Empties, deel 33: goede eco friendly cosmetica

Hoog tijd voor een nieuwe Empties blogpost. Mij la met opgebruikte producten puilt uit. Voor deze aflevering heb ik 10 eco friendly cosmetica producten geselecteerd die ik met veel plezier heb opgebruikt en heel erg goed vind. Alleen maar aanraders dus in deze blog. Een gevarieerde selectie producten: natuurlijke parfum en cc cream, de allerbeste serums, magnesium olie, een zalige scrub, een goede toner en natuurlijke make-up. Ben je op zoek naar milieuvriendelijke cosmetica? Lees dan gauw verder!

Steengoede eco friendly cosmetica

Jungluck: Niacinamide serum
eco friendly cosmetica

Dit serum is echt een gamechanger. Sinds een aantal maanden werk ik samen met JunglΓΌck, op Instagram. Toen ze mij dit serum aanraadden, dacht ik “okΓ©, geen idee waarom dat voor mijn huid nodig is, maar laat ik het proberen”. Nou, beste mensen, ik kan jullie vertellen: ik wil niet meer zonder. Het serum is bedoeld om de porien te verfijnen, de huid te egaliseren en het proces van huidveroudering (fijne lijntjes en rimpels) te vertragen. Ik heb geen puistjes meer sinds ik dit product (en de retinol van Jungluck) gebruik en mijn huid voelt gladder en zachter. Ik hou van serums waarbij ik niet ook nog een dagcrΓ¨me erover heen hoeft te smeren (mag je natuurlijk wel doen) omdat het al hydraterend genoeg is. Je kunt dit serum en de andere eco friendly cosmetica van JunglΓΌck hier bestellen. Met de code Kari20 krijg je 20% korting op je bestelling.

MADARA: City CC suf 15
MADARA City CC

Nog zo’n product waar ik nooit meer zonder wil. De MADARA City CC gebruik ik iedere dag. Er zit spf15 in en omdat ik zonnevlekjes heb, moet ik iedere dag smeren (eigenlijk moet iedereen dat!). Ook gebruik ik retinol waardoor ik niet zonder spf de deur uit mag. De City CC heeft, zoals je op de foto ziet, een tint in de crΓ¨me. Daardoor heeft de crΓ¨me een fijn filter effect over je huid. Je huid krijgt een egalere tint, je ziet er minder moe uit, vlekjes en oneffenheden worden bedekt onder een licht en ademend laagje. Het voelt veel lichter dan foundation (en is uiteraard ook minder dekkend dan foundation) en het beschermt je huid tegen de invloeden van buitenaf. Ik vind het ideaal, omdat ik zo in een minuut mijn wallen en vermoeide huid kan opkalefateren en gelijk spf op heb! De City CC is hier verkrijgbaar.

Novexpert: Vitamine C booster
eco friendly cosmetica

Het beste vitamine C serum dat ik ooit heb getest. Dat durf ik wel te zeggen. Hier deed ik een experiment met het serum, om te zien hoe rijk aan antioxidanten het is. Het serum gaat huidveroudering en pigmentatie tegen en geeft je huid een gezonde gloed. Net als het Niacinamide serum is het hydraterende genoeg om zonder dagcreme te dragen. Het Booster vitamine C serum van Novexpert is hier verkrijgbaar.

INIKA: The mascara
INIKA the mascara

Al jaren favoriet: de natuurlijke make-up van INIKA. INIKA is een van mijn favoriete eco friendly cosmetica merken. Deze mascara “The Mascara” is voor mij de perfecte mascara: niet waterproof, wel betrouwbaar. Geen dikke klonten, maar een natuurlijke look. De mascara’s van INIKA zijn hier verkrijgbaar. Ik heb regelmatig over INIKA geschreven op de blog. Als je het leuk vindt om meer te weten te komen over dit merk en een aantal van mijn favoriete makeup producten van het merk wilt leren kennen, klik dan hier.

Dr. Hauschka: Bronzing tint
Dr Hauschka bronzing tint

Iedereen die mijn blog al wat langer leest, weet dat Dr. Hauschka een speciaal plekje inneemt in mijn hart en beauty kast. Ik heb al veel blogs over het merk geschreven en make-up looks met de producten gedaan. Ook de huidverzorging is altijd een hit voor mij. Deze bronzing fluid gebruik ik om mijn gezicht op te warmen en te contouren. Zeker in de zomer is dit een perfecte match. Ik doe eerst een laagje City CC en dan breng ik wat bronzing tint aan. Even mijn wenkbrauwen doen met het INIKA brow palette, een natuurlijke liquid lip van Dr. Hauscka en ik ben in 5 minuten klaar om de deur uit te gaan. De bronzing tint is hier verkrijgbaar.

Zarqa: Magnesium olie
Magnesium olie om beter te slapen

Over dit product heb ik ook al vaak geschreven en gepost. Onder andere in mijn blog met 20 slaaptips van een insomniac. Deze magnesium spray van Zarqa smeer ik ‘s avonds voor ik ga slapen over mijn onderben, voeten en knieholten. Het helpt me om beter te slapen. Het helpt ook tegen vermoeide spieren en rusteloze benen. Ik wou dat ik dit product kende tijdens mijn zwangerschappen want toen had ik veel last van rusteloze benen! Dus tip het vooral aan je zwangere vriendinnen/familieleden! De magnesium spray is hier verkrijgbaar.

Squalan: Gold Facial serum
eco friendly cosmetica

In deze blog heb ik dit luxe Gold Facial Serum van Squalan uitgebreid gereviewed. Squalan is een 100% natuurlijk merk dat prachtige, eco friendly cosmetica maakt. Dit serum is erg prijzig, maar o zo fijn. Het is op basis van plantaardige squalaan, wat de flexibiliteit van de huid verbetert. Een serum dat je huid versoepelt, huidveroudering tegen gaat, je huid beschermt (het is rijk aan antioxidanten) en herstelt. Je kunt het serum hier kopen.

Abloom: Organic Hydrating Toner
eco friendly cosmetica

Ik ben heel kritisch op toners. Ik vind het een van de fijnste stappen in mijn skincare routine: toner aanbrengen. Maar het liefst wil ik een toner die gelijk ook een facemist is en dus ook kan gebruiken om mijn make-up aan te brengen en op te frissen. Dat laatste kan deze helaas niet, want het is een pompje. Maar verder is het echt een van de allerbeste en fijnste toners die ik ooit heb gebruikt. Het gaf mijn huid een direct boost. Van dof naar opgefrist. Gewoon een heel fijn gevoel en fijne geur. Abloom heeft inmiddels nieuwe verpakkingen (mooi!) en de toner is hier verkrijgbaar.

The Body Shop: White Musk parfum
The Body Shop natuurlijke parfum

Mijn favoriete natuurlijke parfum is nog steeds van 100BON. Maar deze eu de toilette van The Body Shop was ook heel lekker. Ik vind The Body Shop een tof merk dat mooie, betrokken eco friendly cosmetica maakt. Ik raak altijd geΓ―nspireerd als ik lees over hun missie, hun projecten en initiatieven. Daarom mocht deze White Musk niet ontbreken in dit rijtje!

Eco by Sonya: Pink Himalayan Salt Scrub
Eco friendly cosmetica

Eco by Sonya is een heel goed 100% natuurlijk merk. De kwaliteit is hoog, de producten puur en alles klopt: hun drijfveren, de geuren, de effectiviteit. Gewoon een goed eco friendly cosmetica merk. Deze Pink Himalayan Scrub was echt zalig. De geur was ooo… Je brengt het droog aan, exfolieert en spoelt het daarna af onder de douche. Wat je overhoudt is een zijde zachte huid. Het merk is ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige of atopische huid. Inmiddels in een nieuw jasje gestoken, is deze scrub hier verkrijgbaar.

Columns by Kari

Deze blogpost bevat affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.