Mijn Week & Werk Inplannen met de Paper Time Werkplanner

(Werkende) moeder zijn vraagt om enige organisatie skills. Als ik mijn week en werk goed inplan, krijg ik die week meer voor elkaar, zowel op werkgebied als thuis. Ik merk dat Aya het ook “goed doet” op structuur en ze geniet van de uitstapjes en activiteiten die ik inplan. Mijn Paper Time werkplanner helpt mij iedere week om het meeste uit mijn week te halen en overzicht te houden. In deze blog neem ik je mee in onze week! Ik laat je zien wat Aya en ik allemaal doen in een week en hoe ik de Paper Time Werkplanner gebruik!

Zo ziet onze week eruit

Ik ben zzp’er geworden, zodat ik zoveel mogelijk bij mijn gezin kan zijn. Op deze manier ben ik vijf-en-een-halve dag beschikbaar voor Aya en kan ik toch bijna 40 uur per week werken, omdat ik mijn tijd zelf kan inplannen. Ik werk aan Columns by Kari als Aya tussen de middag en ‘s avonds slaapt. Anderhalve dag per week heeft ze opvang en dan werk ik aan freelance opdrachten.

Vaste activiteiten

Er zijn een aantal vaste activiteiten in de week en de rest plannen we er om heen. Aya gaat een halve dag per week naar de peuterspeelzaal, een ochtend naar ballet en een dag naar opa & oma. Mijn vrouw werkt full time (en onregelmatig) en volgt een nieuwe master opleiding, dus die heeft het loeidruk. Maar ik probeer ook altijd een dagdeel in de week te vinden waarin we tijd kunnen doorbrengen als gezin.

Vrije ruimte

Op de andere (mid)dagen doen Aya en ik van alles samen: naar musea, de kinderboerderij, het zwembad, de dierentuin, de bieb, boodschapjes, het huishouden, met vrienden afspreken, buiten spelen en talloze andere uitstapjes. Ook plan ik maximaal twee keer per maand een pers evenement in, omdat ik dat een super leuk onderdeel vindt van het bloggen. Meestal gaat Aya mee, heel soms ga ik alleen.

Zo gebruik ik de werkplanner

Op zondagavond ga ik zitten met mijn Paper Time Werkplanner. Ik vul eerst de vaste activiteiten in en afspraken, uitstapjes of evenementen die we hebben staan die week. Zo krijg ik een goed overzicht van de week. Je kunt zelf de data invullen in de werkplanner, waardoor je ieder moment van het jaar kunt beginnen zonder papier te verspillen.

Artikelen deze week

Ik plan mijn artikelen in mijn WordPress. Voor de lange termijn heeft het geen zin om mijn artikelen op papier te zetten, omdat die planning altijd schuift door nieuwe samenwerkingen, gastblogs en ideeΓ«n. Maar op zondagavond weet ik wel wat er online komt die week. En die artikelen zet ik in mijn weekoverzicht. Zo kan ik nog een laatste keer kijken of alle categorieΓ«n aan bod komen die week: een mama & kind artikel, een beauty– en of (life)styleblog, een recept, een gastblog en een samenwerking.

To do's

Na het invullen van de vaste activiteiten en artikelen schrijf ik werk gerelateerde to do’s op: deadlines, facturen die verstuurd moeten worden, foto’s die ik wil maken. Daarna vul ik de lijst met mensen en bedrijven die gemaild en gebeld moeten worden die week.Β Ook schrijf ik een aantal doelen op voor thuis. Bijvoorbeeld uitstapjes die ik wil inplannen, nieuwe activiteiten of recepten die ik met Aya wil uitproberen of huishoudelijke taken en aankopen die gedaan moeten worden.

Projecten

Er is ook een “10 minuten projecten” gedeelte in je weekoverzicht. Hier schrijf ik bijvoorbeeld artikelen in die ik vooruit plan. Ik ben momenteel bijvoorbeeld bezig met een nieuwe blog-serie die binnenkort online komt en doorloopt tot de geboorte van de baby. En ik ben een nieuw logo aan het ontwerpen! Er is ook een optie om je social media posts in te plannen, maar daar gebruik ik een app voor, omdat die net als mijn artikelen teveel verschuiven voor papier.

Waarom ik de Paper Time Werkplanner fijn vind

Inspiratie

Uhm, heb je de kleur gezien? Deze planner is ‘mij in een planner’. Ik word blij van mooie dingen en ik werk gemotiveerder als ik mijn to do’s in een mooi boekje kan opschrijven. Net als dat mijn administratie in een prachtige marmeren map zit in plaats van een saaie ordner: daar haalt een mens toch geen inspiratie uit? Uit deze planner dus wel. Ik word er blij van. En kijk nou, je kunt er ook een prachtig tasje bij kopen!

Praktisch

Maar hij is naast mooi ook heel praktisch. Ten eerste omdat je in een oogopslag kunt zien wat er die week staat gepland en wat er moet gebeuren. Je krijgt ook een heel handige dagplanner erbij, waarmee je losse pagina’s in je week kunt vastmaken. Die gebruik ik om de dagelijkse doelen, zoals boodschappen, wasjes, telefoontjes, etc. op te schrijven en af te strepen. Zo blijft mijn week overzichtelijk. De werkplanner bevat ook notitie blaadjes: handig voor meetings enΒ blog ideeΓ«n. Het formaat is perfect: hij past in mijn handtas.

Personalized en navulbaar

Tot slot vind ik het fijn dat de data niet vooraf zijn ingevuld. Daardoor zit je niet met vier lege maanden, als je de planner niet op een bepaald moment in het jaar hebt gekocht. Je kunt gewoon aan het begin beginnen en de Paper Time Werkplanner helemaal zo invullen als jij wilt. En er zijn navullingen verkrijgbaar, waardoor je planner niet weg hoeft als je papiertjes op zijn.Β Je hebt de werkplanner in een dag “ingewerkt”: hij is super gebruikersvriendelijk.

Jouw eigen werkplanner

Ik gebruik mijn planner nu precies een maand en ik ben hooked. Ik wil niet meer zonder. Niet meer 10 verschillende lijstjes in mijn telefoon en door het huis heen: alles bij elkaar in een mooie, inspirerende bundel. Dat creΓ«ert veel rust en zorgt ervoor dat ik zo productief en effectief mogelijk ben.

Je kunt jouw Paper Time Planner kopen viaΒ de Paper Time websiteΒ of op Bol.com bestellen. De Paper Time Werkplanner kost €24,95. Navullingen kosten tussen de €4 en €7 euro. De speciale Paper Time tas kost €39,95. En het ultieme Paper Time pakket, met zowel de planner, navullingen als de prachtige tas kost €65,95.

Paper Time Werkplanner

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op Columns by Kari. Of neem contact op!

4 thoughts on “Mijn Week & Werk Inplannen met de Paper Time Werkplanner

  1. Jaaaa ik heb deze planner ook en ik ben mega fan πŸ’– hij werkt inderdaad heerlijk door het overzicht.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.