Alle vragen beantwoord over mijn hairextensions

21 februari was het zover, toen kreeg ik voor het eerst in mijn leven hairextensions. Een droom die ik stiekem al best lang heb, dus toen ik een samenwerking aan kon gaan met de beste hairextensions salon in Nederland hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Ik heb mijn haar vroeger stuk geverfd. En zeker na de tweede zwangerschap herstelde het niet meer. Ik liep Beauty by Roos in met dun en kort haar en liep naar buiten met vol en lang haar. En super gelukkig! In mijn stories kreeg ik veel vragen over (mijn) hairextensions. In deze blog beantwoord ik ze allemaal.

Over Beauty by Roos

Beauty by Roos is de grootste hairextensions specialist van Nederland. Ze hebben salons in Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Hengelo, Utrecht en Rotterdam. Bij deze laatste salon was ik op bezoek voor mijn hairextensions. Ik werd geholpen door een super lieve vrouw, met wie ik gezellig 2,5 uur heb zitten kletsen. Zo lang nam het om 125 hairextensions in mijn haar te zetten. De tijd vloog voorbij en het was onwijs leuk om mijn haar te zien transformeren. Jullie hadden vragen, dat snap ik! Ik zal ze allemaal beantwoorden.

Alles wat je wilt weten over hairextensions van Beauty by Roos

Wat voor materiaal is het?

De hairextensions van Beauty by Roos zijn gemaakt van echt haar. Ze zien er dus heel natuurlijk uit, want het is gewoon echt haar: niks synthetisch. Het is menselijk haar, dat maakt het ook duurder dan synthetische hair extentions. Behalve dat human hair er natuurlijk en mooi uitziet, kun je het ook stylen zonder het te verbranden of beschadigen. En je kunt je hairextensions verven.

Waar komt het haar vandaan?

Het haar van Beauty by Roos komt van vrouwen uit India. Zij offeren hun haar in een tempel. De tempel verkoopt het door en met het geld dat ze hiermee verdienen steunen ze goede doelen in de omgeving. Beauty by Roos verft de haren met biologische verf.

Hoe lang duurt het om te zetten?

Dat hangt af van hoeveel je er laat zetten/ nodig hebt. Ik heb er 125 laten zetten en zat – inclusief wassen en na het zetten stylen – 2,5 uur.

beauty by roos
Hoeveel hairextensions heb je nodig?

Dat verschilt per persoon. Bij mij konden er niet meer dan 125 worden gezet, omdat ik nou eenmaal niet een volle bos haar van mezelf heb. Ergens tussen de 125 (dun haar zoals ik) en 250 (mensen met een volle bos haar). Maar je kunt ook alleen een volume behandeling doen met 75.

Wordt je haar alleen langer of krijg je ook meer volume?

Je kunt dat zelf bepalen. Als je al een volle bos haar hebt, kun je kiezen voor alleen verlengen. Als je (ook) graag meer volume wilt, kan dat ook. Je kunt ook kiezen voor niet verlengen en wel volume: maar net wat jouw behoeften zijn.

Hoe lang blijven ze zitten/ Hoe lang blijft het mooi?

Gemiddeld 3 maanden.

Hoe gaan ze er weer uit? Worden ze eruit gehaald?

De hairextensions worden er weer uitgehaald in de salon van Beauty by Roos.

Kun je ze opnieuw gebruiken?

Nee, ze kunnen niet hergebruikt worden voor je haren.

Wat gebeurt er dan met de hairextensions als ze uit zijn gehaald?

Beauty by Roos werkt samen met Matter of Trust. Zij zamelen de gebruikte hairextensions in voor hun Clean Wave programma. Er worden haarmatten mee gemaakt waar olie uit rivieren en oceanen worden gehaald als er een olieramp is geweest.

Hoeveel kost het?

De prijs hangt af van hoeveel hairextensions je hebt en de lengte ervan. De prijzen beginnen bij 237,50 tot 1120,00. Dit is inclusief wassen, zetten, stylen. Je vindt een complete prijzenlijst hier. Je kunt overigens ook een abonnement afsluiten, dan betaal je in termijnen (maandelijks).

Hoe moet je ze verzorgen? 

Afhankelijk van wat je gewend was voor hairextensions ben je iets meer, minder of dezelfde hoeveelheid tijd kwijt aan je haar met hairextensions. Je moet ze wassen met shampoo en conditioner, goed kammen en zo nu een haarmasker gebruiken. Je kunt je haar met extensions natuurlijk stylen, bijvoorbeeld met een krultang. Belangrijk is dat je niet met nat haar gaat slapen en dat je je haren het beste kunt vlechten als je gaat slapen. Voor mij is het iets meer werk, omdat ik dun en kort haar had waar ik niks anders mee hoefde te doen dan wassen met een shampoo bar en dan een knotje erin.

Ook belangrijk: je moet je hairextensions kammen met een speciale borstel. Deze is verkrijgbaar bij je salon. Ook goed om te weten: je mag geen shampoo met fruitzuur gebruiken. Het makkelijkste is om, zeker als je het voor het eerst doet, de shampoo, conditioner en haarmaskers te gebruiken die Beauty by Roos verkoopt. Dan weet je zeker dat de aanhechtingen niet beschadigen. Deze producten zijn vrij van siliconen en parabenen.

Krijg je snel knopen bij de aanhechting?

Ik heb hier geen last van. Ik kam mijn haren iedere ochtend en avond met de speciale borstel en vlecht het snachts in. Er heeft nog geen enkele knoop of klit in mijn haar gezeten.

Doen de aanhechtingen pijn? Krijg je daar last van?

De aanhechtingen doen geen pijn. Wel voel ik ze ‘s avonds als ik moe ben trekken: ik ben totaal niet gewend om zwaar haar te hebben! En als ik dan moe ben, voel ik ze zitten. Wat ik dan doe is kammen en vlechten en dan is het gevoel weg.

Een andere issue die ik heb is dat ik tot nu toe maar 2 shampoo (bars) heb ontdekt waar mijn hoofdhuid tegen kan. Op de rest reageert de huid onder mijn haar na verloop van tijd geirriteerd. In mijn favoriete bars zit fruitzuur. Dus ik moet even kijken wat het langdurige effect van de hairextension shampoo gaat hebben op mijn hoofdhuid.

Zie je de hair extentions zitten?

In principe niet, door de manier waarop ze worden gezet. Maar als je dun haar hebt, zoals ik, moet je je haar wel even stylen. Je hebt snel door hoe je dat moet doen. Ook wel belangrijk: als het waait, even je haar checken na een windvlaag.

Wat is het effect op je eigen haar?

Als je hairextensions professioneel laat zetten EN uithalen, brengen ze geen schade aan je eigen haar. Ik kan over een aantal maanden mijn ervaringen hierover delen. Omdat ik mijn haar nu wel stijl, met een krultang – wat ik hiervoor niet deed – kan ik me wel voorstellen dat dit effect kan hebben. Ik gebruik echter wel het serum uit de salon van Beauty by Roos, om de schade van de hitte te beperken.

Raad ik het aan?

hairextensions

Jaaa!! Ik vind het super leuk om eindelijk lang en vol haar te hebben. Al is het maar voor tijdelijk. Ik geniet er ernorm van. Jullie weten dat ik dol ben op make-up: ik heb er geen moeite mee om mijn natuurlijke uiterlijk op te fluffen om mezelf blijer, gezonder en fijner te voelen. Vanwege de prijs zou ik het niet standaard doen. Maar stel je gaat trouwen, hebt een groot feest of een andere belangrijke gelegenheid! Hoe heerlijk is het dan om je super mooi te voelen en je geen zorgen te maken over iets waar je normaal gesproken onzeker over bent. En ik vind Beauty by Roos een aanrader omdat het natuurlijk haar is en in mijn ervaring werken er hele vriendelijke, leuke en professionele mensen. Als je zo’n investering doet, wil je wel dat je in goede handen bent. En dat is Beauty by Roos wat mij betreft.

Wil je ook hairextensions?

Je kunt hier een afspraak maken bij een van de salons van Beauty by Roos.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.