Een droom van een moederdag cadeau

Er gaat vrij weinig boven het geluk dat ik voel als ik op mijn verjaardag of op Moederdag verrast wordt met tekeningen van de meisjes en een ontbijtje op bed. Dan voel ik me zo geliefd en zo dankbaar: het moederschap vervult me iedere dag met geluk en ik knijp in mijn handen dat ik de mama van Isaya en Alela mag zijn. Dat gezegd hebbende, word ik natuurlijk ook blij van een mooi, duurzaam cadeau op Moederdag! In deze blog deel ik een droom van een cadeau. Iets wat al heel lang op mijn groene verlanglijstje staat en waar ik al vaker over heb geschreven. Het is werkelijkheid geworden. Kijk je mee? We hebben nieuw linnen beddengoed van Yumeko.


Liefs,

Voordat ik in deze blog duik… Ik realiseer me heel goed dat Moederdag niet voor iedereen een feestdag is. Daarom denk ik vandaag aan alle moeders die een kindje zijn verloren, mensen die hun moeder zijn verloren, wensmoeders die wachten tot hun droom van zwangerschap of adoptie in vervulling gaat. Ik kan je pijn niet verzachten, maar je bent wel in mijn gedachten.


Liefde voor linnen

Als je mijn blog al een tijdje leest of ons op Instagram volgt, weet je dat mijn liefde voor linnen groot is. In De groene mama heb ik een ode geschreven aan dit prachtige, duurzame materiaal. In de herfst en winter loop ik graag iedere dag in biologisch wol; in de lente en zomer draag ik het allerliefste linnen. Maar ook in huis vind ik het prachtig: kussens, tafelkleden, schorten, gordijnen en natuurlijk linnen beddengoed. Ik vind het een prachtige aanvulling op andere natuurlijke materialen in huis, zoals hout, rotan en jute. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. er zijn weinig toxische middelen nodig om het te laten groeien en produceren en de belasting op land en water is vele malen kleiner dan bij katoen en biologisch katoen. Linnen is stof- en vuilafstotend, je kunt het in koud water wassen en het droogt snel. Dit maakt linnen beddengoed ook in gebruik tot een heel fijn, duurzaam materiaal. Het kreukt meer dan katoen of tencel, maar ik vind die authentieke linnen-kreuk juist prachtig.

linnen dekbedovertrek

Dromen van linnen beddengoed van Yumeko

Anderhalf jaar geleden leerde ik het merk Yumeko kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. Yumeko is een Japanse meisjesnaam, bestaande uit de woorden Yume en Ko. Ze betekenen β€œdroomkind” of β€œdroommeisje”. Yumeko is een merk waar mijn groene hart sneller van gaat kloppen. Ze maken beddengoed, badgoed, home wear en accessoires van hoogwaardig biologisch katoen, linnen, tencel en biologisch wol. Door te kiezen voor duurzame stoffen wordt de natuur miljoenen liters water en duizenden kilo’s gif bespaard gebleven. Maar Yumeko gaat nog veel verder dan dat. Het bedrijf ademt duurzaamheid: ze kiezen voor milieuvriendelijke grondstoffen en productie, fair trade handel, duurzaam transport en zijn actief tegen dierenleed. Die driehoek van mens, dier en aarde is zo ontzettend belangrijk en waardevol, omdat je ze niet los van elkaar zou moeten zien. Alles is met elkaar verbonden en Yumeko begrijpt dat.


linnen beddengoed
Een complexe industrie

De industrie van kleding en stoffen is ontzettend complex. Kijk eventjes naar de trui of het T-shirt dat je nu aan hebt. Hoe nauw geweven zijn de draden? Stel je nu eventjes voor dat ieder draadje een onderdeel is uit die complexe keten en probeer je dan voor te stellen hoe het is om daar niet alleen orde in aan te brengen, maar ook keer op keer de meest duurzame keuze in te maken. Yumeko probeert die industrie van binnenuit te veranderen door positief, milieuvriendelijk, diervriendelijk en mensvriendelijk te werk te gaan. Iedereen in de keten van Yumeko verdient een eerlijk loon [equal pay!], bouwt pensioen op, heeft een ziektekostenverzekering en werkt normale werkuren. Yumeko is een transparant bedrijf – want dat kan gewoon als je zo duurzaam en ethisch mogelijk te werk gaat. Het proces, van grondstof tot toonbank is volledig traceerbaar. In hun jaarlijkse Impact Reports kun je precies lezen wat Yumeko doet aan milieu-, dier- en mensvriendelijk ondernemen en wat hun doelen zijn op weg naar een zo circulair mogelijke manier van ondernemen en produceren. Die reports zijn ook heel boeiend leesvoer voor iedereen die meer wil leren over duurzame stoffen en materialen.


Lees ook: Zo bouw je een zero waste garderobe op


Linnen beddengoed – een prachtig duurzaam cadeau

Ik mocht mezelf en mijn vrouw deze Moederdag een prachtig 100% linnen dekbedovertrek van Yumeko cadeau doen. Linnen beddengoed is een ware luxe waar we ontzettend dankbaar voor zijn en intens van genieten. De meisjes slapen al langer op en onder beddengoed van Yumeko: zij hebben heerlijk zachte dekbedovertrekken, slopen en hoeslakens van katoen satijn. Maar nu kunnen wij dus ook genieten van de kwaliteit en duurzaamheid van Yumeko. Het gewassen linnen beddengoed van Yumeko is precies de juiste dikte: niet zo dun dat het snel kwetsbaar is, maar wel dun genoeg om het luchtig en soepel te houden en niet zo dik dat het zwaar en stug is, maar wel dik genoeg om die luxe en rijke feel van linnen te ervaren. Wij hebben gekozen voor linnen beddengoed in de kleur Dutsy Rose, maar er zijn nog 9 andere kleuren om uit te kiezen. Het dekbedovertrek komt samen met twee prachtige, linnen kussenslopen. Wij hebben maat 240 x 220, maar het is ook beschikbaar in andere maten.

gewassen linnen van Yumeko

Nog meer duurzame favorieten

De gewassen linnen collectie van Yumeko omvat behalve dekbedovertrekken ook ander linnen beddengoed, zoals hoeslakens, kussenslopen, lakens en ook prachtige linnen badjassen. De website van Yumeko staat vol met favorieten – het lijkt me heel fijn om onze duurzame collectie de komende jaren op te bouwen met mooie stukken die jaren meegaan. Een van die favorieten is bijvoorbeeld het wollen deken. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in twee formaten: een babydeken en een eenpersoonsdeken. Ik tipte die laatste ook in mijn blog over veilig samen slapen met je kinderen. En neem ook zeker even een kijkje bij de kindercollectie van Yumeko. Die is prachtig! En als moeder vind ik slapen zonder chemicaliΓ«n in het beddengoed natuurlijk ontzettend belangrijk.

Fijne Moederdag!

duurzaam Moederdag cadeau

Ik hoop dat je een hele fijne dag hebt, omringd door je liefsten. Een hele fijne Moederdag!

Liefs,

Kari

Ad – gifted & affiliate links met Yumeko

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.