Drie stijlvolle manieren om gas te besparen

Ik woon in een hoekhuis en ik ben opgegroeid op een heel warm eiland: een combinatie die ervoor zorgt dat ik de laatste 3 maanden meer gas verbruik dan ik zou willen. Het is iets waar iedereen, die nog niet van het gas af is, momenteel tegenaan loopt. Je wilt minder gas verbruiken, maar hoe dan? In deze blog deel ik 3 stijlvolle manieren om gas te besparen. Dus dit keer ga ik niet perse voor laagdrempelige tips om energie te besparen (hier vind je er 12). Maar wel voor hele leuke en mooie manieren, zoals infrarood verwarming!

1. Infrarood verwarming

Ik had hier nog nooit van gehoord en was gelijk gefacineerd. Ik vind radiatoren altijd zo ontzettend lelijk. En infrarood verwarming is juist heel esthetisch. Ken je die televisies die eruit zien als schilderijen of spiegels, zodat er geen lelijke tv in je woonkamer hangt maar een stijlvolle spiegel of een rustig landschap? Dat is ook het visuele concept van infrarood wandverwarming. Deze vorm van verwarmen werkt op stroom. Je kunt het in de vorm van panelen aan je wand hangen, of als lamp aan je plafond of kiezen voor een verplaatsbare optie. Aan je wand kun je bijvoorbeeld gaan voor een spiegel of een kunstwerk (die header image bovenaan de blog). De mobiele infrarood verwarmingen zijn er in verschillende vormen, bijvoorbeeld als zuil of diamantvormige scultuur. Hoeveel energie het bespaart en hoe snel je de investering eruit hebt kun je hier nalezen.

infrarood verwarrming

2. Wim Hof Methode

gas besparen

Enkele maanden geleden ontdekte ik Storytel. Dit is een app waarop je luisterboeken en e-boeken kunt luisteren. Er staan eindeloos veel Nederlandse en internationale auteurs en boeken op. Alle soorten genres en natuurlijk ook heel veel kinderboeken. Hier vind je een blog met mijn 12 tips om te luisteren op Storytel. En via mijn link kun je Storytel 30 dagen gratis uitproberen. Een van de boeken die ik heb geluisterd is het boek van Wim Hof. Met de Wim Hof Methode leer je om middels je ademhaling om te gaan met (extreme) kou. De ademhalingsmethode is relatief eenvoudig en je kunt jezelf in een rustig tempo blootstellen aan kou. En dat kan gewoon thuis beginnen, onder de douche. Je hoeft niet gelijk in een ijsbad of de Hollandse zee te duiken. Koud douchen bespaart veel gas en is een stijlvolle methode omdat je er gezonder, blijer en actiever van wordt!

3. Plant B maaltijden

In mijn blog met 12 laagdrempelige tips om direct energie te besparen kon je al lezen over de Ecostoof. Een hele handige hooimadam, waarmee je gas kunt besparen tijdens het koken. Ik sluit deze blog ook af met een kooktip! Kant en klare, 100% plantaardige maaltijden bestellen bij Plant B is mijn derde tip van vandaag om gas te besparen. De overheerlijke, vegan maaltijden worden bevroren bezorgd. Je kunt ze bereiden in de oven of magnetron en bespaart zo gas (en tijd en verpakkingsmateriaal). De maaltijden van Plant B zijn gezond en ontzettend smaakvol. Met de code kari15 krijg je 15% korting op je bestelling bij Plant B.

Palnt B vegan maaltijden
Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.