Waldorf kinderkamer tour en slaaptips | Geurwolkje winactie & kortingscode

In deze blog geef ik een tour door de walorf kinderkamer van de meisjes! We wonen nu bijna een jaar in het nieuwe huis en er is veel veranderd op het gebied van slaap. De meisjes zijn een half jaar geleden, na ruim 7 jaar co sleeping, in hun eigen bed gaan slapen. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Maar een fijne slaapplek en gezonde slaaprituelen helpen wel heel goed. Deze blog is in samenwerking met Geurwolkje. Een van de prachtige merken die de meiden helpt om te ontspannen voor het slapen gaan. Daarom heb een super fijne winactie en kortingscode voor jullie!

Over geurwolkje

geurwolkje

Ik gebruik de producten van Geurwolkje nu een aantal jaar. Eerst als klant, daarna ook als samenwerkingspartner. Misschien herinner je je nog de blog die ik schreef over de natuurlijke verzorging van Geurwolkje? Met name de massageolie is groot favoriet bij ons thuis. De webshop van Geurwolkje is gericht op ontspanning en welzijn. Als je ontspannen bent, kun je veel beter omgaan met de dagelijkse worstelingen van het bestaan, beter op anderen reageren en gemakkelijker stilstaan bij de mooie dingen van het bestaan. En heel belangrijk, beter slapen! Geurwolkje wil daarbij helpen door producten aan te bieden die je relaxed maken. Zoals de diffusers en etherische olieen en natuurlijke verzorgingsproducten met heerlijke geuren.

De diffusers van Geurwolkje

Een diffuser is een apparaatje waar je water en etherische olie in doet en aansluit op het stopcontact. Vervolgens verstuift de diffuser een heerlijke geur door de ruimte. Je kunt zelf kiezen welke geur je in je diffuser doet, afhankelijk van je voorkeuren, maar ook wat je ermee wilt bereiken. Eucalyptus is bijvoorbeeld heel verfrissend en opbeurend: een ideale ochtendgeur. Terwijl lavendel veel meer ontspant en rust brengt: een perfecte avondgeur. Maar zo zijn er nog vele andere geuren en geurcombinaties waar je je woonruimte, slaapkamer of badkamer mee kunt vullen. En ook heel fijn, Geurwolkje heeft een speciale kinderlijn met etherische olieblends.

waldorf kinderkamer

Slaap kindje slaap

Zoals ik hierboven al schreef slapen de kinderen sinds een half jaar op hun eigen kamer. Alela is een hele gemakkelijke slaper. Ik lees een boekje voor terwijl ze tegen me aanligt, ik geef haar een kus en zeg “ik hou van je lief lelibeertje” en een minuut later is ze vertrokken naar dromeland. Isaya daarentegen heeft mijn slaapkoppie. Haar hoofdje gaat niet uit. Ik ken dit helaas maar al te goed en mede daardoor gaan mijn ex en ik heel bewust om met slaaphygiene. We besteden veel aandacht aan een gezonde en schone slaapkamer, voeden schermarm en boekenrijk op, doen ontspanningsoefeningen met Isaya, hebben vertrouwde avondrituelen en leren haar zo goed mogelijk omgaan met deze uitdaging. We kletsen de laatste piedergedachten eruit en geven haar een warme douche om de zorgen door het doucheputje te laten spoelen. Ik ga altijd naast haar zitten lezen en ze is sinds ongeveer een jaar ook een heerlijk leesmonstertje geworden. Allemaal dingen die helpen. Je vindt deze en nog veel meer praktische tips voor kinderen in mijn blog met slaaptips “voor moeilijke slapers“.

Slaap rituelen en slaap stress

Vorige maand ging het weer even “mis” met slapen. Isaya had meer moeite om in te slapen. Als dit soort dipjes voorkomen (bijvoorbeeld als de klok voor- of achteruit gaat of als het een spannende tijd is), kijk ik het altijd even aan, tot ik een gevoel krijg van wat ze nodig heeft. In dit geval merkte ik dat het lastig was om de slaapkamer goed opgeruimd en daardoor ook stofvrij te houden en dat de inrichting toch te onrustig was. Ik ben dus aan de slag gegaan om de slaapkamer een grondige schoonmaakbeurt te geven en meubels te verplaatsen, zodat het rustiger en gemakkelijker schoon te houden werd.

Ook helpt het altijd om een of meerdere nieuwe rituelen te introduceren. Zodat het bewust tot rust komen voor het inslapen weer even een nieuwe boost krijgt. Ik heb daarvoor de Slaap Kindje Slaap blend van Geurwolkje toegevoegd aan ons avondritueel. Voor we naar bed gaan, doet Isaya een paar druppeltjes in de essential oil diffuser, zet hem aan en als de geur zich verspreid door de slaapkamer doen we een ademhalingsoefening om haar hoofdje leeg en haar lijfje rustig te krijgen. Maar ook om doemgedachten als “ik kan toch niet slapen” los te laten. Iedereen bouwt overtuigingen op rondom slaap, op basis van ervaringen. Die overtuigingen, als ze negatief zijn, leiden tot slaapstress. Het ritueel met de diffuser doorbreekt die overtuigingen, waardoor Isaya gemakkelijker inslaapt.

geurwolkje diffuser slaap kamer

Winactie en kortingscode

Ik hoop dat uit mijn blog duidelijk is geworden dat er verschillende dingen een belangrijke rol spelen als het gaat om slapen, slaaphygiene, slaapstress en ontspanning. Er is geen pasklaar antwoord voo moeilijke slapers, van welke leeftijd dan ook. Maar er zijn wel dingen die echt helpen. Een van de dingen die voor ons werkt is het gebruik van een diffuser met ontspannende etherische olie. Daarom mag ik een diffuser en een ethersiche olie naar keuze weggeven. De winactie loopt via Instagram van 28 juni t/m 5 juli. Dan maak ik de winnaar bekend in mijn Instagram stories.

Ook heb ik een kortingscode voor mijn lezers en volgers. Met de code KARI10 krijg je 10% korting op de hele website van Geurwolkje, dus ook op de natuurlijke verzorging. Als je daar meer over wilt weten, neem dan even een kijkje bij mijn blogpost over deze producten. De kortingscode is geldig van 28 juni tot en met 7 juli 2023. Je kunt hier een aroma diffuser kopen bij Geurwolkje.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.