Zwemmen en badderen met wasbare zwemluiers!

Alela is inmiddels 9 maanden en dat betekent dus ook 9 maanden wasbare luiers! We zijn nog steeds onwijs blij met onze keuze om over te stappen op wasbaar. Dus uiteraard gebruiken we ook wasbare zwemluiers! In deze blog laat ik zien welke wasbare zwemluiers we gebruiken – uit de nieuwe collectie van Bambino Mio – en deel ik onze ervaring!

Waarom wasbare zwemluiers

Het is heel simpel: door het kiezen van wasbare zwemluiers worden er elke dag al 6000 ton minder luiers weggegooid. Begin april was in het nieuws dat er een walvis was aangespoeld met 22 kilo plastic in zijn maag. Iedereen was daar helemaal van in shock. Ik zat met familie hierover te praten en zei, “ja maar jongens, dat is 1 maand wegwerp luiers van 1 baby“. Daar was iedereen wel even stil van. Want dat is hoeveel afval je lieve kleine poeperd produceert in 1 maand: 22 kilo. En dat is dus ook wat je bespaart als je voor wasbare luiers kiest. 4% van het huishoudelijk afval in Nederland komt van plastic luiers!

Welke wereld wil je achterlaten voor je kinderen & kleinkinderen?

We moeten bewuster omgaan met het milieu als we deze lieve poeperds een kans willen geven op een gezond en prettig leven. Want in het tempo waarin we momenteel bezig zijn, wordt die kans steeds kleiner. In 2050 is er meer plastic in de zee te vinden dan vissen. Sta even 10 seconden stil bij wat dit betekent. Meer plastic dan vissen.


Meer weten over wasbare luiers?

Lees hier al mijn blogs over wasbare luiers:

  • In deze blog lees je waarom we zijn overgestapt op wasbare luiers: wat de voordelen zijn voor het milieu, de huid en de portemonnee.
  • In deze blog lees je hoe wasbare luiers bevallen bij een pasgeboren baby.
  • In deze blog lees je alles wat je moet weten over wollen overbroekjes
  • In deze blog lees je onze ervaring & tips voor wasbare luiers en vaste voeding.

wasbare zwemluiers
Wasbare zwemluiers en zwemkleding voor baby’s van Bambino Mio

De zwemcollectie van Bambino Mio

Bambino Mio heeft een nieuwe zwemcollectie, met wasbare zwemluiers, UV shirtjes, zwem verschoonmatjes en een handige wetbag. De wasbare zwemluiers komen in de meest schattige printjes! Ze zijn waterbestendig en hebben lekvrije pijpen: het is niet nodig om er nog een extra luier bij te dragen. De wasbare zwemluiers zijn gemaakt van een lichte stof die je kindje niet verzwaart in het water. Het zijn echt hele fijne, compacte broekjes. En ze kunnen in de wasmachine en droger. Bambino Mio heeft wasbare zwemluiers voor kindjes van 0 tot 2+.

Wil je meer weten over de speelgoed auto’s in deze foto? Hij is gemaakt van 100% gerecycled plastic! Lees de blog hier!

De UV shirtjes zijn gemaakt van een stof die UPF 50+ bescherming biedt, zodat de romp en armpjes van je kindje beschermd zijn. De stof is zacht en stretchy en ook deze hemdjes verzwaren je kindje niet in het water. In de zwemcollectie van Bambino Mio vind je ook een handig, waterdicht verschoonmatje dat je kunt oprollen en eenvoudig mee kunt nemen. Zo kun je je kindje hygiΓ«nisch verschonen in het zwembad, op het strand en bij het meer. Een rubberen antislip onderlaag houdt het matje, dat van licht, maar stevig materiaal is gemaakt, op zijn plaats. Ideaal.

wasbare zwemluiers
Het verschoonmatje en een gewone wasbare luier van Bambino Mio.

Tot slot vind je in de zwemcollectie een mooie wetbag. Ook weer in de meest lieve, stoere, schattige, mooie en gezellige prints. Een echt feestje om mee te nemen naar de waterkant! Je kunt hier de zwemspulletjes waterdicht in bewaren. De wetbag is super licht, heeft een simpele vouw en rol sluiting en kan ook in de wasmachine.


Tijdens de Real Nappy Week van Bambino Mio [29 april t/m 5 mei 2019] ontvang je 20% korting op alle producten op de website van Bambino Mio!!


Columns by Kari

Ad [gifted]

2 thoughts on “Zwemmen en badderen met wasbare zwemluiers!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.