December gift guide van De groene mama | Want, Need, Wear, Read, Share

Mijn groene gift guide voor de feestdagen! December staat voor de deur en als je de mensen in je omgeving wilt verrassen met een mooi, duurzaam cadeau, lees dan gauw verder. En natuurlijk ook als je inspiratie zoekt voor je eigen verlanglijstje! Want ik deel in deze blog 5 milieuvriendelijke kerst en sint cadeau’s volgens het principe: Something you want, Something you need, Something to wear, Something to Read and Something to Share.

Een milieuvriendelijke kerst

In deze blog van vorig jaar vind je volop tips om de december maand milieuvriendelijk te vieren. Alles van kerstbomen tot cadeau’s & maaltijden en van reizen tot kaarsen & versieringen vind je terug in die blog! Volgende week komt er een nieuwe Decemberblog online waarin ik vertel hoe wij advent dit jaar gaan vieren. Daarin laat ik onze seizoenstafel zien, de adventskalender, de adventsspiraal en de kerststal! Maar vandaag duiken we in de cadeau’s. De milieuvriendelijke kerst en sint cadeau’s voor volwassenen.

Something you need

Als ik nadenk over iets wat echt nodig is, dan kom ik als moeder van twee jonge kinderen al gauw uit bij: goed slapen. Zoals jullie weten slapen we sinds 1,5 jaar op een lease matras van Club 9 Sleepservice en man, wat een verschil maakt dat voor onze nachtrust. Maar voor deze blog deel ik een andere groene tip rondom slapen: milieuvriendelijk beddengoed! Misschien herinner je je mijn blog over Yumeko nog wel. Yumeko is een prachtig milieuvriendelijk bedrijf dat duurzaam beddengoed, badgoed en homewear maakt. Materialen als 100% biologisch katoen, katoensatijn (zooo zacht!), ecologisch linnen, tencel. Yumeko ademt duurzaamheid (in deze blog lees je precies hoe) en mooi beddengoed van het merk is wat mij betreft een prachtige, groene investering in de nachtrust van iemand van wie je houdt.

milieuvriendelijke kerst
Something you want

Toen ik ging nadenken over wat ik zelf graag zou willen hebben voor Kerst, maar niet zo snel voor mezelf zou kopen, kwam ik eigenlijk gelijk uit bij de 100% natuurlijke parfum van 100BON. In deze blog vind je een review van het mooie, groene merk. De geuren zijn zo rijk en gelaagd en zalig. Perfect voor de feestdagen. Parfum is een klassiek december cadeau: altijd een goed idee en bovenaan mijn verlanglijstje [dus liefje, als je leest..:)]

100% natuurlijke parfum
Something to wear

Toen ik mijn wollen sloffen liet zien in mijn Instagram stories, ontplofte mijn DM’s. Toen ik de link in mijn bio plaatste, naar mijn heerlijk warme, mulesing vrije wollen sloffen klikten honderden mensen erop. Ik had me niet gerealiseerd dat zoveel mensen fijne sloffen zoeken in de herfst. Maar logisch, want het maakt zoveel verschil! Dit zijn dus mijn heerlijke sloffen. Ze zijn anti glip, hebben een fijne pasvorm (precies op maat, dus als je een halve maat hebt, size dan omhoog) en ook beschikbaar voor kinderen. Isaya en Alela hebben de sloffen van Giesswein ook, maar dan via Marktplaats. Voor volwassenen vind je ze nauwelijks op MP, omdat als je ze eenmaal hebt, je ze nooit meer wegdoet.

milieuvriendelijke kerst sloffen
Something to Read

Jaa!! Iets om te lezen deze winter. Super trots ben ik op De groene mama en zo ontzettend blij en dankbaar dat jullie zo enthousiast hebben gereageerd op het handboek voor groen ouderschap. In De groene mama lees je tips voor een groener leven. Natuurlijke cosmetica, plantaardige voeding, ecologisch schoonmaken, duurzame kleding, milieuvriendelijk reizen, groen feestvieren: alles komt aan bod. Voor de papa’s en mama’s zijn er twee hoofdstukken over een groene zwangerschap en kraamtijd. Een duurzaam cadeau voor alle moeders, vaders, opa’s en oma’s [to be], juffen, meesters, opvoeders en verzorgers in je omgeving. Neem hier een kijkje in de hoofdstukken.

Something to Share

Wat geef je aan iemand die alles al heeft? Wat geef je aan iemand die niks wil voor de feestdagen? Wat geef je aan iemand die je niet zo goed kent? Wat geef je als je last minute nog iets moet kopen?

Bomen natuurlijk!

Via Treesforall kun je bomen laten planten: normaal gesproken 2 voor €12,50, maar vanwege Green Friday 2 voor €10,-. Wij compenseren bij Trees for All onder andere reizen (als we een auto lenen of huren) en onze energierekening. We hebben bomen nodig om de aarde gezond te houden. Bomen nemen CO2 op uit de lucht en geven zuurstof terug. Ze zijn noodzakelijk in de strijd tegen klimaatverandering en we hebben ze letterlijk nodig om adem te halen. Een cadeau dat leven geeft. Is er iets passenders voor Kerst?

Trees for all CO2 compensatie

Fijne decembermaand!

Columns by Kari

Deze blog bevat een affiliatie link

3 thoughts on “December gift guide van De groene mama | Want, Need, Wear, Read, Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.