Achter de Schermen: Mijn Werkplek!

Vandaag een ander soort kijkje achter de schermen. Ik laat jullie namelijk mijn werkplek zien! Dit is waar ik een groot deel van mijn artikelen schijf, voor columnsbykari.com en voor andere websites. (Waar ik het andere deel van mijn werk doe kun je misschien wel raden πŸ˜‰ Ik vertel waar alle spullen die ik laat zien vandaan komen en ik deel mijn tips om je werkplek gezellig, inspirerend, opgeruimd en georganiseerd te houden. 

β€œA woman must have money and a room of her own if she is to write fiction.”

Dat is natuurlijk de droom. Om ooit een boek te schrijven aan een bureau als dit. Hopelijk met een Tropisch uitzicht, in plaats van een Hollandse stad. En uiteraard minder getergd door demonen dan Virginia Woolf. Maar voor nu ben ik heel gelukkig met mijn werk en mijn werkplek. Dit bureautje maakt mij blij. Ik heb zin om eraan te gaan zitten, ik raak geΓ―nspireerd als ik naar de spullen om mij heen kijk en ik ben dankbaar voor de opdrachten die ik mag uitwerken. 

Does it spark joy?

Hoe kun je geΓ―nspireerd werken en gelukkig worden van je werk als je niet blij wordt van je werkplek? Het is absoluut de moeite en investering waard om een fijne werkplek voor jezelf te creΓ«ren. Omring jezelf enkel met spullen * that spark joy * en zorg ervoor dat je bureau netjes en georganiseerd blijft. 

Mijn bureau en de kruk komen van Ikea. Ik heb beiden wit geschilderd. Uiteindelijk komt er een stoel, maar omdat Alela vaak in de draagzak zit als ik werk, is een kruk voor nu het meest comfortabel. Bijna alle accecories zijn goudkleurig. Het rekje, waar mijn notitieboekjes in staan, komt van Sissy Boy. De marmeren notitieboekjes kun je hier shoppen. Ook de kaartenhouder komt van Sissy Boy. Hierin bewaar ik mooie kaarten, om te versturen en flatlays mee te maken.

Het tijdschriftenrek op mijn bureau is van Hema. Hij is gevuld met mijn favoriete magazine, de Harper’s Bazaar. Mijn weekplanner is onmisbaar: zonder dat ding zou ik het full time moederschap niet kunnen combineren met mijn werk. Hij staat in een boekenhouder van Sissy Boy. Verder staan er een paar mooie stenen bakjes op mijn bureau, bijvoorbeeld voor mijn handcrΓ¨me. En natuurlijk een plantje! Mijn prullenbak is van Umbra.

Let there be light

Vooral in de donkere maanden is het belangrijk en fijn om een goede lamp te hebben. In het donker zitten werken is niet alleen depressing, maar ook slecht voor je ogen. Die moeten harder gaan werken, waardoor je sneller hoofdpijn krijgt. Een goede bureaulamp of een mooie staande lamp zijn een must have. Ik heb deze gave industriΓ«le lamp met houten poten en een metalen kop. De poten kun je verstellen en de kap kantelen, van links naar rechts en van boven naar beneden. Superhandig, omdat ik zo de intensiteit en richting van het licht kan bepalen. Mijn lamp komt van Directlampen.nl.

No paper trail

Geen papieren op mijn bureau: ik bewaar alles op mijn Macbook. Ik scan bonnen gelijk in, zodat ik mijn administratie netjes digitaal kan houden. To Do lijstjes staan in mijn telefoon of weekplanner. Als ik press releases of foldermateriaal ontvang voor samenwerkingen, bewaar ik die in mijn laadje tot ik klaar ben met het artikel waarvoor het is bedoeld. 

Naast mijn prullenbak van Umbra heb ik ook twee witte recyclebakken van Ikea: eentje voor papier en eentje voor plastic. Omdat ik veel pakketjes, met verpakkingsmateriaal, ontvang voor mijn werk blijft het zo haalbaar om alles te recyclen. 

werkplek

Picture Perfect 

Het enige dat mijn werkplek nog mist is een mooie foto of fotocollage van de meiden. Die wil ik aan de muur, achter mijn lamp. Ik ben er alleen nog niet over uit waarop of hoe ik de foto wil laten afdrukken. Als je een leuk idee hebt, let me know! O ja, en waar ik dus de rest van mijn artikelen schrijf: in bed, omringd door mijn meisjes!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.