Hairextensions 3 maanden later: ga ik door?

Op 21 februari liet ik hairextensions in mijn haar plaatsen. Afgelopen zaterdag, op 3 juni, heb ik ze verwijderd. Hair extensions kunnen namelijk 3 a 4 maanden mee, voor je ze moet laten verwijderen. In mijn vorige blog over hairextensions schreef ik over mijn ervaring met het laten plaatsen en gaf ik antwoord op de meest gestelde vragen die via Instagram waren binnengekomen. In deze blog ga ik in op de vragen: hoe was het om de extensions te verwijderen, hoe kijk ik terug op de afgelopen maanden met hairextensions en ga ik ermee door? Overweeg of heb je hairextensions of ben je gewoon benieuwd, kom dan even lezen!

Hoe kijk ik terug op (ruim) 3 maanden hairextensions

Ik heb er onwijs van genoten. Ik vond het heerlijk om voor het eerst in mijn leven lang en vol haar te hebben. Het was meer werk dan mijn eigen haar – ik moest ineens nadenken over wanneer ik het ging wassen, erop letten dat ik niet met nat haar ging slapen, extra tijd nemen in de ochtend om mijn haar te stylen – maar op zich raakte ik daar wel redelijk snel aan gewend. Na ongeveer een maand ging ik mijn eigen shampoo weer gebruiken omdat mijn hoofdhuid niet tegen de hairextensions shampoo kon, waardoor ik er meer van kon genieten. Ook kreeg ik rond die tijd de smaak te pakken met het stylen van mijn haar. Ik voelde me mooier met lang haar, vond het mede daardoor gemakkelijker om content te schieten en was tevreden met dat het er natuurlijk uit zag.

Drie maanden later

Na drie maanden merkte ik wel echt dat ze op waren: ze waren aan het uitgroeien en de puntjes werden dof. Wat mij even was ontgaan is dat ik een paar keer terug had mogen gaan naar de salon om mijn puntjes te laten bijknippen, mijn extensions te laten checken, de uitgevallen extensions (slechts een paar) terug te laten plaatsen en mijn haar te laten stylen.

Hoe was het om ze te laten verwijderen?

Ik vond het heel spannend. Ik heb mijn hairextensions laten zetten bij de Beauty by Roos Salon in Rotterdam (lees hier mijn ervaring) en ik heb ze laten verwijderen bij de Beauty by Roos Salon in Breda. Ik was nog nooit in Breda geweest en de kindjes waren bij mijn ex dus ik besloot er een dagje van te maken. Ik heb heerlijk gewandeld door het zonnetje in deze super leuke stad. Door het fijne park Valkenburg, langs het kasteel van Breda en het rustgevende Begijnhof, naar de Grote Markt met alle leuke cafeetjes en de mooie Grote Kerk. De Beauty by Roos Salon zit in het gezellige centrum van Breda, in de Nieuwe Ginnekenstraat. Een mooie salon, die net als de andere Beauty by Roos salons heel stijlvol en rustgevend is ingericht. Je wordt er altijd goed verzorgd en de vrouwen die er werken zijn heel lief, gezellig en begripvol.

Hoe worden hairextensions verwijderd?

Hairextensions moeten door een professional verwijderd worden, om schade te voorkomen. Het is volledig pijnloos: er wordt een fruitzuur mengsel op de aanhechtingen van de extensions gedaan en daarna worden ze met een tangetje verwijderd. Als alle extensions uit je haar zijn wordt je haar doorgekamd om restjes te verwijderen. Daarna wordt je haar gewassen en gedroogd. Toen ik dit proces had doorlopen en mijn eigen haar weer door mijn handen liet gaan, was het best even schrikken.

Hoe zag mijn haar eruit na het verwijderen?
beauty by roos
Mijn haar met alle hair extensions verwijderd

SSowieso is het erg wennen om na drie maanden veel, lang en vol haar weer dunner en korter haar te hebbben. Je raakt zo snel gewend aan vol en lang haar. Tijdens de draagtijd van extensions kunnen er klitten onstaan wanneer je niet goed genoeg borstelt of niet met vast haar slaapt en dit was helaas wel het geval bij mij. Het is dus wel aan te raden om het extra goed te borstelen en consequent met vast haar te gaan slapen.

Ga ik door met hairextensions?

Mijn haarstylist was super lief en begripvol en dacht goed mee. Dit keer hebben we in overleg alleen voor een volume behandeling gekozen omdat mijn haar wat fijner is. Ik had vorige keer 125 extensions en een haarverlenging. Nu zitten er 60 in en heb ik mijn eigen haarlengte gehouden. Nu het dezelfde lengte blijft hoef ik het ook niet meer zo vaak met een stijltang te behandelen dat is fijn want met het langere haar moest ik dat wel doen. Daarnaast ben ik naast mijn vitamine B12 en D ook gestart met Biotine voor extra voeding van binnenuit. De volgende afspraak ben ik aan het plannen met de salon en dan kijken we of het weer een volumebehandeling gaat worden.

hairextensions

Vegan Breda tip!

Na afloop heb ik lekker vegan gegeten bij Plan B, een overwegend vega(n) tapas restaurant in Breda. Aanrader! Je vindt Plan B dicht bij het station, aan het Kasteelplein. Het hele centrum van Breda is goed aan te wandelen: het zit logisch in elkaar en zeker op zo’n zonnige dag als afgelopen zaterdag is het ontzettend gezellig en bruisend. Super blij dat ik weer een stukje Nederland heb mogen ontdekken.


Hoe zien de komende maanden eruit wat betreft mijn hairextensions?

hairextensions

Een zomer van rust en herstel, met minder hairextensions, goede voedingssupplementen, beter doorkammen en invlechten en terugkomafspraken om te kijken hoe het met mijn extensions en haar gaat. Ook plan ik alvast de afspraak in wanneer ze er uit moeten, zodat ze dit keer niet (iets) langer dan 3 maanden blijven zitten. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn haar zal herstellen en neem jullie uiteraard weer mee in dit proces. Er is een nieuwe salon in Utrecht geopend, dus het lijkt me super leuk om jullie daar mee naar toe te nemen. Wil je meer zien van mijn bezoek aan Breda? Check dan mijn reel!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.