Sapje: biologische, veganistische en koudgeperste sappen

Ik heb iets nieuws leren kennen de afgelopen weken. Het heet Sapje. Sapje verkoopt biologische sappen in glazen flesjes. De sappen zijn vegan en koudgeperst. Ze bevatten groente, fruit en kruiden. De sappen en shoteszijn rauw en koud geperst met een slowjuicer en de ingredienten zijn seizoensgebonden. Afgelopen maand testte ik “de Weerstandbox” van Sapje uit. In deze blog deel ik mijn ervaring met Sapje. Op zoek naar een laagdrempelige, lekkere en milieuvriendelijke manier om gezonde keuzes te maken? Kom dan even lezen!

Nog wat meer over Sapje

Als ik nadenk over een samenwerking, vraag ik mij altijd een aantal dingen af. Sluit het aan bij mijn groene idealen? Als het om spullen gaat: hebben ik of de kinderen het nodig of ken ik iemand die het goed kan gebruiken nadat ik het heb gereviewed? En natuurlijk: is dit iets wat mijn lezers en volgers interessant, leuk, helpend of lekker zullen vinden? Toen ik las over Sapje wist ik gelijk dat het een goede match was. De producten van Sapje zijn:

  • Biologisch
  • Veganistisch
  • Plastic vrij verpakt
  • Seizoensgebonden
  • Bomvol groente en fruit

Allemaal dingen die ik belangrijk vind en aansluiten bij hoe ik het voedsel dat we eten inkoop en bereid. Wat mij verder aansprak was dat het laagdrempelig is. In plaats van dat je moeite moet doen om genoeg groente en fruit binnen te krijgen, drink je een gezond sapje. En omdat het thuis wordt bezorgd, is dat allemaal met een klik op de knop binnen handbereik. Natuurlijk was nog wel de vraag: is het lekker? Want hoe graag ik ook gezond wil eten, ik heb net als jij regelmatig een groene smoothie besteld in een cafe of gekocht in de supermarkt en gedacht, yuk! Ik proef dat het gezond voor me is, maar word ik hier blij van? Dus als ik tijd heb, maak ik mijn groene smoothie liever zelf. Maar ik moet bekennen dat dat echt weer een hele tijd geleden is. Dus ik wilde Sapje heel graag uitproberen. Benieuwd wat ik van de smaak van Sapje vind? Lees dan gauw verder!

biologische sappen van Sapje

Hoe werkt Sapje?

Je kunt bij Sapje losse sapjes, shotjes en soepen bestellen en zo je eigen pakket samenstellen op basis van wat je lekker lijkt. Maar je kunt ook allerlei soorten boxen bestellen. Zo is er bijvoorbeeld een box voor mensen die graag sporten, zwanger zijn, aan hun weerstand willen werken of willen detoxen en er is een speciale kinderbox. Je kunt eenmalig bestellen maar ook een abonnement afsluiten: dan krijg je korting. De sappen zijn vers en koudgeperst gemaakt met een slowjuicer en daarna ingevroren. Je ontvangt ze dus bevroren. Bij bezorging doe je de sapjes in de vriezer. De sapjes die je de komende 4 dagen gaat drinken, kun je alvast in de koelkast zetten. Zo lang zijn ze houdbaar in de koelkast.

Ik testte de Weerstand box van Sapje. In de Kerstvakantie waren zoveel vrienden en familieleden ziek: ik dacht, het kan geen kwaad om een extra boost weerstand te krijgen deze wintermaanden, waarin van alles rondwaart. Deze Weerstand box van Sapje bevat 22 flesjes en 4 shotjes. De sapjes zijn de Detox, Sunny, Reboot, Rechage, Power en Kick. Ze bevatten gemiddeld 400 gram koudgeperste groenten. De shotjes zijn de Immunity (60 gram groente) en de Antioxidant (80 gram fruit). De detox sap is bijvoorbeeld gericht op het reinigen van je lever en bevat biologische ingredienten als snijbiet, bleekselderij, appel en spinazie. De Sunny sap is rijk aan vitamine C en bevat bijvoorbeeld sinaasappel, gele biet, kurkuma, peper en gember. Je kunt per sapje of box lezen wat er precies in de sapjes en shotjes zit. Het zijn pure, verse en rauwe ingredienten, zonder toevoegingen.

Sapje

Hoe smaken de sappen en shotjes?

Misschien had ik je al bij gezond en gemakkelijk of biologisch en veganistisch en wil je gewoon alleen maar weten of de sapjes lekker zijn. Ze zijn zalig. En ook allemaal. Zelfs de Power sap, waar tomaten inzitten (ik hou niet van tomatensap), vond ik lekker. Mijn favoriete zijn de groene sappen, zoals de Reboot, de Recharge en de Detox. Maar ik ben ook dol op gember en kurkuka, dus ook de Sunny en de Kick vond ik erg lekker. Doordat de ingredienten biologisch zijn (altijd erg belangrijk voor smaak) en de sappen koudgeperst zijn (zo wordt de smaak het beste behouden) proef je alles heel fris, vers, rijkelijk en lekker.

koudgeperste sappen

Aanrader?

Ja, absoluut. Ik heb erg genoten van de sapjes en ik heb er een aantal, die ook in de kinderbox zitten, laten proeven aan Isaya en Alela, om te kijken of het ook iets voor de meisjes is. Het kan echt knap lastig zijn om kinderen dagelijks voldoende groente en fruit te geven, zeker als je alles “bewaart” voor dat ene fruit momentje of de avondmaaltijd. Isaya vond het wat moeilijk en had voorkeur voor sappen met een vertrouwde kleur: rood en geel. Alela vond het, zoals ik al verwachtte (want die lust iedere “vergeten groente” en eet bascilicum blaadjes als snoepjes), heerlijk. Ben je benieuwd geworden? Neem dan een kijkje op de website van Sapje!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.