Wat is online shoppen met cashback en hoe pak je het aan?

Misschien heb je weleens mijn blogs gelezen over affiliate links. Of wellicht zie je soms onder een van mijn blogs of in de artikelen van andere bloggers staan dat er gebruik is gemaakt van affiliate links. Dat is een manier om geld te verdienen als blogger, omdat je een klein percentage krijgt van de aankopen die mensen doen via β€œjouw” link. Maar wist je dat je als gewone consument ook zoiets dergelijks kunt doen? Met een hipperdepip marktetingwoord heet dat β€œcashback”. Dat betekent letterlijk β€œgeld terug” en dat is wat er gebeurt als je via een cashback platform een aankoop doet. Dit platform is ook een verzamelpunt van kortingscodes, voor grote webshops, zoals Bol.com, Wehkamp, Hema, C&A, Cool Blue, Media Markt, Ali Express en nog veel meer. In deze blog leg ik uit hoe het precies werkt allemaal en hoe je je gratis kunt aanmelden, zodat je voordeliger kunt online winkelen. Want wie wil dat nu niet?

Hoe werkt cashback?

Cashback is een manier van online winkelen waarbij je shopt via een cashback platform. Als je een bestelling plaatst – bijvoorbeeld bij Bol.com – via het platform, krijg je een deel van je geld terug. Het gepaarde tegoed kun je vervolgens vanaf €10,00 uit laten betalen. Klinkt wel fijn he? Maar hoe doe je dat precies?

Cashback – stap voor stap

Meldt je (gratis) aan bij shopkorting.nl. Dat kun je in twee tellen doen, door je aan te melden met je Facebookaccount. Als je bent ingelogd en klaar bent om te shoppen, kies je een webwinkel uit. Bij die webwinkel zie je een speciale button staan. Deze button bevat een link. Met deze link kan shopkorting.nl je aankoop traceren. Het is dus essentieel dat je via de button shopt! Als je eenmaal op de webshop van je keuze bent, shop je gewoon, zoals je dat gewend bent, online. 

cashback

Let op!Je moet er wel voor zorgen dat er geen onderbreking in het aankoopproces zit. Als je afrekent zie je niet de korting in het bedrag dat je afrekent. Je ontvangt jouw commissie achteraf, in je Shopkorting account. Je ziet je tegoed binnen 48 uur.

Een voorbeeld

Je kunt per webshop zien hoeveel 6% cashback je ontvangt op je aankoop. Bij C&A krijg je nu bijvoorbeeld 15% terug. Bij Adidas 10%. En bij Hema 2,25%. Het verschilt dus per webshop. Maar stel dat je bij Adidas wilt shoppen. Een gemiddeld paar sneakers bij Adidas kost €9,95. Je kiest de schoenen uit die je mooi vindt en rekent ze af. 48 uur staat niet alleen de postbode voor je deur met je nieuwe stappers, maar zie je ook €9,95 in je Shopkorting.nl account staan! Je schoenen hebben je dus €90,- gekost, in plaats van €99,95. Best fijn. Maar helemaal fijn als je je saldo een beetje laat oplopen en dan uitbetalen. Dan voelt het echt als centjes verdienen!

cashback

Duurzame shop tip! 10x het mooiste houten speelgoed bij Bol.com


Blijft het gratis?

Je lidmaatschap op shopkorting.nl blijft altijd gratis, want het platform verdient zelf ook genoeg aan alle aankopen. Het is namelijk een verzamelplaats waar webshops (ruim 1.700) zich graag bij willen aansluiten, omdat ze op deze manier bezoekers binnenkrijgen. Het is dus een win-win-win situatie. Ook leuk: als je andere mensen uitnodigt om lid te worden verdien je ook weer geld.

Kortingscodes

Naast dat Shoptkorting.nl een cashback platform is, vind je er ook allerlei kortingscodes voor webshops. Je kunt op specifieke winkels zoeken en de kortingscode direct toepassen tijdens het afrekenen. Je kunt op categorie zoeken. Bijvoorbeeld kleding & accessoires, Baby & Kinderkleding, Schoenen, Elektronica, Vakantie, Speelgoed & Games en nog veel meer. Er staan ook websites als thuisbezorgd.nl en New York Pizza tussen. Dus denk ook aan Shopkorting.nl als je eten gaat bestellen. Kortingcodes worden, in tegenstelling tot cashback, wel gelijk verwerkt tijdens het afrekenen.

Veel shopplezier!

Columns by Kari

Ad – paid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.