Empties, deel 34: absolute eco friendly aanraders

Tijd voor een nieuwe Empties blogpost! Een kleine greep uit de milieuvriendelijke cosmetica producten die ik de afgelopen weken heb opgebruikt. Een empties post met alleen maar aanraders: eco friendly cosmetica van hoge kwaliteit die ik (keer op keer) blijf gebruiken. Van herstellende huid olie tot de perfecte natuurlijke nacht crème, van de ideale natuurlijke deodorant tot een aantal van mijn favoriete eco make-up producten en van de beste shampoo bars tot mijn go to 100% natuurlijke parfum. Dus als je op zoek bent naar milieuvriendelijke cosmetica, lees dan gauw verder!

Eco friendly cosmetica

100BON
100BON eco friendly parfum

Dit is het parfum dat ik iedere dag draag. L’eau du PARC van 100BON. Het is 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij. De verpakking is plastic vrij en de geur zalig. Ik heb het al talloze keren opnieuw gekocht of gekregen. Een absolute aanrader als je klaar bent met de chemische meuk in de parfumeries (wist je dat het gros van die merken niet eens cruelty free is?). Je vindt 100BON, in verschillende geuren en soorten, hier.

Uoga Uoga
uoga uoga

Zoveel liefde voor Uoga Uoga. Wat een heerlijk eco friendly cosmetica merk is dat! Ik gebruik de make-up producten al jaren en iedere keer als ik iets nieuws uitprobeer van Uoga Uoga is het weer een succes. Hierboven zie je de BB cream, de foundation powder (heeft inmiddels een nieuwe verpakking, heel mooi!) en de face mist. Als je deze drie producten in die volgorde aanbrengt, kun je een hele natuurlijke, maar toch dekkende make-up look creëren. Voor reference: voor de poeder ben ik de tint “Never Sleeping Beauty”. Je kunt Uoga Uoga producten hier kopen.

Jungluck 
eco friendly cosmetica van jungluck

Als je mij op Instagram volgt, weet je dat ik groot fan ben van Jungluck. De natuurlijke verzorging van dit mooie eco friendly cosmetica merk is vegan, dierproefvrij, in glas of papier verpakt en voor ieder product dat je koopt laten ze een boom planten. Met mijn code KARI20 krijg je 20% korting op je bestelling bij Jungluck. Deze retinol crème is een van mijn ultieme favorieten van het merk en samen met het Niacinamide serum altijd het eerste dat ik anderen aanbeveel. Ik gebruik de retinol crème als nachtcrème en het niacinamide serum (zie mijn vorige emoties blogpost voor meer info) als dagverzorging. Jungluck is hier verkrijgbaar.

Shampoo Bar en HappySoaps
shampoo bars

Mijn twee absoluut favoriete merken als het gaat om shampoo bars. Als je dit fenomeen nog niet kent, een shampoo bar is een plastic vrij alternatief voor shampoo uit een plastic fles. Het is shampoo in een blok zeep, verpakt in karton. Ideaal als je minder plastic wilt verbruiken en afval wilt besparen. Maar niet alle shampoo bars zijn even goed (soms word je haar er vet van). Met de shampoo bars van Shampoo Bar en HappySoaps heb ik alleen maar positieve ervaringen. En ze ruiken ook zo zalig. En zijn ook kindervarianten en zeep blokken voor je huid en om mee te scheren.

We Love the Planet en The Lekker Company
100% natuurlijke deodorant

Nog twee prachtige eco friendly cosmetica producten: We Love the Planet en The Lekker Company. Deze twee natuurlijke en plastic vrije deo’s gebruik ik al maanden en zijn absoluut favoriet. Ze zijn zacht voor de huid en super effectief. Geen chemische troep, geen plastic: alleen maar heerlijkheid. We Love the Planet (alluvium bakje) koop je hier en The Lekker Company koop je hier. In verhouding zijn ze allebei even duur (in de deo van We Love the Planet zit meer gram).

MADARA
eco friendly cosmetica

Als je hier al een tijdje meeleest of meekijkt op Insta, weet je dat ik dol ben op MADARA. Zoveel favorieten heb ik van dit merk. De City CC heb je al vaak voorbij zien komen: dit is mijn go to het hele jaar door, omdat er spf 15 in zit en een fijn filter- effect heeft op oneffenheden. De Infinity mist ruikt zo zalig… heerlijke, luxe face mist, ook als setting spray voor je make-up. De zero waste facial soaps van MADARA zijn fijne, plastic vrije zepen om je gezicht effectief mee te reinigen.

The Ohm Collection
eco friendly cosmetica

Ook over dit luxe eco friendly cosmetica merk heb je al vaak kunnen lezen op de blog. Over deze healing oil van The Ohm Collection schreef ik een uitgebreide review (leuk als je meer wilt weten over de heilzame werking van frankincense!). Wat een puur genot is deze olie. Ik gebruikte het iedere dag op mijn benen. De geur… ooo echt ultiem genieten. Net als 100BON is dit ook een prachtig cadeau om te geven aan iemand die je lief hebt. De gold skin healing massage oil (200 ml) is hier verkrijgbaar.

Columns by Kari

Disclaimer – deze blogpost bevat enkele affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.