Veganistische kant en klaar maaltijden van Goldspoon | Review

Ik ben dol op koken en vind het heerlijk om te experimenteren in de keuken met veganistische recepten. Maar ik snap ook heel goed dat niet iedereen dezelfde passie voor koken heeft. En ook dat heel veel mensen geen tijd hebben om uitgebreid te koken, laat staan als je je vegan koken eigen probeert te maken. Daarom probeer ik altijd graag dingen uit die het gemakkelijker maken voor mensen om (vaker) veganistisch te eten. In deze blog review ik Goldspoon. Een kant en klare maaltijden bezorgservice die ook een groeiend assortiment vegan en vega hebben! Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Wat is Goldspoon?

Goldspoon is een kant en klare maaltijden bezorgservice. De maaltijden worden in porties en bevroren geleverd. De gerechten zitten in plastic en karton en worden bezorgd in een herbruikbare tas. Je bewaart ze in de vriezer en vervolgens hoef je een gerecht alleen maar op te warmen als je aan tafel wilt: dat doe je in 10 minuten. Ideaal dus voor als je door de weeks weinig tijd hebt om te koken of boodschappen te doen, maar wel van een voedzame maaltijd wilt genieten. De gerechten van Goldspoon kosten tussen de 5,5 en 6 euro per maaltijd en zijn 12 maanden te bewaren in de vriezer. Je kunt zelf kiezen of je voor 1, 2 of 4 personen bestelt, of je twee- of vierwekelijks of eenmalig wilt bestellen en natuurlijk hoeveel maaltijden je wilt bestellen. Vervolgens kun je de maaltijden kiezen die jou lekker lijken. Op de website van Goldspoon kun je zien welke maaltijden beschikbaar zijn en of je er nog iets bij moet maken (zoals couscous of rijst). Deze extra’s kun je ook bij Goldspoon bestellen. Alle ingredienten, allergenen e nutriscore staan bij de gerechten vermeld. Ik koos natuurlijk voor de veganistische maaltijden!

goldspoon vegan

Mijn ervaring met Goldspoon

Ik heb 2 keer 5 maaltijden besteld bij Goldspoon. Tijdens het schrijven van deze review tel ik 6 verschillende veganistische opties op de website van Goldspoon en ik heb ze allemaal geprobeerd. Er komen ook regelmatig nieuwe maaltijden bij.

De bereiding

De maaltijden van Goldspoon zijn heel gemakkelijk te bereiden. Je haalt een gerecht uit de vriezer, houdt de plastic verpakking even ondersteboven onder de kraan, klikt de inhoud in een pan en warmt het eten op. Het is inderdaad in 10 minuten klaar. Uiteraard kunnen de maaltijden ook in de magnetron, maar die hebben wij niet. Goldspoon adviseert om wat water toe te voegen aan iedere maaltijd, maar dat heb ik niet gedaan en dat vond ik ook niet nodig.

goldspoon kant en klare maaltijd
De smaak

Heel erg lekker! Best wel verrassend, want ik heb niet zoveel ervaring met bevoreren maaltijden. Ik had van te voren een beetje de verwachting dat het misschien niet zo smaakvol zou zijn. Maar de maaltijden zijn allemaal heel goed gekruid. Ik heb nergens extra zout of kruiden aan toegevoegd. Ik heb zelfs geen sausjes erbij gegeten, terwijl ik altijd oooooveral saus bij doe. De smaak van de vegan gerechten is een absoluut pluspunt van Goldspoon wat mij betreft. Alle 6 de vegan gerechten vind ik een aanrader.

De porties

Voor mij en de kinderen zijn de porties prima qua hoeveelheid. Isaya (7), Alela (4) en ik deelden gerechten voor 2 personen. Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien hebben we er niet altijd rijst of couscouse of noedels bij gegeten. Wat betreft groenten is het voor ons minder dan we gewend zijn. De gerechten bevatten 150 tot 225 gram groenten. De maaltijden waar 150 gram groenten inzitten mogen van mij een veggie upgrade krijgen!

goldspoon gerechten
Wat vinden de kinderen?

Ze vonden het lekker! En dat is best bijzonder, want ze willen meestal het liefst dat hun eten “niet door elkaar” zit en dat ze goed kunnen zien wat ze precies eten. Maar ze hebben met smaak van alle vegan maaltijden van Goldspoon gegeten. Soms was het wat pittig, maar dan aten we het met rotiplaat of gaf ik ze een bakje vegan kwark erbij om de smaak voor hun meer in balans te brengen (en gelijk wat extra plantaardige proteine).

veganistisch gerecht
Aanrader?

Heel handig om in de vriezer te hebben liggen voor die drukke dagen dat koken er bij in schiet of als je geen tijd hebt om boodschappen te doen. Het haalt de druk af van lange werkdagen, dagen waarop de kindjes ziek zijn en dagen waarop je gewoon even geen zin of inspiratie hebt om te koken. Vanwege de smaak vind ik Goldspoon een goede om achter te hand te hebben. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik goed. De hoeveelheid groenten mag van mij omhoog en ik hoop dat het plastic van de verpakkingen gauw wordt vervangen door gerecycled plastic of een ander duurzamer alternatief.

Wil je Goldspoon uitproberen? Stel dan hier je menu samen. Of neem eerst even een kijkje bij alle gerechten die ze hebben!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.