Mijn favoriete producten van Jungluck | keuze gids

Sinds begin augustus 2021 gebruik ik de natuurlijke huidverzorging van Jungluck. Het voelde gelijk goed en na een week of 3 begon ik de eerste resultaten te merken. Nog een maand of wat later was ik helemaal om: ik wil nooit meer zonder. In deze blog deel ik mijn favoriete Jungluck producten. Het is mijn ultieme Jungluck keuze gids, die ik zal aanvullen als ik nieuwe favorieten ontdek. Ben je op zoek naar natuurlijke huidverzorging? Lees dan gauw verder. Ik heb ook een kortingscode van 20% voor je!

Waarom Jungluck?

Jungluck is een cosmetica merk uit Duitsland dat natuurlijke, veganistische en dierproefvrije huid- en haarverzorging maakt. De producten zitten in glas of papier verpakt en worden plastic vrij en klimaatneutraal verzonden. De producten zijn vrij van microplastics, geurstoffen, kleurstoffen, parabenen en siliconen. Ook tof: Jungluck laat een boom planten voor ieder product dat ze verkopen. En ze zijn maatschappelijk betrokken door diverse projecten te steunen rondom schoon drinkwater, toegang tot onderwijs, de strijd tegen plastic en dierenleed.

Kortom, een bedrijf waar ik helemaal achter kan en wil staan en sinds ruim een jaar ambassadeur van ben. Maar wat natuurlijk net zo belangrijk is: op die groene basis heeft Jungluck cosmetica ontwikkeld van hele hoge en goede kwaliteit. Ik merkte het verschil al na enkele weken. Ik had geen last meer van puistjes, mijn huid werd zachter en na verloop van tijd verdwenen een aantal hardnekkige beschadigingen in mijn huid. En fijne bonus: de flesjes van Jungluck staan mooi in een plastic vrije badkamer.


Omdat ik ambassadeur ben van Jungluck mag ik mijn lezers en volgers 20% korting geven op hun bestelling. Gebruik hiervoor de code GROENEKARI tijdens het afrekenen. Bestellen kan hier.


De Ultieme Jungluck Keuze Gids

Na 14 maanden Jungluck producten testen en gebruiken heb ik een aantal favoriete must haves, “gewoon hele fijne” producten en een aantal producten die niet helemaal voor mij werken. In deze keuze gids neem ik je mee door mijn Jungluck collectie zodat je hopelijk gemakkelijk een keuze kunt maken die het beste past bij jouw huid en wensen!

Gezicht

Serums, dag- en nachtcreme
Jungluck niacinamide serum en retinol creme

Als mensen mij vragen waar ze mee moeten starten bij Jungluck heb ik altijd drie producten die echt mijn altime faves zijn. Een daarvan is het Niacinamide serum en de tweede is de retinol cream. (Mijn derde favoriet vind je verderop).
Het Niacinamide serum gebruik ik iedere ochtend, soms onder mijn dagcreme, soms is mijn huid voldoende gevoed en doe ik gelijk zonnebrand over het serum. Het Niacinamide serum is wat mij betreft de grootste parel van Jungluck en heeft een wereld van verschil betekent voor mijn huid. Geen rode vlekken, nauwelijks nieuwe pigmentvlekken ondanks mijn jeugd in de tropen, geen puistjes meer en een zachte huid.
De Hyaluron dagcreme van Jungluck is ook heel fijn: gewoon een hele prettige, niet vette, maar wel goed vochtinbrengende dagcreme.
Het Vitamine C serum gebruik ik soms savonds. Het is een prettig serum en een absolute aanrader als je op zoek bent naar een product tegen roodheid en onzuiverheden. Maar het Niacinamide serum is echt mijn favoriet. Ik heb overigens ook de vitamine C ampullen getest en die zijn ook echt een aanrader als je huid even een flinke boost nodig heeft!
Onmisbaar voor de nacht: de Retinol Cream. Wat mij betreft de allerbeste nachtcreme, die mijn huid zachter, egaler en beter gevoed houdt. Wel belangrijk: altijd spf gebruiken de volgende dag!

Facemist
rozenwater jungluck

Mijn derde holy grail product van Jungluck: de face mists. Het Rozenwater is mijn favoriet, maar ook de Aloe Vera spray is heel fijn. Ik gebruik de facemists van Jungluck als setting spray, na het aanbrengen van mijn makeup. Hierdoor ziet je makeup er natuurlijker uit, omdat de verschillende laagjes samensmelten. Ik gebruik het ook gedurende de dag om mijn makeup op te frissen. Maar ook als ik geen makeup draag gebruik ik het dagelijks: gewoon als opfrisser, opppepper en als mijn huid droog en vermoeid aanvoelt. Ik heb een fles boven en een beneden staan, zodat ik nooit misgrijp.

Reinigingsproducten en toners
reinigingsproducten en toners

De reinigingsolie is fijn en effectief. Maar ik vind de andere natuurlijke olieen van Jungluck (zie verderop) net zo effectief voor het verwijderen van makeup als de reinigingsolie, dus als je niet zo vaak makeup draagt kun je ook kiezen voor een amandelolie of jojobaolie, zodat je deze bijvoorbeeld ook als bodylotion of massageolie kunt gebruiken.
De reinigingsgel van Jungluck is heel erg fijn. Ook echt een van mijn favoriete producten. Het pompje maakt het zo gemakkelijk om je gezicht te wassen, bijvoorbeeld onder de douche. Hij is zacht, reiniging goed en prikt niet in je ogen.
Van de twee toners van Jungluck is het Calendula gezichtswater mijn favoriet. Die is zacht en en verfrissend. Het zink gezichtswater is minder geschikt voor mijn gevoelige huid: die prikt een beetje. Toner is de derde stap in het reinigen van je gezicht: eerst makeup verwijderen met olie, daarna gezicht wassen met de gel en daarna toner aanbrengen met een wasbaar wattenschijfje. Daarna ga je over op serum en dag/nachtcreme of een gezichtsolie.

Producten voor je ogen, lippen, wenkbrauwen, wimpers en puistjes
puistjes creme

Jungluck heeft twee producten voor je ogen: oogcreme en ooggel. Beide zijn heel fijn. De oogcreme is rijk en voedend en prettig in gebruik vanwege het pompje. Ik gebruik deze meestal voor de nacht. De ooggel is verkoelend en lichter. Doordat je het aanbrengt met zo’n rollend balletje dat aan het flesje vastzit heb je een heerlijk verfrissend en oppep moment. Ik gebruik de ooggel dus meestal in de ochtend.
De lippenbalsem is heel fijn en hydraterend en verzorgt je lippen goed. Ze drogen er niet van uit, waardoor je maar blijft smeren. Enige minpuntje: als je flesje leger raakt werkt het pompje niet meer zo goed. Dan heb je een spateltje nodig om de rest eruit te krijgen. Die spateltjes zijn sowieso een aanrader, omdat je hiermee ook de laatste restjes dag en nacht creme uit je flesje kunt halen.
Het wimperserum is ook een wenkbrauwserum. Daar gerbuik ik het voor. Ik gebruik het nu een aantal maanden en ik zie niet heel veel resultaat. Ik blijf het wel gebruiken want sommige dingen hebben gewoon meer tijd nodig.
De puistjes creme van Jungluck gebruik ik zelden, want ik heb sinds ik Jungluck gebruik misschien 2 of 3 keer een puistje gehad! Maar als ik deze creme gebruik is het ook gelijk de volgende dag weg of sterk verminderd. Dus als je last hebt van puistjes is het een dikke aanrader (in combinatie met goede huidverzorging en consequent reinigen).

Maskertjes
natuurlijke maskers jungluck

Ik heb twee maskers van Jungluck, het klei masker (tonerde) en het anti oxidanten masker. Die laatste was een limited edition dus is niet meer verkrijgbaar (wel heel fijn). Het klei masker is sowieso een dikke aanrader. Heel laagdrempelig (gewoon aanbrengen op een schone huid en 15 minuten laten intrekken. Dit masker is voor de onzuivere en vette huid, maar ik ondanks dat ik een vochtarme en gevoelige huid heb, werkt hij goed. Er is trouwens ook een masker voor mijn huidtype – het hennepolie masker – dus als deze potjes leeg zijn ga ik die zeker proberen!

Zonnebrand
natuurlijke zonnebrand

Omdat ik retinol gebruik en omdat mijn huid beschadigd is van 15 jaar wonen op een Caribisch eiland, gebruik ik iedere dag spf. Op zonnige dagen deze Zonnebrand met spf 30 van Jungluck, of bewolkte dagen een andere natuurlijke zonnebrand in spf15. Het is een hele fijne zonnebrand die ook zeer geschikt is voor kinderen. Als je hem aanbrengt word je even wit, maar dat trekt gauw in, waarna je geen witte waas overhoudt.

Goed om te weten! Jungluck heeft ook een speciale babylijn!

Lichaam

Olieen en gels
natuurlijke cosmetica

Natuurlijke olieen zijn altijd fijn om in huis te hebben, zeker als je kinderen hebt. Ik heb meestal jojoba, amandel en argan, maar ook ricinus (castor) olie (heel erg fijn voor droge en beschadigde huid), aloe vera olie en lavendelolie. Ik maak regelmatig zelf huidverzorging met Isaya – dat vindt ze super leuk om te doen. Verder gebruik ik de olieen om de meisjes in te smeren, als massageolie, als makeup remover en als bodylotion.
De Aloe Vera gel is fijn en verkoelend na een dag in de zon. Nu het kouder wordt gebruik ik hem minder, omdat mijn huid droger wordt door de kou en dan heb ik een rijkere lotion nodig. Ik gebruik daarom vaak ook andere bodylotions en ook een vast blok bodyolie.

Zero waste producten

zero waste douchen

Jungluck heeft ook een kleine collectie vaste zepen. Deze zijn in dun karton verpakt. Ik vind ze eigenlijk allemaal aanraders: de vaste scheerzeep, de vaste douchegel en de vaste handzeep (mooi ook!).


Welke producten werken niet of minder voor mij?

De deodorant spray van Jungluck werkt niet voor mij. Ik gebruik een andere plastic vrije en natuurlijke deodorant. De shampoo bar van Jungluck is goed en effectief, maar ik heb twee andere merken shampoo bars die gewoon precies perfect zijn voor mijn haar en hoofdhuid. En verder, zoals ik hierboven beschreef zijn er een aantal producten die gewoon fijn zijn in gebruik, maar niet perse onmisbaar zijn of niet even goed te vinden zijn bij een ander natuurlijk cosmetica merk. Maar omdat ze goed zijn, is het gemakkelijker en duurzamer om alles in een bestelling te laten bezorgen!


Ik hoop dat deze keuze gids je heeft geholpen om de producten uit te kiezen die het beste bij jou passen. Jungluck heeft nog veel meer producten, dus ga vooral ook lekker snuffelen op de website! Vergeet niet de code GROENEKARI te gebruiken als je afrekent, dan krijg je 20% korting op je bestelling! Bestellen kan hier.


Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.