Bad- en verzorgingsroutine van Isaya en Alela

Meestal gaan de meisjes onder de douche, maar een keer in de week neem ik 1,5 a 2 uur de tijd voor een heerlijk ontspannend en uitgebreid badritueel met de meisjes. Ze gaan in bad, ik geef ze een haarmasker, ik was hun haartjes, poets hun tandjes ik masseer ze en smeer ze in met bodylotion, olie en kam hun haartjes en kleed ze daarna lekker in omhullende wolletjes. In deze blog neem ik je mee in deze badder- en verzorgingsroutine, uiteraard met natuurlijke en vegan verzorgingsproducten. Het is een hele fijne manier om quality time met je kinderen door te brengen en ze te laten zien hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. En na afloop heb je heerlijk ontspannen en schone kindjes!

In bad

Ik doe Isaya (8) en Alela (5)88meestal op zondagochtend of op vrijdagmiddag in bad, zodat we echt de tijd en rust hebben. We hebben een grote tobbe (200 liter) waar de meisjes samen in gaan. Ik laat het bad half vollopen met lekker warm water en de natuurlijke douchegel van Geurwolkje. We gebruiken de diffuser van Geurwolkje sinds een aantal jaar en ruim een jaar geleden ontdekte ik ook hun natuurlijke verzorgingsproducten. Wij hebben Balance: een prachtige, gelaagde geur met onder andere Benzoe, citroen, gember, patchoelie, peper vanille, vetiver en ylang ylang. Hij werk aardend en ontspannend en ik gebruik hem zowel voor mezelf als voor de kinderen.

Als ze in het bad zitten masseer ik Castor Olie van Geurwolkje in hun hoofdhuid en de wortels van hun haren. Castor olie is een dikke olie, die zeer geschikt is voor de droge huid. Ik gebruik het na het scheren als voedende olie voor mijn benen. Maar het is ook heel fijn voor je haren, als pre- shampoo maskertje. De meisjes spelen meestal 30 tot 45 minuten in bad. Soms met poppen, soms met bakjes of auto’s. Ze zitten vaak lekker te kletsen en lachen. En soms hebben ze ruzie, want dat hoort er ook gewoon bij. Ik ga meestal de was doen of opruimen boven, zodat ik ze kan horen en eventueel kan helpen om ruzies op te lossen. Na een half uurtje kom ik hun haartjes wassen met een natuurlijke shampoo bar. En ik poets gelijk hun tandjes. Als ze uit bad willen, spoel ik ze af en droog ze een voor een af. Natuurlijk kunnen ze dat gewoon zelf, maar tijdens deze verzorgingsroutine worden ze even helemaal in de watten gelegd.

verzorgingsroutine met kinderen

Verzorgingsroutine met natuurlijke producten

Ik zorg er altijd voor dat het bed klaar is voor de volgende stap in de routine: ik maak het bed op, leg lekker warme wollen dekens klaar en zet de massageolie, bodylotion en haarolie klaar. Zo kunnen ze na het afdrogen gelijk lekker warm in bed kruipen. Ik masseer ze een voor een, met de massageolie van Geurwolkje. We hebben de geur Mindful. Misschien wel de meest toegankelijke geur van Geurwolkje en favoriet van zowel Isaya en Alela als van mij, zeker als bodylotion. Hij bevat bergamot, lavendel en sandelhout. Een zalige geur waar je nooit op uitgekeken zal raken en dus ook de perfecte keuze is als je een cadeautje voor iemand wilt uitzoeken.

Ik masseer de ruggetjes en armen van de meisjes en smeer hun benen en voeten in met de Mindful Bodylotion. De meiden willen dan ook altijd een beetje van de bodylotion op hun handen, zodat ze eraan kunnen ruiken terwijl ik ze insmeer. Ze genieten enorm van dit smeer- en massageritueeltje. Isaya kan echt al goed ontspannen in haar lichaam tijdens het masseren. Alela vindt het gekriebel en getut gewoon heerlijk.

In de wolletjes

Na het smeren is het tijd voor een paar fijne laagjes biologisch wol. Een aantal van onze favoriete wol merken zijn Dilling, Joha en Disana. Laagjes wol zijn zo heerlijk, zeker voor de herfst en winter. Wol is ademend, warmteregulerend, zelfreinigend en omhullend. Ook rekt wol een beetje mee, waardoor de meiden er niet zo snel uitgroeien, zeker als ik het een beetje op de groei koop. Tot slot is het fijn dat het niet zo vaak gewassen hoeft te worden en als je het wast, slechts op 20 graden. Ik kleed de meisjes in een paar fijne laagjes aan. Ook hier geldt weer dat ze zich prima zelf kunnen aankleden, maar door ze bewust, met liefde, aandacht en rust, aan te kleden leef ik ze voor hoe met dezelfde intenties voor zichzelf kunnen zorgen.

castor olie voor je haar

Verzorgingsroutine voor de haartjes

Niet mijn favoriete onderdeel van de ochtendroutine: haren kammen. Het doet altijd pijn, zeker als je haast hebt. Maar tijdens deze verzoringsroutine neem ik er alle tijd voor. Ik doe eerst een paar druppels argan olie (Geurwolkje heeft een fijne!) in de uiteinden van hun haren. Isaya heeft vrij dik haar, dus daar gebruik ik ongeveer 4 druppels voor. Alela heeft wat dunner haar, dus daar hooguit 2 druppels. Daarna kam ik het door met een wetbrush. Ik laat hun haren drogen aan de lucht. Nog wat fijne wollen sokjes en slofjes aan en ze zijn klaar voor de dag, als het een zondag is, of voor filmpjesavond, als het een vrijdag is.


Als je een klein baby’tje hebt zijn dit soort rituelen en een uitgebreide verzorgingsroutine zo logisch en dagelijks. Maar als de kinderen ouder worden is het net zo fijn, verzorgend en belangrijk. Dus hopelijk heb je fijne inspiratie opgedaan voor een ontspannen bad- en verzorgingsritueel met kinderen! De producten van Geurwolkje zijn mild en natuurlijk, waardoor ze geschikt zijn voor volwassenen en (school)kinderen. Je vindt hier de verzorgingsproducten.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.