De leukste podcasts en luisterboekjes voor kinderen op Spotify

We voeden schermarm op. Twee keer in de week mogen de meisjes Netflix kijken. Verder bieden we zoveel mogelijk schermvrije activiteiten aan. Er is echter een uitzondering en dat zijn luisterboekjes en podcasts! Daar kunnen de meisjes zo van genieten. Echt even een fijn ontspan momentje aan het einde van de dag of rustmoment na een activiteit. In deze blog deel ik de favoriete podcasts en luisterboekjes van Isaya (7) en Alela (4) op Spotify.

De meisjes luisteren luisterboekjes en podcast op Spotify. Er zijn nog meer plekken waar je luisterboekjes kunt luisteren. Bijvoorbeeld door in te loggen via de bibliotheek of apps als Storytel. De meisjes luisteren op een van onze oude telefoons. Hier staat een Sim Only abonnement op. Zo hebben we voor een paar euro per maand een extra telefoon. Er staan verder alleen apps van andere luisterboekjes op, zoals WildSymphony van Dan Brown en het luisterboek van Joris, van Mijke Bleecke, zodat de kinderen veilig online kunnen zijn.

De favoriete luisterboekjes en podcasts van Isaya en Alela

Alela’s favoriet is de PeuterPodcast van Sophie Rijkenberg. Daar is Isaya natuurlijk een beetje te oud voor. Maar ze luisteren wel heel graag samen naar Zin in Zappelin van AVROTROS. Isaya’s favoriete podcast is echter van het Klokhuis: de Onmisbare Uitvindingen. Super leuk, leerzaam en grappig. De meiden zijn ook dol op podcasts over dieren. Om Missie Voelspriet van Zappelin/ KRO-NCRV moeten ze vaak lachen. Maar ook de dierenpodcast van Dierenpark Amersfoort ‘BRUL’ vinden ze leuk. De podcast Stokstaartjes is ook tof: over de wetenschap. Er staan nu vier afleveringen online over dinosaurussen. Isaya luistert ook graag naar de NOS jeugdjournaal podcast, hoewel ik die afleveringen van te voren wel even scan, omdat er ook wat heftigere onderwerpen aan bod komen.

Verder luisteren de meiden naar de verhaaltjes van De Zoete Zusjes, Aadje Piraatje, Het muizenhuis en Pieter Konijn. Ook een aanrader: het kanaal van Gottmer Kinderboeken. Daar vind je een wisselend aanbod. Nu bijvoorbeeld mooie sprookjes en het Balotje luisterboek. Het Belgische kanaal vertELMAar vinden de meisjes ook leuk. Daar vind je verschillende bekende verhaaltjes, zoals het Zwanenmeer, sprookjes en de NEEhoorn. Alela luistert ook soms naar de verhaaltjes uit de Apennoten kist van Zappelin.

luisterboekjes

Tot slot blijven de klassiekers ook zo nu en dan terugkeren. Zo luistert Isaya regelmatig naar Jip & Janneke, Floddertje en natuurlijk Pluk van de Petteflet. En Alela vindt Dikkie Dik zo nu en dan ook nog steeds grappig. Ook de verhaaltjes van Kikker luisteren ze soms. De stemmen van luisterboekjes en podcasts zijn heel belangrijk: soms matched het gewoon niet. Zo zijn de meiden dol op Boer Boris, maar als luisterboek niet. Gelukkig blijft voorgelezen worden door mama het allerfijnst. Dat zijn zulke fijne, waardevolle en gelukkige momenten.


Hopelijk heb je zo weer wat fijne, leerzame, grappige en leuke inspiratie opgedaan voor luisterboekjes en kinderpodcasts. Als je meer wilt weten over waarom en hoe we scherm arm opvoeden en tips zoekt voor minder schermtijd, lees dan deze blog! En als je meer wilt weten over het Sim Only abonnement van Simpel, neem dan hier een kijkje.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.