We stappen over op plastic speelgoed | Green Toys

Na bijna 4 jaar houten en stoffen speelgoed stappen we over op plastic speelgoed! Uiteraard wel op 100% gerecycled plastic speelgoed πŸ˜‰ Green Toys maakt onwijs gaaf speelgoed voor kinderen van allerlei leeftijden, van gerecyclede plastic melkflessen. Ze hebben al meer dan 73 miljoen plastic flessen omgetoverd tot speelgoed auto’s, vliegtuigen, huisjes, dokterssets, strandspeeltjes, kookspulletjes, theeservies en meer. Hoe cool is dat! Green Toys is verkrijgbaar bij De kleine lama en de meiden kregen van deze toffe groene webshop een paar vette bakken om te testen. In deze blog laat ik zien met welke plastic auto’s de meiden nu graag spelen, vertel ik meer over Green Toys en De kleine lama.

Over Green Toys

Green Toys is een Amerikaans bedrijf dat zich inzet voor een betere planeet door plastic melkflessen te recyclen en hier tof speelgoed mee te maken voor kinderen. Naast het milieu is veiligheid heel belangrijk voor Green Toys. Het speelgoed is BPA vrij en bevatten geen PVC en ftalaten. [Deze stoffen zitten nog altijd vaak plastic kinderspeelgoed en vormen een risico voor de gezondheid en voor het milieu]. Het hele productieproces van Green Toys is ingericht op duurzaamheid. Niet alleen het speelgoed zelf, maar ook de verpakkingen zijn van gerecycled materiaal gemaakt en de teksten geprint met soja inkt.

gerecycled plastic speelgoed

Ik word zo blij dat dit soort bedrijven. Wat een positieve impact kun je dan maken! Er wordt zo ontzettend veel plastic speelgoed gekocht. Nog altijd vinden veel mensen het lastig om daar “vanaf” te komen. Nou, goed nieuws. Hoeft niet (helemaal). Je kunt ook gewoon gerecycled plastic speelgoed van Green Toys kopen.

Spelen met gerecycled plastic speelgoed

Isaya kreeg prachtig gerecycled plastic speelgoed van De kleine lama: de brandweerauto en de autotransporter, met drie kleine autootjes erin. De brandweerauto is officieel vanaf 1 jaar en de autotransporter vanaf 3 jaar. Maar het was een soort love at first sight voor Alela (8 maanden), dus onder ons toezicht speelt zij er ook mee.

Want ja, wij leven in roze prinsessenland in dit meisjeshuis. Maar ook prinsessen hebben auto’s nodig. Isaya speelt heel graag met auto’s, maar ik omdat ik geen plastic voor ze koop, bleef die liefde een beetje hangen in een kleine collectie houten karretjes. Maar nu kan ze dus naar hartelust racen en taatuuu’en.

green toys

De brandweerauto is groot en stevig en heeft een grote ladder en twee kleine zijladders. Het is een hele stoere bak, met sterke wielen en een mooie, rode kleur. De kleuren van Green Toys zijn 100% veilige minerale kleurpigmenten.

brandweerauto green toys

De autotransporter heeft een bovendek en een onderdek, allebei met uitschuifbare opritten. Dat is echt een toffe feature vond Isaya. Deze vette bak kan de drie kleinere auto’s die bij het pakket horen, bergen. En natuurlijk kun je die autootjes ook los laten rondracen.

autotransporter green toys

De auto’s zijn allemaal van hele goede kwaliteit. Dat is naast de belasting voor het milieu altijd mijn tweede bezwaar bij plastic speelgoed: het gaat vaak zo snel kapot. Maar deze robuuste wagens hebben daar duidelijk geen last van. Een echte aanrader dus!

Over De kleine lama

De kleine lama verkoopt prachtig gerecycled plastic speelgoed van Green Toys. Je vindt het assortiment hier. De Kleine Lama is een groene webshop waar ook allerlei andere toffe milieuvriendelijke producten voor mama & kind worden gekocht. Je vindt er natuurlijke huidverzorging, milieuvriendelijk speelgoed en spullen voor inrichting van de (baby)kamer, eco friendly producten voor aan tafel, handige producten voor de borstvoeding en het huishouden en nog veel meer musthaves voor een groene lifestyle. De meiden hebben ook barnsteen van De kleine lama: ook een echte aanrader!

Columns by Kari

Ad – gifted

2 thoughts on “We stappen over op plastic speelgoed | Green Toys

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.