Alela´s allereerste kinderpartijtje! Eenhoorn feestje met Kidsbox

Alela is in de zomervakantie jarig dus we vierden haar feestje alvast in juni. Ze zit sinds dit schooljaar op de kleuterschool en heeft allemaal lieve vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Dus het was tijd om haar allereerste kinderpartijtje te vieren! Ze wist gelijk wat ze wilde: een Eenhoorn Glitter Feestje. De afgelopen jaren hebben we Isaya’s verjaardag in de natuurspeeltuin gevierd: water, zand, zon, taart en 30 kinderen lekker los laten gaan. Een kinderpartijtje thuis is hele andere koek! Dus de hulp van Kidsbox was van harte welkom. In deze blog vertel ik meer over Kidsbox en zie je foto’s van Alela’s allereerste kinderpartijtje.

Wat is Kidsbox?

Bij Kidsbox kun je boxen huren voor themafeestjes. Zoals een eenhoornfeestje of princessenfeestje, maar ook allemaal vet stoere dingen zoals boogschieten, paintball, lasergamen, virtual reality, archery tag, een brandweerfeestje of een dino- of ridderpartijtje. Ook tof: een slaapfeestje met Tipi tentjes. Het werkt als volgt: je kiest een thema en vult je box eventueel aan met aanvullende producten, zoals knutselspullen, extra costuums, een versierpakket en een polaroid camera. In Alela’s themabox zaten onder andere prachtige jurken, eenhoorn diadeems, ridderpakken, zwaarden en schilden, knutselspulletjes en allerlei soorten spelletjes. Ook had ik gekozen voor de extra optie van een Instax camera, zodat we alle kindjes een fotootje mee konden geven aan het einde van de dag.

Uitpakken, klaarzetten, feestvieren, inpakken en terugsturen

Zo simpel is het. Je ontvangt een grote box thuis per box. Daar zit alles wat je nodig hebt voor het themafeestje in. Dus de verkleedkleding, of als je bijvoorbeeld een boogschutterfeestje viert pijlen en bogen, de verschillende spelletjes en knutselspullen, maar ook bijvoorbeeld een uitgebreide speurtocht, met een cool verhaal en tips om de speurtocht op te zetten. Er zit een heel draaiboek bij, wat je al naar gelang je eigen behoeften en de duur van het feestje kunt volgen. Zo kunnen ook andere mensen die helpen tijdens het feestje, bijvoorbeeld je partner, moeder of oppas, ook precies zien wat de planning is en wat er moet gebeuren.

Ik heb alle spullen de dag van te voren uitgepakt en het huis helemaal gezellig ingericht en klaargezet voor het partijtje. Dat was al een enorm feest om te doen: wetende dat het een leuke verrassing voor Alela zou zijn als ze zou zien wat er allemaal binnen was gekomen voor haar partijtje! De verkleedkleding was prachtig: mooie eenhoorn jurken en geweldige houten zwaarden. We hadden twister (ook super leuk om buiten klaar te leggen), eenhoorn prikken, memory, spiegeltjes versieren, blik gooien en een opblaas eenhoorn. Op de knutselspullen na is alles herbruikbaar, wat niet alleen ideaal is omdat je niet alles nieuw en eenmalig hoeft aan te schaffen, maar ook een stuk duurzamer.

Na afloop van het feestje stuur je de herbruikbare producten terug naar Kidsbox. Er zit een retourlabel in de box, je brengt de afgesloten doos naar een PostNL punt in de buurt en klaar is kees.

Alela’s eerste kinderpartijtje

Het was zoals ik hierboven al beschreef niet alleen Alela’s eerste kinderpartijtje, het was ook ons eerste kinderfeestje thuis. We besloten het om deze redenen niet te overweldigend te maken: slechts 2 uurtjes en 5 kindjes. We begonnen met zingen, (eenhoorn)taart en cadeautjes. Daarna gingen we spiegeltjes versieren en de andere spelletjes spelen. Na de spelletjes gingen de kinderen lekker zelf spelen op Alela’s kamer en maakte ik snackbordjes klaar. Na een gezonde snack zijn we met z’n allen naar buiten gegaan. We besloten de speurtocht niet te doen, maar gewoon lekker te spelen in het park. Na afloop was er nog even wat lekkers en appelsap thuis en werden de kindjes weer opgehaald. Iedereen kon zijn zelf versierde spiegeltje meenemen, een polaroid foto en een zakje chips.

Je Kidsbox helemaal afstemmen

Voor Alela en voor ons was het perfect zo. Het was magisch door alle prachtige spullen van Kidsbox en gezellig door de lieve kindjes en leuke activiteiten. Maar ook goed behapbaar voor zowel Alela als voor ons. Het leuke aan de Kidsboxen is dat je het helemaal kunt afstemmen op de behoeften van je kind, de leeftijd van je kind, de hoeveelheid vriendjes en vriendinnetjes en wat je zelf wilt als ouders/ verzorgers. Alela’s partijtje was super zoet en relaxed. Als je kind wat ouder is wil het misschien wel lekker ruig ravotten met een grote groep kids en paintballen, lasergamen of boogschieten. Of misschien een welnessfeestje waarin lekker getut en gescharreld kan worden. Het kan allemaal afgestemd en aangepast worden. Ook binnen de themaboxen is er alle ruimte om spullen toe te voegen. Ik vind het een dikke aanrader!

Wil je Kidsbox proberen? Neem dan hier een kijkje!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.