Kijkje in de slaapkamers, eindelijk gordijnen en trap transformatie | Verhuis update

We wonen inmiddels al weer vier weken in het nieuwe huis. De tijd vliegt en ik ook. Er moest zoveel gebeuren: schilderen, schuren, vloeren leggen, dingen ophangen, dozen uitpakken, meubels in elkaar zetten, spullen in de kringloopwinkel zoeken, gordijnen uitzoeken, lampen ophangen. Gelukkig heb ik veel hulp gekregen van lieve mensen om me heen. O, wat ben ik daar dankbaar voor. De meisjes voelen zich al helemaal thuis in het nieuwe huis en de nieuwe speelkamer (bekijk de vorige verhuis update voor een tour!). In de blog van vandaag open ik weer een paar deuren in ons nieuwe huis! Kom je binnen kijken?

Let there be no light

Ik snap dat het eerstewereldproblemen zijn, maar als ik iets lastig vond deze verhuizing om een keuze over te maken dan waren het wel de gordijnen. Want waar begin je? Er is zoveel keuze in aanbod! En als je eenmaal een bedrijf of website hebt gevonden: hoe maak je een keuze tussen alle verschillende kleuren en materialen en ontwerpen? En dan nog het juist opmeten… Ik heb meerdere malen met mijn handen in het haar gestaan de afgelopen weken om de raambekleding. Het was door al mijn gezoek en getwijfel dan ook een van de laatste dingen die nog afgevinkt moesten worden. Maar met behulp van een lieve en doortastende vriendin (“je hebt op de slaapkamers gewoon zonsverduisterende gordijnen nodig. Die van mij heb ik hier besteld, ze zijn perfect, bestel maar!”) en het geduld en de zorgvuldigheid van P. (die 20 soorten wit en beige op alle tijdstippen van de dag en avond voor het raam hield zodat ik een keuze kon maken) is het uiteindelijk gelukt. En ik ben blij met het resultaat!

Zonsverduisterende gordijnen en vouw gordijnen

Wat ook hielp was dat ik een vaste adviseur had die mij gedurende het proces bijstond per e-mail. Zo koos ik uiteindelijk boven dus voor zonsverduisterende gordijnen, zodat de meisjes en ik beter in- en uitslapen als het langer licht is. Ik ging voor gordijnen in het wit, zodat het zonlicht wordt weerkaatst en het binnen lekker koel blijft. Beneden koos ik voor vouwgordijnen in een linnen look. De kleur die ik heb gekozen heet Truth Ivoor, ter referentie.

veneta rolgordijnen
veneta gordijnen

Omdat we zo in het groen wonen, heb ik voor het achterraam en de keukenramen nog geen gordijnen gezocht en ook voor de speelkamer heb ik nog geen keuze kunnen maken. Misschien dat houten jaloezieΓ«n daar mooi zouden staan. Maar voor nu ben ik heel blij met mijn keuzes voor de andere ruimtes! Wat maken gordijnen toch veel verschil! Net als lampen trouwens, maar die zal ik in een andere blog laten zien!

Mijn slaapkamer

In de vorige verhuis update konden jullie al even binnenkijken in de slaapkamer van de meisjes. Hoewel ze bijna nooit in hun stapelbed slapen (ze liggen het liefst lekker bij mij in bed en daar geniet ik enorm van, want ik moet ze al genoeg missen), wordt er wel heerlijk gespeeld en gelezen in het stapelbed. Mijn slaapkamer begint ook steeds meer vorm te krijgen. Veel zul je herkennen van mijn vorige slaapkamer, want ik heb geen nieuwe spullen gekocht. Een van de belangrijkste dingen die ik meenam uit het oude huis zijn toch wel onze matrassen. Zowel de meisjes als ik slapen nog steeds op onze Club 9 matrassen, want oo wat zijn die fijn! Als je op zoek bent, check dan even deze blog, want daar vind je ook een kortingscode! Wel heb ik een 20 jaar oud IVAR Ikea kastje op maat gezaagd, geschuurd en geverfd, om wat meer kastruimte te creΓ«ren.

veneta gordijnen
slaapkamer de groene mama
slaapkamer de groene mama
slaapkamer de groene mama

Lees ook: zo houden we de slaapruimtes het hele jaar door gezond


Trap transformatie

Toen we hier kwamen wonen was de trap helemaal kaal en zwaar verwaarloosd. Er was geen beginnen aan. Ik heb het hout zelf geschuurd, geverfd en gevuld en de muren geschilderd. Maar er moest wel echt een professioneel bedrijf aan te pas komen om de trap op te kalefateren. Trapbekleding is een flinke investering, maar ik ben onwijs blij met het resultaat. Het is een enorme transformatie en een van de laatste grote dingen die nog moest gebeuren. Hier zie een before & after!


Leuk dat je weer even binnen kwam kijken. Mocht je de vorige verhuis update hebben gemist, klik dan hier! Dan kun je onder andere de woonkamer, eetkamer en speelkamer zien! En als je mij op Instagram volgt, kun je meestal dagelijks wel even binnen kijken. Er komen nog twee verhuis updates aan de komende weken. Eentje waarin ik de laatste deuren van het huis open en een waarin we eindelijk aan de slag kunnen in de tuin! Zoveel zin in! Fijne laaste dagen van de zomervakantie!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.