Een kijkje in de keuken van de groene mama

Koken, bakken en recepten ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Maar het is ook een grote passie. Ik vind het heerlijk om voor anderen te koken. Zeker nu de warme maanden zijn aangebroken. De keukendeur open, de meisjes heerlijk spelend in de tuin, lekker lang tafelen in de zon met vrienden. Mijn keuken kijkt uit op de tuin en als ik achter mijn fornuis sta kan ik door het raam kijken naar al het mooie groen en de meisjes bij hun modderkeukentje en in de hangmat zien en tijdens het koken af en toe even gezellig neerstrijken aan de tuinset, een glaasje rose drinken en genieten van zon, natuur, liefsten en lekker eten. Kom je even binnenkijken in mijn keuken?

Binnenkijken in de keuken

Hoewel het niet de meest praktische of fancy keuken is houd ik ontzettend van mijn keuken. Vooral door de grote ramen en het feit dat hij uitkijkt op de tuin. Er is zoveel licht en het is heerlijik om te koken met de deur naar de tuin open. Ik vind het ook heel fijn dat de keuken afgesloten is van de woonkamer. Ik ben trots op mijn tweedehands koelkast en mijn tweedehands wasmachine. En ik ben super blij dat P. en een lieve vriendin mijn leidingen hebben omgeleid zodat er ruimte was voor mijn geliefde fornuis.

Als je al een tijdje meeleest hier, kun je je misschien nog wel herinneren dat ik 4 jaar geleden ging samenwerken met Wiggo (klik op de link als je hele kleine Isaya & Alela wilt zien!) Het was mijn eerste 5 pits fornuis en ik was in de wolken. En dat ben ik nog steeds, 4 jaar later! Mijn fornuis is 90 cm breed en ik vind deze ruimte op het fornuis en in de oven zo fijn. Ik was heel blij dat ik mijn Wiggo fornuis kon meeverhuizen naar ons nieuwe huis.

Kitchen improvements

Als je mijn vorige keukenblog leest, uit augustus 2022, over onze plastic vrije keuken, zie je dat er een paar dingen zijn veranderd de afgelopen maanden. Ik heb een grotere tweedehands koelkast gekocht – wat echt een must is voor iemand die graag kookt. En er is een afzuigkap bijgekomen! Ik dacht eerst dat het niet mogelijk was, een afzuigkap in deze keuken, omdat mijn fornuis voor het raam staat. Maar mijn vader bedacht een super goed plan, waardoor het ineens mogelijk werd! En zo kwam ik natuurlijk weer uit bij Wiggo!

Afzuigkap van Wiggo

Wiggo heeft namelijk behalve fornuizen ook andere keukenapparaten, zoals vaatwassers, inductie kookplaten, (inbouw)ovens, koelkasten en afzuigkappen. Hoewel ik goed kan luchten in de keuken en er een deur tussen de keuken en de eet- en woonkamer zit, is het niet het hele jaar mogelijk om met de tuindeur open te koken. Goede ventilatie en schone lucht vind ik ontzettend belangrijk. Ik heb er al vaak over geschreven op de blog, onder andere in het kader van onze luchtreinigers en de gezondheid van de kinderen.

Waarom een afzuigkap? En welke opties zijn er?

Afzuigkappen kunnen geuren, maar ook dampen, rook en vet uit de lucht verwijderen tijdens het koken. Sommige geuren, zoals kruiden, zijn heerlijk. Maar andere geuren die vrijkomen tijdens het koken zijn minder prettig en sommige dampen zijn zelfs ongezond. Een afzuigkap kan die lucht of afvoeren (naar buiten) of zuiveren (met een koolstoffilter). Deze tweede optie gebruik ik. Mijn Wiggo afzuigkap bevat twee actieve koolstoffilters die de lucht die tijdens het koken vrijkomt reinigen. Deze filters worden meegeleverd met de afzuigkap. Behalve dat je voor deze optie geen gat in de muur hoeft te maken en dus geschikt is voor iedere keuken, zit er nog een voordeel aan recirculatie. De gefilterde lucht wordt weer terug in de keuken geblazen waardoor je binnentemperatuur op peil blijft en er geen warmteverlies is.

Mijn wiggo afzuigkap heeft 3 standen en een lichtknop, wat super fijn is voor de wintermaanden, als het donker is als ik sta te koken. Ook goed om te weten: de afzuigkap heeft het energielabel A. Het verbruik in kilowattuur per jaar (kWh/annum) is 45. Ik heb de 90 cm brede afzuigkap, maar hij is ook verkrijbaar in 60 cm en uiteraard ook in andere kleuren en stijlen. Als je op zoek bent naar een afzuigkap, neem dan hier even een kijkje! Ben je benieuwd naar een van de andere producten van Wiggo, kijk dan hier.

tuin van de groene mama

Ik zal binnenkort een tuin update op de blog zetten, zodat je wat beter kunt zien waar ik zo van geniet tijdens het koken!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.