Gefrituurde vegan groente koekjes

Een overheerlijk veganistisch recept, dat ook zeer goed in de smaak valt bij kinderen! Deze gefrituurde groente koekjes zijn een heerlijke manier om kinderen nieuwe groenten te laten eten. Maar het is vooral een zalige snack, borrelhapje of bijgerecht. Gefrituurd is natuurlijk niet de meest gezonde manier om groenten te eten, maar wel een van de lekkerste. Dus geniet ervan!

Wat heb je nodig voor deze gefrituurde groente koekjes?

veganistische recepten
  • Diverse verse groenten, zoals aubergine, courgette, paprika, wortel en ui. Je kunt gemakkelijk variΓ«ren en milieubewuste keuzes maken door restjes uit de koelkast te kiezen en te gaan voor seizoensgroenten
  • Knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse salie
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Eventueel, ter variatie, als er geen kinderen mee eten: wat sambal oelek
  • 1 liter zonnebloemolie
  • Bloem of kikkererwertenmeel

Hoe maak je dit veganistische recept?

gefrituurde groente koekjes
  1. Snijd de groenten in zeer dunne en kleine stukjes. Gebruik hier eventueel een keukenmachine of een rasp voor.
  2. Snijd de knoflook en de verse kruiden fijn en doe alle ingrediΓ«nten in een kom
  3. Voeg zout en peper en 1 tl paprikapoeder toe
  4. Zet een rvs kookpan op het vuur met de zonnebloemolie en laat de olie rustig heet worden. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door 1 stukje groente erin te laten vallen. Als het frituurt, is het klaar voor gebruik.
  5. Knijp de groenten met je handen zachtjes uit, zodat overtollig vocht verdwijnt. Roer 3-5  eetlepels (afhankelijk van de hoeveelheid groenten die je hebt) bloem door de groenten.
  6. Maak met je handen platte koekjes van het mengsel en frituur er ongeveer 3 tegelijk in de pan. Neem de tijd om de koekjes te frituren. In het begin zal het wat langzamer gaan dan wanneer de olie heter is.
  7. Als de koekjes goudbruin zijn gefrituurd, schep ze uit de olie met een spatel en laat ze uitlekken op keukenpapier of keukendoek.
gefrituurde groente koekjes

Tip! Lekker om te serveren met vegan sriracha saus. Schep 3 el veganistische mayonaise in een bakje, voeg 1 el olijfolie toe. Roer hier 1 el sriracha doorheen. Maak af met Β½ tl paprikapoeder, Β½ tl kerriepoeder en zout en peper.


Ik heb dit recept ontwikkeld in samenwerking met Vitaminfit, onze favoriete veganistische voedingssupplementen. Met de code Kari25 krijg je 25% korting op je bestelling t/m 27 november. Meer weten? Lees deze blog terug!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.