De liefste Nijntje cadeaus voor geboorte, verjaardag, doop en Kerstmis

Het is Nijntje maand bij Zilverstad. Om het lieve konijntje te vieren selecteerde ik een aantal van de mooiste Nijntje cadeaus. Alela is nog steeds dol op de Nijntje boekjes en Isaya leest ze inmiddels graag aan haar voor. Al 67 jaar brengt Nijntje zoveel plezier aan kinderen over de hele wereld. Tijd dus voor een mooie ode en wat fijne inspiratie cadeaus voor geboorte, verjaardagen, doop en Kerstmis. Je vindt in deze blog ook een heerlijk, gezond en plantaardig recept voor Nijntje liefhebbers.

Voor de 65e verjaardag van Nijn schreef ik er al eens over: mijn favoriete Nijntje boekje als kind was β€œde Schrijfster”. Het zinnetje β€œAls ik groot ben word ik schrijfster en schrijf ik dan elke dag over dingen die hoorde die ik zag of zelf bedacht.” Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik van schrijven mijn werk mag maken. Het favoriete Nijntje boekje van Alela is β€œNijntje aan zee”. Een boekje dat we ook in het Papiamentu hebben: β€œNijntje na laman”. Er zit een cadans in de Nijntje verhaaltjes die het niet alleen heerlijk maken voor kindjes om naar te luisteren, maar ook heel prettig om voor te lezen. En de simpele vormen en heldere kleuren spreken kleine kindjes natuurlijk altijd aan.

Nijntje zilverstad

Liefste Nijntje Cadeaus

Zowel Isaya als Alela hebben toen ze geboren werden en kleiner waren prachtige Nijntje cadeautjes gekregen: altijd een succes. Cadeaus van materialen die eindeloos mee gaan, zoals roestvrijstaal kinderbestek. En hele speciale cadeaus, die gekoesterd worden en mooi blijven, zoals Alela’s Nijntje spaarpot. Kindercouvert en spaarpotten zijn altijd goede cadeautjes voor geboorte, verjaardagen, doop of Kerstmis. Het eerste praktisch en duurzaam, het tweede bijzonder omdat muntjes sparen en later zakgeld krijgen zo’n belangrijk onderdeel is van de financiΓ«le opvoeding.

nijntje cadeaus

Zilverstad heeft verschillende soorten Nijntje spaarpotten, maar ook bijvoorbeeld een prachtig tandendoosje. Het Nijntje kinderbestek komt in verschillende thema’s, zoals dierentuin en voertuigen en ook in leuke cadeausets, bijvoorbeeld met een boekje of met servies. Extra leuk: een groot deel van de collectie kan gegraveerd worden. Zo wordt het cadeau extra speciaal.

nijntje kindercouvert

Alela kreeg ter ere van de Nijntje maand een mooi zesdelig servies met een bordje en kommetje van porselein en vierdelig rvs kindercouvert. Ze is er ontzettend blij mee en eet ’s ochtends heerlijk havermoutpap uit het kommetje. ’s Avonds eet ze haar avondmaaltijd van het bordje en een vegan yoghurt toetje uit het schaaltje. Het Nijntje bestek ligt goed in kinderhandjes en de messen zijn perfect om mee te oefenen.

Recept voor kleine (en grote) Nijn liefhebbers

Alela en Isaya eten in de koude maanden van het jaar graag pap. Favoriet is “appeltaart pap”.

Dit heb je ervoor nodig:
  • 150 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk of sojamelk)
  • 5 el haverkout
  • 1 handje rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanillesuiker (of agavesiroop)
  • een biologische appel
nijntje cadeaus zilverstad
Zo maak je het:
  1. Doe de plantaardige melk in een pannetje en zet deze op laag vuur
  2. Doe de havermout, rozijnen, kaneel en vanillesuiker erbij
  3. Roer alles goed door en breng het dan aan de kook
  4. Laat het enkele minuten goed pruttelen, terwijl je af en toe roert
  5. Snijd de appel in stukjes. Je kunt de appel al toevoegen aan het papje of je serveert het er apart bij.
  6. Je kunt ook nog (wal)nootjes toevoegen aan het recept voor een nog rijkere pap!

Serveer de pap in het Nijntje schaaltje en het appeltje op het bordje. Als je de appeltjes niet te klein snijd, kan je kindje oefenen met snijden, met het Nijntje mes. Eet smakelijk!


Mocht je op zoek zijn naar een lief, bijzonder, waardevol en duurzaam cadeau voor geboorte, verjaardag, doop of Kerstmis, neem dan een kijkje bij Zilverstad.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.