Natuurlijke huidverzorging van Dille & Kamille | Review

Dat ik fan ben van Dille & Kamille weten jullie misschien al. Afgelopen December schreef ik een blog met 10 x het mooiste duurzame speelgoed van Dille & Kamille. Ik duik bij D&K altijd eerst de speelgoed hoek in voor Isaya en daarna snuffel ik maar wat graag rond bij all prachtige woon-, kook- en tafelaccessoires. Ik vergat daardoor dat er ook Dille & Kamille verzorgingsproducten zijn! Die zijn niet alleen dierproefvrij, maar hebben ook een hoog percentage natuurlijke ingrediΓ«nten. Hoogste tijd dus om een paar producten te testen!

Over de Dille & Kamille Verzorgingsproducten

De Bad- en verzorgingsproducten van Dille & Kamille zijn niet getest op dieren en hebben een percentage natuurlijke ingrediΓ«nten dat varieert tussen de 95% en 98%. De producten zijn niet 100% natuurlijk omdat ze conserveringsmiddelen bevatten voor de houdbaarheid. Deze concentraties worden zo laag mogelijk gehouden. De werkzame bestanddelen en geuren zijn grotendeels afkomstig uit plantenextracten en delen van planten. Sommige producten bevatten honing en bijenwas, dus de lijn is niet 100% vegan. Verder bevatten de Dille & Kamille verzorgingsproducten geen parabenen, siliconen, sodium-laurylsulfaat (SLS) en micro-plastics en zijn ze parfumvrij.

In de bad- en verzorgingslijn van Dille & Kamille vind je zepen, shampoo’s en conditioners, douchegels, maskers, handcrΓ¨mes, bodylotions, badzout, bodymist, lip- en bodyscrubs, lippenbalsems, diverse oliΓ«n, scheerzeep en meer. Er zijn drie geuren binnen de lijn: Groene thee & Gember, Amandel & Honing en Vijg & Roos. Ik test in deze blog met name Amandel & Honing producten. De prijzen zijn zacht: tussen de 2 en 16 euro. De styling van de verpakkingen is simpel, maar mooi.

Dille & Kamille verzorgingsproducten

Dille & Kamille Lippenscrub

Lippenscrub is echt zo’n verzorgingsproduct waar je nooit aan denkt, maar als je het eenmaal hebt, denk je woaaah! Waarom heb ik dit niet eerder gekocht? Ik heb de Amandel & Honing Lippenscrub en die ruikt, voelt en smaakt heel lekker. Hij bevat amandelolie, bijenwas en honing, dus is niet vegan, maar wel heel verzorgend. Je doet een beetje op je lippen en scrubt je lippen zachtjes met je vinger. Je kunt de scrub daarna laten zitten en intrekken of eraf wassen of vegen. Je ziet direct dat de doorbloeding van je lippen is verbeterd: je lippen zien er roder en voller uit. Als je droge lippen hebt, is dit een aanrader, omdat het niet alleen verzorgt, maar ook ervoor zorgt dat je geen velletjes aan je lippen hebt. Dat voelt fijn en lipstick ziet er dan ook gelijk beter uit op je lippen.

De Amandel & Honing Lippenscrub kost €4,95 en is hier verkrijgbaar.

Dille & Kamille Lippenscrub en Lippenbalsem

Dille & Kamille Lippenbalsem

Uiteraard is een fijne lippenbalsem onmisbaar. De Groene Thee & Gember lippenbalsem is gemaakt met jojobaolie, bijenwas en extract van groene thee. Het is een fijne, verzorgende lippenbalsem. Hij ruikt veel minder intens dan de Amandel & Honing producten, dus als je niet zo van zoete geurtjes houdt is de Groene Thee & Gember lijn een betere keuze voor jou. Het enige nadeel dat ik kan ontdekken aan deze lippenbalsem is dat hij heel veel ingrediΓ«nten bevat. Hoewel de lange lijst voornamelijk bestaat uit natuurlijke ingrediΓ«nten, vind ik bij skincare altijd less is more. Ten eerste omdat het niet nodig is, zoveel ingrediΓ«nten en ten tweede uit gemak: ik wil niet een hele waslijst moeten uitzoeken als ik iets wil kopen.

De Groene Thee & Gember Lippenbalsem kost €4,95 en is hier verkrijgbaar.

Dille & Kamille Mudmask

Het Amandel & Honing Mudmask van Dille & Kamille is gemaakt met Montmorilloniet-klei, jojoba olie (Simmondsia Chinensis Seed Oil op de ingrediënten-lijst) en amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis Oil). Het belooft overtollig talg op te nemen en de huid te zuiveren en verzachten. Het is een heel mild en verzorgend (groen!) masker. Het ruikt zoet en fijn en voelt zacht aan op je huid. Je brengt het 1 a 2 keer per week aan en laat het 10-15 minuten zitten. Geen irritatie of prikkeling, gewoon een kalmerend masker dat je huid even een rustmomentje geeft en hydrateert. Met één zakje kun je twee keer een maskertje doen. Ik vind het een aanrader.

Het Amandel & Honing Masker kost €1,95 en is hier verkrijgbaar.

Dille & Kamille Handcrème

De Amandel & Honing handcrème is erg fijn. Omdat het een amandel handcrème is, is de vergelijking met de Weleda amandel handcrème gauw gemaakt. En eerlijk is eerlijk, daar kan de Dille & Kamille handcrème niet aan tippen qua geur, feel en samenstelling. Maar hij hoort wel in mijn rijtje van favoriete handcrèmes. In dat rijtje vind je behalve Weleda ook Dr. Hauschka, Eco by Sonya en MÁDARA, dus dat is heel wat voor een handcrème van nog geen 5 euro.

Dille & Kamille handcrème

De Amandel & Honing HandcrΓ¨me kost €4,95 en is hier verkrijgbaar.

Shoppen

De producten zijn verkrijgbaar in de winkel en online. Ook online kun je de spulletjes mooi laten inpakken, want dit zijn natuurlijk ultiem leuke cadeautjes om te geven en krijgen.

Binnenkort kun je een deel 2 verwachten van Dille & Kamille verzorgingsproducten, want ik ben al weer wat nieuwe goodies aan het testen!

Columns by Kari

One thought on “Natuurlijke huidverzorging van Dille & Kamille | Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.