Plastic vrije mondverzorgingsroutine | poetsen, flossen, mondwater en tongschraper

Je tanden en mond goed verzorgen kan volledig plastic vrij, vegan en natuurlijk. Ik testte alle producten van Smyle uit. De bamboe tandenborstel, de tandpasta tabletjes, de mondwater tabletten, de tongschraper en het flosdraad. Je kunt het milieu sparen en gewoon je tanden echt goed verzorgen. In deze blog laat ik zien hoe. Ik neem je mee in mijn natuurlijke en platic vrije mondverzorgingsroutine! En ik heb een fijne kortingscode voor jullie!

Over Smyle

Ieder jaar belanden en 1,5 miljard plastic tandpasta tubes op de stort en in de oceaan. Smyle brengt daar verandering in aan en maakt natuurlijke, veganistische en plastic vrije producten voor je tanden en mond. De tandpasta tabletjes zijn niet alleen plastic vrij verpakt, maar ook vrij van micro plastics en chemische ingredienten. Smyle wordt in Nederland gemaakt en verzendt CO2 neutraal en natuurlijk ook plastic vrij. Kortom, een merk dat perfect in onze plastic vrije badkamer past. Je kunt losse producten kopen, maar ook pakketten en je kunt een abonnement afsluiten zodat je nooit zonder zit. Wil jij je mondverzorgingsroutine milieuvriendelijker en gezonder maken? Lees dan gauw verder!

En wil je graag iets bestellen bij Smyle? Gebruik dan de code Kari15 bij het afrekenen. Hiermee krijg je 15% korting.

Mijn natuurlijke en plastic vrije mondverzorgingsroutine

Plastic vrije tandpasta tabletjes
plastic vrije mondeverzorgingsroutine

Stap 1 in mijn platic vrije mondverzorgingsroutine is natuurlijk tanden poetsen. Je kunt je tanden plastic vrij poetsen door te kiezen voor tandpasta tabletjes. Ze zijn natuurlijk, vegan en vrij van micro plastics. Je kunt kiezen tussen met en zonder fluoride. Tandpasta tabletjes werken heel simpel: je doet een tabletje in je mond, kauwt er twee keer op en poetst met een natte tandenborstel zoals je gewend bent. Na twee minuten spoel je je mond met water en klaar is kees! De tandpasta tabletjes van Smyle zijn heel lekker: fris en minty. Ze geven je een schoon gevoel en werken effectief. Je koopt de tabletjes in een herbruikbaar glazen flesje. Daarna koop je navulverpakkingen. Of je koopt gelijk navulverpakkingen en gebruik je eigen potje of bakje. Sluit ze wel goed af in de badkamer!

Plastic vrije tandenborstel
plastic vrije mondeverzorgingsroutine

Natuurlijk hoort er in een platic vrije mondverzorgingsroutine ook een plastic vrije tandenborstel. Smyle heeft tandenborstels van bamboe. Ik poets al jaren met bamboe tandenborstels en kan me niet voorstellen dat ik weer terug zou gaan naar plastic. Dikke aanrader!

Plastic vrij flosdraad
plastic vrij flosdraad

De tandarts kijkt me altijd streng aan als ik weer eens moet opbiechten dat ik niet iedere dag flos. Ik vind het gewoon zo’n stom taakje. Maar het wordt wel een stuk leuker als het milieuvriendelijk kan. Het flosdraad van Smyle is verpakt in een mooi glazen potje. Je krijgt wel 30m flosdraad: helemaal natuurlijk, vegan en (micro) plastic vrij.

Plastic vrije mondwater tabletjes
zero waste en natuurlijk mondwater

Hier ben ik zo blij mee! De meeste mondwaters zijn natuurlijk super chemisch en heftig. De mondwater tabletjes van Smyle zijn echt een uitkomst. In eerste instantie natuurlijk omdat ze plastic vrij en vegan en natuurlijk zijn. Maar ook omdat het tabletjes zijn! Hoe handig is dat. Je kunt ze zonder water gebruiken: je doet gewoon een tabletje in je mond, kauwt er 30 seconden op. Je mag het daarna uitspugen (vind ik persoonlijkj het fijnst), maar doorslikken mag ook. Ideaal voor op werk of onderweg. Als je even wilt opfrissen na de lunch, of voor je doorgaat naar een afspraak. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld in het kleine reisbakje van Smyle. En natuurlijk super belangrijk: ze geven je een schoon gevoel en een frisse adem.

Tongschraper
plastic vrije mondeverzorgingsroutine

Met een tongschraper kun je bacterien, etensresten en dode cellen verwijderen. Zo voorkom je dat je deze binnen krijgt. Behalve dat je er een frissere adem van krijgt, draagt het dus ook bij aan een gezondere maag- en darmflora en immuunsysteem. Ook heel fijn: als je regelmatig aan tongschrapen doet, kunnen je smaakpapillen beter hun werkt doen en ga je smaken intenser en beter beleven. De roestvrijstalen tongschraper van Smyle is verkrijgbaar in dit handige pakket, waarin ook tandpasta tabletjes, een glazen bewaarflesje, een bamboe tandenborstel, flosdraad en mondwatertabletjes in zitten. Een complete platic vrije mondverzorgingsroutine dus! De perfecte manier om alle Smyle producten uit te proberen voor maar €29,99. En met de de code Kari15 krijg je ook nog eens 15% korting op je bestelling!


Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.