Extreme rommelkast makeover | Before & After

Heb jij ook van die ruimtes in je huis waar de rommel gewoon niet te doen is? (Zeg alsjeblieft maar gewoon ja, dan voel ik me iets normaler). Dat je denkt: ik heb geen idee wat hier staat, wat hier leeft, wat hier ooit nog te vinden is en ook: hoe ik ooit orde in de chaos ga brengen? Bij mij is dat sowieso de schuur. De vliering is best oke (omdat ik er nooit kom). Maar het toppunt van extreme rommel en chaos is toch wel mijn trapkast. Of beter gezegd: was! Want ik heb mijn rommelkast een extreme makeover gegeven met behulp van een handige, metalen schoenenkast. En het resultaat is zo ontzettend satifying. Kom je even binnenkijken en wie weet inspiratie op doen voor jouw opruimprojecten?

Inspiratie en motivatie

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik moet altijd wel even een drempel over om dergelijke klussen op te pakken. Wat inspiratie en motivatie. Ik kan niet super goed tegen rommel: het geeft me een gevoel van controleverlies. Maar ik kan het wel super lang negeren. Zolang het maar achter een deur zit en ik er niet continu mee word geconfronteerd. Vandaar dat mijn trapkast en schuur het moesten ontzien de afgelopen maanden. Maar ik heb een heel mooi en overzichtelijk lijstje van (rest)klusjes van de verhuizing en ik hou van afstrepen. De trapkast stond erop en zoals Isaya maanden geleden al tegen me zei over het opruimen van deze gangkast: “mama, dat is nou een mooi taakje voor jou”. Dank schat…

opruimtips

Als ik dergelijke monsterklussen aan moet gaan, probeer ik altijd te kijken of ik het kan combineren met mijn werk. Ik moest een manier vinden om orde te kunnen aanbrengen in de chaos en kwam daardoor uit bij Gorillz. Dit bedrijf is gespecialiseerd in potentiele rommel oplossingen in huis, zoals schoenenkasten, boekenplanken, kapstokken, paraplubakken en nog meer woonaccessoires. We wonen al 10 maanden in ons nieuwe huis, maar een plek vinden voor onze schoenen bleef een probleem. Dus toen ik de grote metalen schoenenkast van Gorillz zag, zag ik ook ineens potentie voor een opgeruimde trapkast!

Hoe ik het heb aangepakt

Bij grote opruimklussen werkt een Marie Kondo achtige aanpak het beste. De trapkast is diep, zowel in hoe ver hij rijkt naar achteren als naar beneden: hij ligt 40 cm dieper dan de vloer van benedenverdieping. Dus hoewel de meeste mensen op Instagram dm’den: ooo dat valt wel mee, die rommel, kreeg ik onwijs veel DM’s toen ik eenmaal alles eruit had gehaald. Het was een soort Mary Poppins kast, waar maar spullen uit bleven komen. Tekenmappen, kampeerspullen, schoenen, draagzakken, dozen met kerst- en seizoensspullen, fotoalbums, tennisrackets, tassen en tja, gewoon spullen. Nadat ik alles eruit had gehaald en op een grote berg had gelegd ben ik gaan ordenen.

marie kondo

Een stapel voor de kringloopwinkel, een stapel om weg te geven aan vrienden, een om te verkopen, een berg om weg te gooien en een om te bewaren. Toen de kast leeg was heb ik hem schoongemaakt en met het van de verhuizing overgebleven laminaat, een vloertje gelegd. Toen werd het tijd voor herinrichten.

Het verschil dat een schoenenkast kan maken

schoenenkast

De basis van de herinrichting was mijn schoenenkast van Gorillz. Mijn vader heeft hem aan de muur vastgemaakt, zodat hij stevig staat en ik mijn schoenen er veilig in kon zetten. Er blijken 14 paar schoenen (waarvan een deel sandalen en platte gympen) in te passen! Hogere schoenen, zoals laarsjes passen er niet in, dus die heb ik op een plank gezet. Daarna ben ik verder gegaan met overzichtelijk inruimen. Een afgesloten bak met foto albums, een met alle seizoens(tafel) spullen, enkele kampeerspullen en wat opgehangen kon worden, heb ik met een haakje bevestigd. Met als resultaat: overzicht! Eindelijk! Ik kan niet alleen in mijn trapkast staan, ik kan precies zien wat waar ligt en overal bij. En dat voelt heerlijk! Ik ben helemaal geinspireerd geraakt en ga mijn schuur ook zeker tackelen!

Ik hoop dat deze blog je heeft geinspireerd om die ene (of meerdere) kast(en) of ruimte(s) in je woning aan te pakken. Het is even een klus, maar het voelt zo goed als het klaar is! En als je op zoek bent naar accessoires die je kunnen helpen om meer overzicht en orde aan te brengen, neem dan even een kijkje bij Gorillz.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.