Zero waste flossen en plastic vrije tandenragertjes

“Flos je iedere dag?” Er gaat geen tandartscontrole voorbij zonder dat de tandarts mij deze vraag stelt, met strenge ogen boven zijn mondkapje. In het begin zei ik steeds eerlijk “nee” om vervolgens geduldig naar De Speech over Het Belang van Flossen te luisteren, beter te beloven en dit vervolgens nooit te doen. De laatste keer dat ik bij de tandarts was zei ik “ja”. Een leugen, maar ik had geen zin in zijn kroonrede want ik dacht, ik ga het toch niet doen. Maar. Toen ontdekte ik plastic vrij flossen en rageren. En ging ik zowaar aan de slag.

Plastic vrij flossen met biologisch afbreekbaar flosdraad

Het flosdraad dat ik gebruik is van The Bam & Boo. Ze stuurden een super handig en fijn pakketje op met bamboe tandenborstels voor het hele gezin, plastic vrije wattenstaafjes, bamboe rietjes, een herbruikbare boodschappentas en het bamboe flosdraad. Leuke tip als je op zoek bent naar een duurzaam cadeau: ze hebben Free World Wide Shipping en ze compenseren de CO2 uitstoot van je verzending. Ook planten ze een boom per dag. Echt een tof bedrijf.

plastic vrij flossen

Het flosdraad is dus gemaakt van bamboe en het heeft een zwarte kleur. Het zit in een klein glazen potje. Dat potje kun je hergebruiken, bijvoorbeeld als pillenpotje als je gaat reizen of om kleine sieraden in te bewaren. Het flosdraad werkt verder als gewoon flosdraad. Het is zacht, maar super sterk – het breekt niet zomaar af. En het krijgt de etensrestjes tussen je tanden weg. Ik vind deze manier van plastic vrij flossen een dikke aanrader.

Plastic vrij en herbruikbare tandenragers

Met tandenragertjes kun je etensresten en tandplak verwijderen tussen je tanden. Het zijn een soort minuscule borsteltjes en ze kunnen ontstekingen en gaatjes voorkomen. Normaal gesproken zijn ze van plastic en zijn het single use items. De tandenragertjes van Hydrophil zijn gemaakt van een bamboe handvat met nylon haartjes die vastzitten aan een dun metalen draad. Je kunt een borsteltje een een of twee weken gebruiken en daarna moet je het weggooien. Er zitten er 6 in een doosje en ze komen in diverse maten.

plastic vrije tandenragers

Ideaal vind ik deze dingen. In het begin moet je misschien een beetje wennen als je nooit tandenragers hebt gebruikt – het kan zijn dat je tandvlees een beetje gaat bloeden. Maar je merkt na gebruik gelijk dat je gebit schoner en frisser is. Na het schoonmaken van je gebit maak je het tandenragertje schoon met water en berg je het ergens hygiΓ«nisch op. Ik vind dit een super alternatief voor plastic wegwerp ragertjes.

Een plastic vrije tand- en mondhygiΓ«ne routine

Behalve plastic vrij flossen en rageren, gebruiken we tandenborstels van bamboe – en soms van gerecycled plastic. In deze blog vind je een overzicht van onze favoriete plastic vrije[re] tandpasta’s. Ik krijg ook regelmatig vragen over wat ik als whitener gebruik. Meestal een fotobewerkingsapp πŸ˜‰ Nee grapje, houtskoolpoeder helpt goed om vlekken te verwijderen van je gebit. Het bleekt je tanden overigens niet. Hoe het precies werkt, lees je in deze blog.

plastic vrij en zero waste poetsen

Zo kun je je hele tand- en mondhygiΓ«ne routine natuurlijk, plastic vrij en zero waste maken. Best belangrijk als je bedenkt dat je [minstens] twee keer per dag je tanden poetst en duizenden tandenborstels, tubes tandpasta, stokers, flosdraadjes en raggertjes in je leven gebruikt!

Columns by Kari

Deze blogpost bevat PR producten en affiliate links

4 thoughts on “Zero waste flossen en plastic vrije tandenragertjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.