Eco friendly beddengoed van Yumeko + kortingscode!

We zijn al geruime tijd bezig om onze woning langzaamaan een ecologische make-over te geven. Steeds meer ruimtes in ons huis worden niet alleen mooier en gezonder, maar ook meer ecologisch verantwoord. Na de woonkamer, de speelkamer en de rommelzolder is nu de slaapkamer van Isaya aan de beurt. In mijn zoektocht naar milieuvriendelijk beddengoed kwam ik uit bij Yumeko: het mooiste en groenste merk als het gaat om biologisch beddengoed, badgoed en home producten. Hoe meer ik over Yumeko las en hoe meer producten ik ontdekte op hun website, hoe enthousiaster is werd. In deze blog vertel ik alles wat je wilt weten over Yumeko en laat ik zien welk biologisch beddengoed wij hebben gekozen. Ook heb ik een Yumeko kortingscode voor jullie!

Over Yumeko

Yumeko is zo’n merk waar ik als groene blogger alleen maar razend enthousiast over kan zijn. Ze maken beddengoed van onder andere hoogwaardig biologisch katoen en zo wordt de natuur miljoenen liters water en duizenden kilo’s gif bespaard gebleven. Maar Yumeko gaat zelfs nog veel verder dan dat. Het bedrijf ademt duurzaamheid: ze kiezen voor milieuvriendelijke grondstoffen en productie, fair trade handel, duurzame transport en geen dierenleed. Die driehoek van mens, dier en aarde is zo ontzettend belangrijk en waardevol. Het biologisch beddengoed van Yumeko is dus niet alleen vrij van chemicaliën, maar ook van leed. Alles is met elkaar verbonden en een bedrijf dat zich inzet voor een betere wereld, over de hele keten, verdient lof. 

Biologisch beddengoed van Yumeko
Gebruik de kortingscode KARI10 voor 10% korting op je bestelling bij Yumeko

De industrie van kleding en stoffen is ontzettend complex. Kijk eventjes naar de trui of het T-shirt dat je nu aan hebt. Hoe nauw geweven zijn de draden? Stel je nu eventjes voor dat ieder draadje een onderdeel is uit die complexe keten en probeer je dan voor te stellen hoe het is om daar niet alleen orde in aan te brengen, maar ook keer op keer de meest duurzame keuze in te maken. Yumeko probeert die industrie van binnenuit te veranderen door positief, milieuvriendelijk, diervriendelijk en mensvriendelijk te werk te gaan. 

Iedereen in de keten van Yumeko verdient een eerlijk loon [equal pay!], bouwt pensioen op, heeft een ziektekostenverzekering en werkt normale werkuren. Yumeko is een transparant bedrijf – want dat kan gewoon als je zo duurzaam en ethisch mogelijk te werk gaat. Het proces, van grondstof tot toonbank is volledig traceerbaar. In hun jaarlijkse Impact Reports kun je precies lezen wat Yumeko doet aan milieu-, dier- en mensvriendelijk ondernemen en wat hun doelen zijn op weg naar een zo circulair mogelijke manier van ondernemen en produceren. Die reports zijn ook heel boeiend leesvoer voor iedereen die meer wil leren over duurzame stoffen en materialen.


YUMEKO is een Japanse meisjesnaam, bestaande uit de woorden Yume en Ko. Ze betekenen “droomkind” of “droommeisje”.


Biologisch beddengoed
Mijn eigen droommeisje

Biologisch beddengoed: het assortiment van Yumeko

Even een greep uit het indrukwekkende assortiment van Yumeko, want de keuze is lekker groot. Je kunt kiezen uit hoeslakens, moltons, lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen, kussenbeschermers, dekens, dekbedden, kussens, matrassen, spreien, plaids, washandjes, handdoeken, gastdoekjes, badjassen, badmatten en nog veel meer. Behalve beddengoed en badproducten van hoogwaardig biologisch katoen [GOTS gecertificeerd], heeft Yumeko ook producten van biologisch wol. 

Yumeko eco beddengoed
Gebruik de kortingscode KARI10 voor 10% korting op je bestelling bij Yumeko

Ook worden duurzame materialen als tencel en linnen gebruikt. Tencel is een mooie, duurzame en super zachte stof die heel luxueus voelt en aandoet. Linnen is een van mijn favoriete stoffen: milieuvriendelijk, zacht, ademend en een prachtige, natuurlijke uitstraling. Naast alle prachtige soorten katoen [zoals jersey, satijn en percal] en wol [zoals cashmere, alpaca en merino], vind je bij Yumeko ook gerecycled wol en denim, in samenwerking met loop.a.life! Verder heeft Yumeko een circulaire lijn: de ReNew donzen dekbedden en kussens, waarvoor dons wordt gerecycled. Tot slot zijn de matrassen en kussens van natuurlatex ook de moeite waard om te bekijken. Natuurlatex wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. Bijzonder is dat de rubberbomen meer CO2 opnemen dan het productieproces veroorzaakt. Het proces is dus CO2 positief! Hoe gaaf is dat.

Het biologisch beddengoed van de meisjes

Yumeko heeft biologisch beddengoed in alle maten [90, 140, 160 en 180 breed] en ook beddengoed voor kinderen in diverse maten. Isaya heeft een volwassen bed [90 bij 200 cm] en voor Alela hebben we hetzelfde bed erbij gekocht. De bedden van de meisjes hebben we tegen elkaar aangezet zodat er een tweede familiebed ontstaat. De meisjes zijn gewend dat we aan co-sleeping [samen slapen] doen, dus als Alela straks klaar is voor haar eigen bedje, is de overgang wat soepeler. En aan het nieuwe biologisch beddengoed zal het niet liggen, want dat is werkelijk prachtig.

ecologisch katoensatijn Yumeko

De meisjes hebben allebei een hoeslaken en een dekbedovertrekset gekregen van Yumeko. Het beddengoed is gemaakt van biologisch gecertificeerd katoen satijn. Bij satijn denk je waarschijnlijk aan heel zacht materiaal en dat is het ook. Het beddengoed voelt zalig zacht aan en het heeft een mooie, luxe glans. Wij hebben uiteraard gekozen voor een zachtroze kleur, maar Yumeko heeft allerlei kleuren in het assortiment. Matrassen en dekbedden hadden we al, maar Isaya is wel toe aan een groter kinderkussen. Die zullen we ook gaan bestellen bij Yumeko.

Aanrader

Ben je ook op zoek naar biologisch beddengoed en baddergoed voor jezelf of je kinderen? Yumeko producten worden verkocht via de Yumeko website. Gebruik de kortingscode KARI10 voor 10% korting op je bestelling bij Yumeko*.

Columns by Kari
  • Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. De korting is alleen geldig op geselecteerde artikelen en is niet geldig in combinatie met andere acties. De korting wordt automatisch verrekend en is direct zichtbaar op de productpagina. Het is niet mogelijk om in plaats van korting contant geld te ontvangen. In het geval u één of meerdere producten retourneert, ontvangt u het door u betaalde bedrag voor het product retour.  

One thought on “Eco friendly beddengoed van Yumeko + kortingscode!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.