Zomerschema op de blog en groene zomervakantie plannen!

Vorige week is de zomer begonnen en ooo wat genieten we al een paar weken van het heerlijke weer. Dit zijn de maanden van het jaar waar ik altijd zo naar uit kijk. Ik hou van de zomer: de zon, de warmte, het vertragen, het buiten zijn, de kindjes om me heen. Ik koester het. Daarom, maar ook omdat de kinderen straks zomervakantie hebben, gaat er een zomerschema in op de blog. In deze blogpost vertel ik wat je kunt verwachten op columnsbykari.com de komende maanden en wat onze plannen zijn voor de zomervakantie!

Een zomer schema op de blog

Als zelfstandig ondernemer is vakantie opnemen altijd een ingewikkeld ding. Ik blijf zoals altijd gewoon doorwerken in de zomervakantie, maar omdat de kindjes thuis zijn van school en omdat ik deze maanden echt wil koesteren en ervan wil genieten met de meiden, ga ik wel wat minder werken. Als eilandkind kijk ik altijd het hele jaar uit naar de warme maanden in Nederland. En een beetje vertragen zo nu en dan is sowieso niet verkeerd: het is best een heftig jaar geweest. Dus ik heb besloten om dit seizoen 2,5 dag per week te werken en de rest van de tijd lekker te scharrelen met de kinderen. Voor de blog betekent dit dat er de komende tijd maar 1 blogpost per week zal verschijnen. En misschien ook zelfs wel eens een weekje geen!

zomer vakantie

Welke blogposts staan op de planning?

Er komt deze week een super fijne winactie online met een tour van de Waldorf kinderkamer van Isaya en Alela. Volgende week vertel ik alles over Alela’s allereerste kinderpartijtje. En de week daarop komt er een speciale verzamelblog online met artikelen die ik de afgelopen week schreef voor andere websites. Ook op de planning voor deze zomer: ik heb 6 soorten vegan omelet getest op de meiden en ze hebben duidelijk hun voorkeuren… Ook komen er nog meer lekkere vegan recepten online en zal ik een bijzondere ervaring met jullie gaan delen!

zomervakantie in eigen land

Plannen voor de zomervakantie

Deze zomer is het ruim 6 jaar geleden dat ik voor het laatst heb gevlogen. Hoewel ik Curacao mis, voelt het super goed om niet te vliegen en haal ik veel voldoening uit het onderzoeken van groenere manieren van reizen en vakantie vieren. Twee zomers geleden ging ik bijvoorbeeld voor het eerst kamperen! Best een drempel voor een Tropenkind… En deze zomer ga ik voor het eerst alleen kamperen met de meisjes. Ik vind het spannend, maar heb er vooral heel veel zin in en de meisjes ook. We gaan lekker dicht bij het strand en ook deze kampeervakantie zal ik weer zo milieuvriendelijk mogelijk aanpakken.

museum boerhaave

Behalve ons kampeeravontuur heb ik een persreisje met de trein, naar een hele bijzondere plek, waar ik jullie ook zeker mee naar toe zal nemen! Verder gaan we gewoon lekker vakantie vieren in eigen stad en land. We gaan lekker veel met de bakfiets naar het strand en naar het bos, we gaan veel musea en tentoonstellingen bezoeken en andere milieuvriendelijke en vegan uitjes doen. Voor alle museumjaarkaarthouders: deze zomer bezoeken we een aantal favoriete musea opnieuw, zoals Boerhaave, Singer Laren, Voorlinden en het Stedelijk. Maar we gaan ook nieuwe plekken ontdekken zoals het Archeon, het Wereldmuseum, het Scheepvaartmuseum en de Speelfabriek.

boulderen voor kinderen

Maar we blijven ook gewoon af en toe heerlijk dagen thuis: scharrelen in onze groene stadstuin, lezen en luieren in de hangmat, steppen en fietsen door de wijk, een ijsje eten aan de gracht. En natuurlijk, heel veel boulderen!

De tweede zomer

Dit is mijn tweede zomer als gezin van drie. En voor de meisjes de tweede zomer met twee huizen. Vorig jaar hebben we er ondanks de scheiding en de verhuizing een heerlijke zomervakantie van gemaakt met leuke uitjes en veel tijd samen. Dus ik kijk alleen maar nog meer uit naar deze zomer met mijn lieve dochters, familie, vrienden en meer rust.

zomer vakantie

Super leuk dat je ook dit seizoen weer mee leest en ik wens je een heerlijke zomer!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.