Mijn ochtend routine: natuurlijke huidverzorging stap voor stap uitgelegd

In deze blog deel ik mijn ochtend routine met natuurlijke huidverzorging van Jungluck. Ik leg stap voor stap uit welke producten ik in de ochtend gebruik om mijn huid zo schoon en gezond mogelijk te houden. Ik gebruik de natuurlijke cosmetica van Jungluck sinds augustus 2021 en ben sindsdien groot fan. De eco friendly huidverzorging is niet alleen beter voor de planeet, maar heeft ook wonderen gedaan voor mijn huid. Als je op zoek bent naar een natuurlijke huidverzorgingsroutine, kom dan even lezen! Ik heb namelijk ook een 20% kortingscode!

Nog even kort over Jungluck

In mijn Jungluck Keuze Gids schreef ik al uitgebreid waarom ik zo’n fan ben van dit natuurlijke cosmeticamerk uit Duitsland. Jungluck maakt natuurlijke, veganistische en dierproefvrije huid- en haarverzorging maakt. De producten zitten in glas of papier verpakt en worden plastic vrij en klimaatneutraal verzonden. De producten zijn vrij van microplastics, geurstoffen, kleurstoffen, parabenen en siliconen. Ook tof: Jungluck laat een boom planten voor ieder product dat ze verkopen. En ze zijn maatschappelijk betrokken door diverse projecten te steunen rondom schoon drinkwater, toegang tot onderwijs, de strijd tegen plastic en dierenleed. En net zo belangrijk: het is super effectief! Je merkt na een paar weken al resultaat.


Met de code GROENEKARI krijg je 20% korting op je bestelling van Jungluck. Deze code geldt over alle producten op de website, ook als producten al zijn afgeprijsd. Bestellen kan hier.


Mijn ochtend routine met natuurlijke huidverzorging van Jungluck

Stap 1: reinigen
reinigingsgel van Jungluck

Als eerste was ik mijn gezicht. Dat doe ik meestal onder de douche. Ik gebruik hiervoor de reinigingsgel van Jungluck. Meestal in combinatie met een biologisch afbreekbare konjac spons. Twee pompjes op een natte konjac spons en dan zachtjes de huid van mijn gezicht en hals reinigen. Afspoelen met water en droog deppen met een schone handdoek.

Stap 2: toner
ochtend routine met natuurlijke huidverzorging

Na reinigen gebruik ik altijd een toner. Mijn favoriete van Jungluck is de calendula toner. Deze spray ik (rijkelijk) over mijn gezicht. Daarna ga ik met een wasbaar wattenschrijfje over mijn huid. Toner is een overgangsstap tussen reinigen en verzorgen. Je verwijdert en laatste restjes zeep of vuil mee en tegelijkertijd hydrateer en kalmeer je je huid.

Stap 3: als ik tijd heb: masker
ochtend routine met natuurlijke huidverzorging

Een maskertje doe ik alleen als ik tijd heb. Meestal een keer in de week. Ik gebruik alle drie de maskers van Jungluck: het klei masker, het anti oxidanten masker en sinds kort ook het hennepmasker. Ik vind ze alle drie geweldig. Het hennepolie masker past het beste bij mijn huidtype: vochtarm en gevoelig. Het anti oxidanten masker beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. Ook zeer geschikt voor de rijpere huid. En het klei masker reinigt je huid diep. Bij uitstek geschikt voor mensen met een vette of onzuivere huid. Je brengt het masker aan met je vingers of met een kwast. Laat het 15 minuten intrekken en wast het dan af met water.

Stap 4: serum
Niacinamide serum

In de ochtend gebruik ik altijd het Niacinamide serum. Dit is een van mijn Holy Grail producten van Jungluck. Als je ergens meer wilt beginnen, begin dan hier! Dit serum heeft mijn huid zoveel rust gebracht, rode plekjes (met tijd) laten verdwijnen en voedt mijn vochtarme huid op zo’n manier dat ik zelfs op lange make-up dagen geen trekkerige huid krijg. Ik breng enkele druppels (met het handige pipetje) aan op mijn handen en masseer het serum dan in mijn gezicht en hals.

Stap 5: dagcreme 

Omdat het Niacinamide serum zo voedend is sla ik deze stap wel eens over. Maar soms heeft mijn huid even wat extra’s nodig of wil ik een extra laag onder mijn makeup. De Hyaluron dagcreme van Jungluck is de ideale dagcreme: hydraterend en verzachtend maar niet plakkerig of vet. Hij smeert goed uit en trekt snel in. Het flesje heeft een handig pompje, waardoor je goed kunt doseren (ik doe 1 of 2 pompjes).

Stap 6: oogcreme
ochtend routine met natuurlijke huidverzorging

In de ochtend gebruik ik een andere oogcreme dan in de avond. De ooggel van Jungluck vind ik voor de ochtend fijn omdat deze verkoelend en verkwikkend is. Mijn vermoeide ogen krijgen even een heerlijke boost. De ooggel breng je aan met het metalen balletje dat aan het flesje vast zit. Dit is niet alleen heel handig in gebruik, maar zorgt ook voor dat heerlijk verkoelende effect!

Stap 7: lippenbalsem

Ik kan niet zonder, zeker niet in de koude maanden van het jaar. De lippenbalsem van Jungluck is rijk en hydraterend. Het flesje komt met een pompje: je doet 1 pompje op je vinger en smeert dit op je lippen. Wel goed om te weten: aan het einde van het flesje heb je een spateltje nodig om het laatste beetje eruit te krijgen. Ik raad je sowieso aan om te investeren in een spatelsetje want zo kun je ook bij je andere flesjes de restjes eruit krijgen!

Stap 8: wimper- en wenkbrauwserum

Zoals ik in mijn Jungluck keuze gids al schreef: ik kan nog niet beweren dat dit wonderen doet voor mijn wenkbrauwen. Ik ben een millenial dus ik heb ze als tiener overplukt (staat gemakkelijk in de top 10 van dingen waar ik spijt van heb uit mijn jeugd). Dus ik blijf dit serum gebruiken en ondertussen komt er nooit meer een pincet in de buurt van mijn wenkbrauwen. Ik vind het serum trouwens ook fijn als basis voor mijn wenkbrauwpoeder. Door het serum kan de poeder het beter aanbrengen en mijn wenkbrauwen makkelijker invullen en in model brengen.


Dat was mijn o ochtend routine met natuurlijke huidverzorging van Jungluck! Ik hoop dat het je heeft geholpen om je eigen skincare routine samen te stellen. Sinds ik Jungluck gebruik is mijn huid veel rustiger. Ik hbe misschien 3 puistjes gehad sinds augustus 2021, heb minder last van roodheid en geen nieuwe pigmentvlekken erbij gekregen. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Met de code GROENEKARI krijg je 20% korting op je bestelling van Jungluck. Deze code geldt over alle producten op de website, ook als producten al zijn afgeprijsd. Bestellen kan hier.

Columns by Kari

Advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.