Zero waste scheerset voor P + natuurlijke cosmetica favorieten voor mij

P. en ik hebben elkaar ontmoet via een verduurzamingsproject, dus een van de eerste dingen die we met elkaar gemeen hadden was een passie voor het maken van groenere keuzes. Omdat hij regelmatig bij mij thuis is, ging hij plastic vrije zeep, shampoo bars en mijn plastic vrije safety razor gebruiken . Hij vond dit zo’n fijn scheermes dat het me leuk leek een mooie zero waste scheer routine set voor hem samen te stellen. Bij een van mijn nieuwste eco friendly ontdekkingen: de webshop NΓΉr Bodycare. Benieuwd wat er in deze eco friendly scheerset zit? En welke natuurlijke en milieuvriendelijke producten ik voor mezelf koos bij deze webhop? Lees dan gauw verder. Ik heb uiteraard ook een fijne kortingscode voor jullie!

Over NΓΉr Bodycare

NΓΉr Bodycare is een webshop die zich specialiseert in natuurlijke en plastic vrije cosmetica. Een plek waar je je dagelijkse en favoriete eco friendly producten kunt bestellen. NΓΉr Bodycare accepteert alleen merken die plastic vrij verpakken en kiest voor biologisch, vegan, natuurlijk en dierproefvrij. Een webshop waar je dus met een gerust groen hart de producten kunt bestellen die je nodig hebt.

zero waste scheer routine

Voor mij, als ik met een webshop of merk samenwerk, is de eerste vraag: is het groen? Daarna: hebben mijn lezers en volgers er wat aan? En natuurlijk: hebben we het nodig? Op alle vragen kan ik bij deze samenwerking met een dikke JA antwoord geven. Want NΓΉr Bodycare sluit aan bij mijn milieuvriendelijke idealen, eisen en wensen. Maar verkoopt ook mijn favoriete natuurlijke merken, zoals WeLoveThePlanet. En ik vind het ook heel leuk om jullie, naast een aantal van mijn dagelijkse musthaves, ook een zero waste scheerroutine te laten zien. Geschikt voor iedereen die wil scheren en dus ook voor mijn meneer en zijn mooie baard.


Met de code welkom10 krijg je 10% korting op je bestelling bij NΓΉr via deze link. De korting is geldig t/m 16 oktober dus wees er snel bij! De code werkt alleen bij je eerste bestelling.


Zero waste scheer routine

Het mandje waar ik alle producten, voor een zero waste scheer routine, in heb gedaan komt uiteraard uit de kringloopwinkel. Het is gevuld met:

  • Natuurlijke baardzeep van Fair Squared. Er zitten twee zeepjes in van 80 gram en een bewaarzakje. Gemaakt van koffie en olieen, vegan, vrij van conserveringsmiddelen en alcohol en helemaal zero waste. Een fairtrade product dat speciaal is ontwikkeld voor de dagelijkse verzorging van de baard.
  • Ik heb een van de zeepjes in het bewaarzakje gedaan en het andere zeepje in een zeepzakje. Zo is het gemakkelijk iedere dag te gebruiken.
  • Als scheermes heb ik gekozen voor een plastic vrij en eindeloos herbruikbaar mes met gesloten kam van Oceanics. Ik gebruik zelf al jaren een safety razor en als je eenmaal om bent wil je niet meer anders. Er zijn verschillende kleuren, maar voor P. koos ik antraciet. Het scheermes komt met 5 mesjes. Omdat de safety razor is gemaakt van roestvrij staal voelt hij niet alleen veel luxueuzer dan een plastic scheermesje: hij gaat ook nog eens een scheerleven lang mee.
  • Als scheerschuim koos ik het zero waste blok van Lamazuna. Deze is gemaakt met groene thee en citroen en geschikt voor het hele lichaam. Uiteraard is dit blok ook vegan en gemaakt van natuurlijke en biologische ingredienten.
  • Ik heb het blok in een bakje gedaan (ook een kringloopvondst) en een van mijn scheerkwasten erbij gelegd. Zo kun je gemakkelijk schuim creeren door met een natte kwast over de zeep te bewegen.
  • Als aftershave heb ik gekozen voor een natuurlijke arganolie, van Fair Squared die is verrijkt met olijfolie en groene thee. Allemaal Fair Trade en deze olie is verpakt in een glazen flesje met pompje.
  • Tot slot in deze zero waste scheer routine set: een mooie kam gemaakt van ongebruikte boomdelen uit de papierindustrie. Deze prachtige kam van vloeibaar hout met handvat is van het merk Croll & Denecke.

Als inpakpapier heb ik een mooie doek uit de kringloopwinkel gebruikt. In plaats van wegwerppapier, kun je zo de cadeauverpakking keer op keer hergebruiken. Ik hoop dat je met deze zero waste scheer routine set fijne, groene inspiratie hebt opgedaan voor een mooi, verzorgend, nuttig en duurzaam cadeau. Ik heb in ieder geval heel veel zin om het te geven!

vloeibaar houten kam

Met de code welkom10 krijg je 10% korting op je bestelling bij NΓΉr via deze link. De korting is geldig t/m 16 oktober dus wees er snel bij! De code werkt alleen bij je eerste bestelling.


Welke natuurlijke producten ik voor mezelf uitkoos

Als je mijn blog al een tijdje leest weet je dat de lavendel deodorant van WeLoveThePlanet mijn all time favoriete deo is. Ik koop hem iedere keer weer opnieuw en hij blijft zo fijn in gebruik en heel effectief. Ik heb meestal de creme variant in alluminium bakje, maar heb bij NΓΉr gekozen voor de sticks. Ook volledig plastic vrij verpakt en uiteraard 100% natuurlijk. Ik vind de stick eigenlijk nog fijner in gebruik dan de deo creme! Hele dikke aanrader!

welovetheplanet

Een product dat ik nog niet kende, maar heel nieuwsgierig naar was, is de Restore Face Mist van APoEM. Ik ben obsessed met face mist: ik gebruik het iedere dag. Als make up setting spray, maar ook om gedurende de dag mijn make up langer goed te houden en mijn huid op te frissen en te verkwikken. Dus ik wilde dit voor mij nieuwe natuurlijke merk heel graag uitproberen! Deze mist hydrateert de vochtarme, droge en vermoeide huid. De mist is gemaakt met lavendel en munt. Een heerlijke geur en een fijne opfrisser.

face mist van NUR

Tot slot koos ik plastic vrije elastiekjes uit bij NΓΉr. Deze zijn van het merk FairHair. Aangezien elastiekjes regelmatig kwijtraken is het fijn als ze geen plastic bevatten. Deze elastiekjes zijn stevig maar zacht en stretchy en hebbe geen naden of stukjes waar je haar in vast kan komen te zitten. Ze bestaan voor 88% uit biologisch katoen.

plastic vrije elastiekjes

Met de code welkom10 krijg je 10% korting op je bestelling bij NΓΉr via deze link. De korting is geldig t/m 16 oktober dus wees er snel bij! De code werkt alleen bij je eerste bestelling.


Columns by Kari

Advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.