Warm blijven in de winter met Alwero

Ik zag ze al een paar jaar voorbij komen, de bodywarmers van Alwero. En ik moet eerlijk zeggen, ik wist het niet. Het was geen liefde op het eerste gezicht. Ik stond er keer op keer mee in mijn handen, twijfelde, hing ze toch weer terug. Tot ik er op een dag een aantrok. En toen was het liefde op het eerste gevoel. Isaya, Alela en ik zijn helemaal verliefd op onze 100% wollen Alwero bodywarmers. In deze blog vertel ik waarom en laat ik zien hoe we ze dragen. Lees en kijk je mee?

Woord vooraf… dagje Leiden!

Voor ik in mijn review duik, wat praktische dingen. Je kunt de Alwero bodywarmers kopen bij Kleine Planeet. Dit is een van de allerleukste (zo niet leukste) duurzame kinderwinkels van Nederland. Gevestigd aan de mooie Botermarkt in Leiden, is deze winkel een feestje om te bezoeken. Zowel met als zonder kinderen. Er zit namelijk een kids cafe achterin de winkel waar kinderen lekker kunnen spelen en wat eten & drinken. Zo heb je alle tijd om rustig rond te scharrelen. En trust me, dat wil je. Behalve Alwero verkoopt Kleine Planeet nog veel meer prachtige duurzame merken, zoals Grimms, Grapat, Holztiger, Djeco, Joha, Disana, Liewood, Konges Slojd, Gamcha, Little Dutch en nog veeeeeeel meer. Als je er een dagje uit van wil maken, ga dan lekker (vegan) lunchen bij het cafe naast Kleine Planeet: Blossom. De vegan burger is een dikke aanrader. Ik zit daar op dinsdagen vaak te werken. En bezoek daarvoor of daarna een van de prachtige en kids friendly musea van Leiden, zoals Lakenhal (extra leuk op zondag omdat er dan open atelier is – en ja! Kleine Planeet en Blossom zijn ook open op zondag), Naturalis, Museum Oudheden, het Volkenkunde museum of museum Boerhaave.

Over Alwero

Alwero is al ruim 20 jaar specialist in wol. Alwero is een familibedrijf dat werd opgericht in 1999, in de natuur in het zuiden van Polen, waar de schapen grazen in de weide. Hun 2 grote inspiratiebronnen zijn de natuur en het door de natuur geleverde materiaal wol. Wol heeft vele natuurlijke voordelen. Het ademt waardoor je niet gaat zweten en je altijd op de juiste lichaamstemperatuur wordt gehouden. Het heeft weinig bewerking nodig om tot een werkbaar materiaal te worden gemaakt. Alle Alwero’s producten hebben  het Woolmark certificaat, hΓ©t keurmerk voor superieure wol producten. De wol wordt alleen ingekocht bij humanitaire bronnen en de producten zijn gegarandeerd gemaakt β€œMulesing Free” wol.

Hoe wij de Alwero bodywarmers dragen

Het is fijn om in de winkel van Kleine Planeet langs te gaan, zodat je de juiste maat kan uitproberen. Ik heb bijvoorbeeld de grootste kindermaat, in plaats van de kleinste maat voor volwassenen. Het is altijd fijn om wol op de groei te kopen voor kinderen, zeker ook omdat ze de Alwero bodywarmers dan ook over dikke truien of jassen kunnen dragen. Maar je wilt natuurlijk ook gewoon graag dat het past. Als je in de winkel past, kun je een maat vinden waar je kind zeker twee jaar in past. En jij zelf een lifetime, want de kwaliteit is daar zeker naar! Als je niet in de buurt van Leiden woont of komt, dan kun je de bodywarmers en de andere fijne producten van Alwero ook in de prachtige webshop van Kleine Planeet bestellen.

Zoals ik al schreef kun je het over andere laagjes kleding dragen of over een jas. Ik vind laagjes wol in de koudere maanden echt de grootste Dutchie hack ever. Een wollen hemd, daarover heen een wollen long sleeve, daarover heen een wollen vest of trui en dan de bodywarmer van Alwero. Voor de heerlijke herfstwandelingen, waar de kinderen rode konen hebben en eindeloos veel schatten verzamelen in het bos, is dat meer dan voldoende. Als het kouder wordt, kun je een jas over of onder de bodywarmer doen. De Alwero bodywarmers zijn ook ideaal voor onder je regenjas. Het is fijn om één regenjas te hebben die je het hele jaar door kan dragen, maar dat betekent wel dat je in de koudere maanden er iets warms onder moet dragen.

Dat maakt deze wollen bodywarmer misschien wel vooral zo fijn: je kunt hem het hele jaar door dragen. Over een t-shirt met korte mouwen en onder je winterjas. Omdat hij van wol is, is hij zelfreinigend, waardoor wassen nauwelijks nodig is. De zakjes zijn perfect voor schatten verzamelen. Maar de grootste KPI, durf ik wel te zeggen: als een chronisch verkleumd eilandkind het behaaglijk heef in een kledingstuk, dan kun je er van uit gaan dat het jou ook heerlijk op temperatuur zal houden de komende maanden πŸ™‚

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.