Green Chef: Zalige vegan maaltijd box met korting

Ik heb vier weken lang Green Chef uitgeprobeerd. Het groene zusje van HelloFresh. Deze maaltijd boxen zijn gespecialiseerd in onder adere vegan, vega, keto en koolthydraatarm. Zoals jullie weten kook ik zoveel mogelijk verpakkingsvrij en biologisch en 100% veganistisch. Maar ik snap ook heel goed dat verpakkingsvrij en biologisch koken voor velen als een grote drempel voelen, bovenop de wens of behoefte om (vaker) vegan te koken. Green Chef is dan een uitkomst. Het is een super laagdrempelige en zalige manier om vaker plantaardig te eten. En, ik heb een hele fijne kortingscode voor jullie!

Waarom Green Chef?

“Is dat dan wel milieuvriendelijker?” vroeg P voorzichtig, toen hij de individueel verpakte groenten, granen, peulvruchten en kruiden zag. We zijn gewend dat ik iedere week biologische groenten krijg thuisbezorgd en dat het merendeel van mijn andere basisingredienten verpakkingsvrij worden geleverd. Green Chef is een maaltijdbox, dus je ontvangt per maaltijd alle ingredienten in een papieren zak, met daarin alle groenten en granen (deels in plastic, deels in papier of verpakkingsvrij, niet bio) en kruiden en sauzen (afegemeten, verpakt in plastic).

Zoals ik gewend ben om te koken niet natuurlijk. Maar ik realiseer mij dat de manier waarop ik kook niet de norm is. En ik snap ook heel goed dat het best als een drempel kan voelen: ja, je wilt graag (vaker) vega(n) koken, maar hoe dan? De eerste stap is recepten en alternatieven ontdekken. Als dat ook allemaal verpakkingsvrij en biologisch “moet” kan dat echt als een (te) grote stap voelen op je groene pad.

En daarom heb ik heel bewust gekozen voor deze fijne samenwerking met Green Chef. Want al die drempels, om vega(n) te eten verdwijnen met deze maaltijdbox. De recepten zijn voor je uitgedacht en makkelijk te volgen, alle ingredienten worden aangeleverd en natuurlijk thuis bezorgd, de maaltijdboxen bevatten veel verse groenten en er is geen verspilling omdat alles is afgemeten op jouw behoeften. Dus voor iedereen die nu vlees, vis en zuivel eet, is deze maaltijdbox een grote groene stap.

Hoe werkt het?

Je kunt wekelijks kiezen uit meerdere en wisselende veganistische recepten (of andere dieetwensen) bij Green Chef. Je selecteert de maaltijden, hoeveelheid en frequentie op basis van je behoeften en gezin- of leefsamenstelling en het wordt vervolgens thuisbezorgd. In de doos met maaltijden zit een boekje met alle recepten voor die week. De recepten kun je bewaren, zodat je ze nog een keer kunt maken op dagen of weken dat je geen Green Chef ontvangt. Je kunt namelijk ook heel gemakkelijk pauzeren of vooruit bestellen.

Kortingscode Green Chef

Ik heb een hele fijne kortingscode voor jullie, als je Green Chef wilt uitproberen. Met de code CHEFKARI krijg je 50% korting op je eerste box en 20% korting op de drie volgende boxen. Bestellen kan via deze link.

Mijn ervarig met de recepten

Heerlijk. Dat allereerst. Ik heb echt zalige gerechten gegeten de afgelopen vier weken. En ik ben heel blij met de hoeveelheid verse groenten in iedere maaltijd. Ik ben historisch slecht in het volgen van recepten, maar de recepten van Green Chef zijn meestal 4 tot 6 stappen en ik ben ook wel weer nieuwsgierig genoeg naar nieuwe dingen om ze dan ook echt te volgen. Het zijn makkelijk te volgen stappen en ik vind het onwijs leuk om kennis te maken met voor mij nieuwe sauzen, kruiden en bereidingswijzen. Dat inspireert mij, als parttime vegan foodblogger en full time vegan foodie, mateloos. Doordat ik die recepten volg, word ik voor de dagen dat ik geen Green Chef ontvang, weer geinspireerd om mijn andere gerechten op een nieuwe manier te bereiden of andere recepten te ontwikkelen voor mijn blog.

Kortom, het opent nieuwe deurtjes in je hoofd voor kook inspiratie. Maar ook – en dit had ik mij niet van te voren gerealiseerd, omdat ik zo gewend ben om alle maaltijden vanuit basisingredienten zelf op te bouwe – het is zo onwijs fijn om niet zelf te hoeven bedenken wat we gaan eten en hoe ik dat moet maken! Ideaal dus voor iedereen die een vol bestaan beleeft met werk, kinders, hobbies, studie, vrienden of gewoon niet zo van het kokkerellen is, maar wel graag lekker eet!

Het enige dat wij hebben aan te merken op de recepten is dat het aantal minuten dat wordt aangegeven om groenten of tofu te bakken wat kort is. Ik bak groenten en tofu altijd graag wat langer: je kunt daarin je eigen voorkeuren en ervaring in volgen.

Een impressie

Vergeet niet! Met de code CHEFKARI krijg je 50% korting op je eerste box en 20% korting op de drie volgende boxen. Bestellen kan via deze link.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.