Gastblog: “Ik gooide alles om en ging mijn hart volgen”

Geschreven door Mirjam Beek

Werken, niet werken, part time werken. Overal is een mening over of heb je zelf een gedachte bij. En om eerlijk te zijn heb ik alle fases nu doorlopen. De één een stuk langer dan de ander om eerlijk te zijn, maar toch. Ik heb tot vorig jaar altijd volledig gewerkt, lees 36 uur. En de jaren er voor zat ik eerder aan de 50 dan aan de 36 uur. Ik hield van mijn werk, had 2 meiden en was mega ambitieus. Ik maakte super snel carrière, maar vond het vooral erg leuk wat ik deed.

Totdat daar een jaar of 3 geleden scheurtjes in kwamen. Fysiek trok ik het allemaal niet meer: ons gezin met de meiden en zoveel werken. Nu was mijn baan voor een deel heel erg leuk, ik gaf leiding aan 5 teams die ik had omgebouwd tot zelf organiserende team.  Daarbij was ik voornamelijk de coach geworden van de teams. Een rol die mij zo goed af ging, dat ik regelmatig de vraag kreeg van mijn teamleden, waarom word jij geen coach? Tsja, goede vraag, maar doordat het zo druk was had ik geen tijd om er bij stil te staan.

Toen werd alles anders

Totdat een ongeval aan dit alles een einde maakte en ik wel moest stil staan. Tijdens een wedstrijd op de ijsbaan, met mijn werk, ben ik achterover op mijn hoofd gevallen. Ik was urenlang weg. Het heeft een enorme nasleep gehad, met angstaanvallen, ptss, hormonen die totaal uit balans waren en geheugenverlies. Daarna ging ik weer aan het werk, maar wilde ik eigenlijk alles anders doen. Ons gezin werd tot mijn grote vreugde uitgebreid met een lief klein jongetje en ik heb tot 2 maal toe mijn baan opgezegd. Ik heb een half jaar niks gedaan en nu ben ik voor mezelf begonnen, als droombaan coach.

Een droombaan

Omdat ik weet: coachen is hetgeen waar mijn hart ligt, waar ik energie van krijg. En mensen helpen bij het vinden van hun droombaan, dat maakt me zo blij. Ik weet als geen ander, hoe moeilijk en dapper het is om je leven om te gooien. Om de zekerheden die je had weg te doen. Want, o wat had ik een riant salaris en een goede voorwaarden. We zeiden altijd met collega’s dat we in een Gouden Kooi zaten. Maar velen van ons voelden net zoals ik dat er meer was. Dat dit niet hetgeen was dat ons gelukkig zou maken. Sommige trokken hun schouders op en gingen dan door, maar ik niet.

droombaan

Γ‰cht je hart volgen

Want als je je hart niet volgt, wat zegt dat over verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven? Wat voor voorbeeld ben je dan voor je kinderen? En met hoeveel zin stap je dan elke dag je bed uit om naar je werk te gaan? Natuurlijk zijn er mooie momenten, maar je doet niet elke dag waar je plezier in hebt, waar je echt gelukkig van wordt. Dan hoor je mensen zeggen, ja plezier hebben en gelukkig zijn in je werk, zo werkt het nu eenmaal niet. Er moet ook brood op de plank komen. Helemaal eens met het laatste, maar niet met het eerste. Iedereen heeft het recht om te gelukkig te zijn!


Lees ook: “Houden van je kinderen… Γ©n van je baan!”


De weg naar geluk

De weg naar geluk zal niet altijd gemakkelijk zijn. Je zult tegen dingen aanlopen, jezelf moeten veranderen, lastige vragen krijgen en jezelf echt goed moeten pijnigen. Maar het is het allemaal zo waard, want die weg naar je droombaan is ook zo ontzettend leuk. Je komt tot nieuwe en vaak hele mooie inzichten, je leert andere mensen kennen en je komt in een flow. Je leert wat jouw kwaliteiten en talenten zijn, wat jouw gelukkig maakt en in wat voor omgeving je wilt werken. Je haalt eigenlijk alles uit je wat er al die tijd al in je gezeten heeft. Je gaat het erna niet meer voor minder doen!

De belangrijke vragen

Ik heb hieronder eens wat vragen op een rijtje gezet voor jou, vragen die mij ook hebben geholpen. Maar ik heb dit ook niet alleen gedaan. Ik heb ook een coach gezocht en man, wat maakte die het me soms lastig. Ik raakte er geΓ―rriteerd van, omdat zij precies mijn pijnpunten raakte. De punten waar ik angst over had. Maar het heeft het me ook super veel gebracht. 

  • Wat zou jij willen veranderen in je leven?
  • Wanneer voelde je je voor het laatst gelukkig?
  • Gun je jezelf evenveel tijd om te ontspannen als om te werken?
  • Kun je accepteren dat aan alles een einde komt?
  • Welke goede voornemens heb jij elke keer opnieuw en in hoeverre realiseer jij deze? En wat vind jij van jezelf als je deze niet realiseert?

Ik hoop dat jij ook wat hebt aan deze vragen, maar doe vooral wat voor jou goed voelt. En mocht je meer willen weten, ik heb 2 gratis werkboeken voor jou. Deze boeken kunnen je op weg helpen naar jouw droombaan. Want hoe gelukkiger je bent, hoe mooier jouw leven en de wereld om je heen wordt.

Liefs,
Mirjam

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van Mirjam: www.mirdroombaan.nl. Je kunt volgen @mirdroombaan volgen op Instagram voor inspiratie. Of volg haar persoonlijke Instagram account, waar ze deelt over haar leven als mama van drie kinderen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.