Duurzame kinderkleding voor de zomer

Het is alweer juni maar we hebben pas twee heerlijke dagen op het strand doorgebracht. Het duurt voor mijn gevoel extra lang dit jaar, voor we echt mogen genieten van warmere temperaturen en zonnige dagen. Maar desalniettemin genieten we van alle zonnige momenten, in de tuin, in het bos, op het strand, in de (water)speeltuin en op de fiets. De meisjes hebben hele mooie zomerse outfits gekregen van de eco friendly webshop Reyntje de Vos. Super comfortabel, heerlijk om in te spelen, onwijs mooi en verantwoord. Als je op zoek bent naar duurzame kinderkleding, kom dan even kijken!

Over Reyntje de Vos

duurzame kinderkleding

Reyntje de Vos is een webshop voor duurzame kinderkleding. Deze Belgische shop levert ook in Nederland en kiest voor een groene insteek: materialen die minder schadelijk zijn voor de planeet en op eerlijke wijze zijn gemaakt. Baby- en kinderkleding van biologisch katoen, linnen, tencel, hennep en bamboe. Reyntje de Vos heeft een mooie collectie broeken, rokken, jurkjes, rompers, UV (zwem)kleding, shorst, truien, voor baby’s en kinderen tot 12 jaar.

Duurzame kinderkleding voor de lente en zomer

De meiden spelen altijd heel veel buiten in de warme maanden. Hun kleding moet dus heel comfortabel zijn, het moet niet te strak zitten en daarmee hun bewegingsvrijheid beperken en ook heel belangrijk: het moet vies mogen worden. Tweedehands kinderkleding is super fijn om deze reden. Maar ik vind het ook heel leuk om zo nu en dan iets nieuws aan ze te geven. Ik vind het dan belangrijk dat het duurzamer geproduceerd is. Zo kwam ik uit bij Reyntje de Vos. Deze webshop voor duurzame kinderkleding heeft onder andere het prachtige Deense merk Müsli.

Spelen in de zon

Ik koos voor de meisjes een prachtig broekje en shirtje uit van het merk Musli. Ik vind het altijd super schattig als ze twinnen en op het strand of in het museum ook heel handig, omdat ik ze makkelijker in het oog kan houden tusen andere kinderen. Het cozy me t-shirt van Müsli is een hele mooie, zachte kleur roze, met lieve pofmouwtjes en een zachte, stretchband bij de buik. Zo blijft het shirtje gevormd en geeft het net even iets extra’s. Het is gemaakt van van gecertificeerd biologisch katoen en verkrijgbaar van maat 104 tm 140.

Als short koos ik de o zo mooie Fiona Poplin waist short van Müsli, bedekt met lieflijke, romantische bloemetjes. Een zachte kleur beige, met licht geel en hele mooie amberkleuren. Het materiaal is heel zacht en geeft alle vrijheid om in te spelen. Het is gemaakt van biologisch katoen, maar dunner dan normaal, waardoor het heel comfortabel zit en heel snel droogt. De elastieken band om de middel knelt niet, maar houdt de broekjes wel gewoon heel goed passend. De meisjes zijn er super blij mee.

Op zoek naar duurzame kinderkleding?

Ben je op zoek naar duurzame kinderkleding of babykleding? Neem dan zeker even een kijkje bij de mooie webshop Reyntje de Vos. Ik vind het een dikke aanrader en de meisjes zijn fan.

duurzame kinderkleding
Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.