Niet in standje ‘overleven’ maar met moed en inspiratie het nieuwe seizoen betreden

Het is weer tijd voor een verzamelblog, want ik heb weer een aantal blogs en recepten geschreven voor Vitaminfit. Als je mij niet volgt op Instagram of Vitaminfit niet kennen, zijn deze artikelen vast aan je voorbij gegaan. Ik heb daarom in deze blog maar liefst 5 nieuwe recepten en 2 nieuwe artikelen om met je te delen! Ik schreef een blog over de overgang van zomer naar herfst, hoe ik me daar op voorbereid – mentaal en emotioneel. En een blog over de vitamine routine van Isaya en Alela. De recepten varieren van bento box inspiratie, tot heerlijke vegan snacks en lekkere drankjes voor een alcohol vrijer leven.

De overgang naar de herfst

De seizoenen leren mij zoveel. Ze laten zien dat alles altijd verandert en in beweging is. Je verzetten tegen deze natuurwet is net zo zinloos als hopen dat de bladeren niet van de bomen zullen vallen dit jaar. Bij verandering hoort afscheid. Afscheid van hoe het was, van wat er was en van wie er was. Dat is niet altijd gemakkelijk om te omarmen. Afscheid gaat vaak gepaard met verdriet. Dat voel ik als ik denk aan het afscheid van de zomer. Maar ook als ik bijvoorbeeld aan mijn scheiding vorig jaar denk. Maar zoals de komst van een nieuw seizoen ook voor nieuwe ervaringen, kleuren, geuren en mogelijkheden zorgt, zo heeft scheiden mij ook veel nieuwe ervaringen, mensen en inzichten opgeleverd. Ik heb zoveel nieuwe dingen voor heteerst gedaan sinds de scheiding en zoveel angsten overwonnen.

Het heeft me geleerd dat vastgeroeste patronen en oude angsten thuishoren in het verleden – daar waar alles vast ligt – en niet in het heden – waar alles altijd aan verandering onderhevig is. De seizoenen leren me ook over veerkracht, vertrouwen en overgave. Elementen die ik in dit seizoen van mijn leven goed kan gebruiken. Lees verder…

Vitamine Routine met kinderen in de Herfst

We gebruiken nu ruim 2,5 jaar de veganistische voedingssupplementen van Vitaminfit. Voor mijn kinderen heb ik de Kids varianten en voor mezelf de druppels en capsules voor volwassenen. Mijn dochters zijn 5 en 8 jaar en krijgen iedere dag druppels van Vitaminfit, als aanvulling op zo gezond, lekker en volwaardig mogelijke voeding. Ik voed mijn kinderen veganistisch op, maar buiten de deur eten ze wel eens ei, kaas en andere melkproducten – geen dieren. In deze blog vertel ik welke voedingssupplementen ik mijn dochters geef en waarom! Lees verder...

Vegan Bento Box Inspiratie

Ik vind het heerlijk om te doen ‘s ochtends: de bento boxen van de meisjes vullen met lekker en gezond eten. In deze blog deel ik een van onze favoriete recepten voor in de vegan bento boxen van Isaya en Alela.

vegan bento box

Vegan spring rolls!

Oeh deze zijn zooo lekker. Een heerlijke, gezonde snack en mealprep: vegan groente spring rolls. Gemaakt met rijstpapier en verse groenten. Ideaal om ’s avonds klaar te maken en de volgende ochtend mee naar werk of school te nemen. Maar ook lekker als borrelhapje als je bezoek krijgt. En een fijne manier om kinderen meer groenten te laten eten! Benieuwd naar het recept? Lees dan gauw verder!

3 heerlijke drankjes om mee te ontspannen

3 heerlijk zonnige recepten voor drie verschillende momenten van de dag. Een vegan kleurrijke vegan smoothie, een overheerlijke mocktail en een plantaardig drankje om ’s avonds mee te ontspannen voor het slapen gaan. Sinds een aantal maanden ga ik steeds vaker alcohol vrij en dat bevalt me super goed. Er zitten heel veel voordelen aan alcohol vrijer leven, zoals beter slapen en fitter wakker worden. En het maakt me creatiever in het bedenken van lekkere drankjes voor de avond! Mijn ultieme favoriet is mijn ginger beer mocktail. Maar ook de vegan chocolademelk vind ik een heerlijk alternatief voor een β€œnight cap”. Benieuwd naar mijn Morning Sunshine Smoothie,Afternoon Bliss Mocktail en Evening Rest Cocoa? Hier vind je de recepten.

alcoholvrije herfst

Je bent weer helemaal up to date! Leuk dat je bent komen lezen. Ik hoop dat je fijne inspiratie hebt opgedaan voor de herfst, voor in de keuken en als je broodtrommels gaat vullen de komende weken. Mocht je supplementen willen bestellen bij Vitaminfit, gebruik dan de code Kari10. Daarmee krijg je 10% korting op je bestelling! Fijne nieuwe week!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.