Een kijkje in onze plastic vrije badkamer | Verhuis Update

Een nieuwe verhuis update! En dit keer kun je binnenkijken in onze plastic vrije badkamer. In deze blog laat ik je de badkamer in ons nieuwe huis zien en deel ik 10 tips om je badkamer milieuvriendelijker te maken. Dus als je op zoek bent naar laagdrempelige manieren om groene keuzes te maken in je badkamer, lees dan gauw verder!

Onze nieuwe badkamer

De badkamer in ons nieuwe huis is wat kleiner dan de vorige badkamer, maar omdat de wasmachine niet meer in de badkamer staat, hebben we toch nog voldoende ruimte. Ook fijn aan de nieuwe badkamer is dat we uitkijken op het park naast ons huis. Dus dat is heerlijk groen en rustgevend. Er hoeven geen grootse ingrepen te worden gemaakt in de badkamer voorlopig: voor nu is het helemaal prima. Maar er waren wel een aantal kleinere belangrijke basisdingen die moesten gebeuren. Zo heb ik een tweedehands spiegel opgehangen, tweedehands plankjes en mijn moeder vond in de kringloopwinkel een pre-loved badkamerkastje. Het enige dat ik wel nieuw heb gekocht is een goede douchewand. Ik overwoog eerst een met een douchedeur. Maar door de manier waarop de badkamer is gebouwd en er geventileerd kan worden, is een enkele douchewand ook prima. Verder heb ik de badkamer vooral gezellig en eigen gemaakt door andere pre-loved items, zoals rieten mandjes en droogbloemen, maar ook natuurlijk onze plastic vrije douche- en huidverzorgingsproducten toe te voegen.

Een plastic vrije badkamer

Het volhouden van groene gewoontes is net zo belangrijk als het zetten van de eerste stappen. Dus een aantal van deze tips heb je wellicht al gelezen in mijn blog over onze vorige plastic vrije badkamer, of in De groene mama. Maar je doelen blijven herhalen en eraan herinnerd worden helpt, in mijn ervaring, om ervoor te (blijven) gaan. Dus hier komen mijn tips voor een milieuvriendelijkere en plastic vrije badkamer!

  1. Gebruik plastic vrije zeepjes en shampoo bars in plaats van producten uit plastic flessen. Je kunt je shampoo, conditioner, shower gel, gezichtszeep en scheerzeep gemakkelijk vervangen voor effectieve vaste varianten die plastic vrij zijn verpakt. Zoals je op de foto ziet, bewaar ik ze in zeepzakjes. Ideaal is dat! Mijn favoriete zero waste merken zijn HappySoaps, ShampooBar en Jungluck. Bij deze merken kun je ook zeepzakjes kopen.
  2. Kies voor huidverzorging met pure, natuurlijke ingredienten en zonder of met een minimale hoeveelheid plastic verpaking. Ga sowieso voor produchten zonder micro plastics. Een aantal van mijn favoriete groene skincare merken zijn Jungluck (gebruik de kortingscode KARI20), Weleda, MADARA, Dr. Hauschka, INIKA en Uoga Uoga.
  3. Zet een douche timer aan als je gaat douchen, zodat je 5 minuten doucht in plaats van…. Zo bespaar je (minimaal) 90 kilo CO2 uitstoot per jaar!
  4. Het is zo aantrekkelijk: nieuwe spullen kopen. En op zoek gaan naar tweedehands spullen, daar heb je niet altijd tijd voor. En ik ben ook heel dankbaar dat mijn moeder een heleboel kringloopwinkels heeft afgespeurd om onze nieuwe woning te vullen met de spullen die we nog misten. Zo vond ze ook ons “nieuwe” badkamerkastje. Behalve het badkamerkastje zijn ook de plankjes, spiegel, mandjes en wasmanden preloved. Alleen de douchewand en de badmat van gererecycled polyester zijn nieuw.
  5. Kies voor bamboe tandenborstels in plaats van plastic. En maak je eco friendly tandenpoets routine compleet met tandpastatabletjes. Ook flosdraad en tandenragertjes kunnen tegenwoordig gewoon plastic vrij en deels herbruikbaar.
  6. Je haarroutine kun je, naast het gebruiken van zero waste shampoo bars, plastic vrijer maken door de kiezen voor een haarborstel en/of kam van bamboe of hout wanneer je toe bent aan een nieuwe. Ook haarelastiekjes kunnen plastic vrij.
  7. Plastic vrij scheren kun je doen door vaste scheerzeep te gebruiken en te investeren in een Safety Razor. Dit is een scheermes dat je een scheerleven lang gebruikt. Echt ideaal. Je leest er hier alles over.
  8. Milieuvriendelijk en plastic vrij ongesteld zijn kan door over te stappen op de menstruatiecup en period underwear. Niet alleen beter voor de planeet, maar ook zoveel comfortabeler.
  9. Andere plastic vrije dagelijkse keuzes die je kunt maken in de badkamer zijn plastic vrije deo (We Love The Planet is mijn favoriet), herbruikbare wattenschijfjes en herbruiknaar wattenstaafjes, een blok vaste zeep op de wastafel en een blok vaste bodylotion in plaats van uit een plastic fles.
  10. Tot slot, een groene badkamer moet ook schoon gemaakt worden! En natuurlijk kan ook dat plastic vrij en ecologisch verantwoord. Neem een kijkje in mijn groene schoonmaakkast voor DIY recepten voor ecologische was- en schoonmaakmiddelen en mijn favoriete plastic vrije sponzen en borstels.

Leuk dat je even binnenkwam kijken in onze plastic vrije badkamer. Ook de rest van ons nieuwe huis zien? Neem dan even een kijkje bij de verhuis updates! Dan kun je de speelkamer van Isaya en Alela, de woonkamer, eetkamer en de keuken zien! Volgende keer kun je binnenkijken in mijn slaapkamer en laat ik onze nieuwe gordijnen en de traprenovatie zien!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.