Milieuvriendelijk badspeelgoed: plastic vrij/ gerecycled plastic

Spelen in bad of onder de douche: vinden jouw kinderen dat ook zo leuk? Soms moet ik ze echt de douche in smeken, maar als ze er eenmaal onder staan en de mand met speeltjes komt tevoorschijn, dan willen ze er niet meer onder vandaan. In deze blog deel ik tips voor milieuvriendelijk badspeelgoed. Ik laat zien met welke plasticvrije badspeeltjes Alela en Isaya spelen en welke gerecyclede plastic speelgoed ook ideaal is voor in bad. Uiteraard is dit speelgoed ook fijn te gebruiken in de tuin en op het strand.

Milieuvriendelijk badspeelgoed: waarom zou je?

milieuvriendelijk badspeelgoed

Waarom zou je milieuvriendelijk badspeelgoed gebruiken? Heel simpel: het is beter voor het milieu en beter voor je kindje. Ten eerste is het plastic vrij of gemaakt van gerecycled plastic – zo draagt het badspeelgoed van je kroost niet bij aan de plastic soep. Ten tweede bevatten ze geen schadelijke stoffen, zoals de meeste plastic meuk die overal verkrijgbaar is. Gezonde baby, gezonde planeet, wat wi je nog meer? O ja, dat het er leuk uitziet. Check! Milieuvriendelijk badspeelgoed is veel mooier dan “gewone” speeltjes voor in bad of op het strand!

Milieuvriendelijk badspeelgoed: natuurrubber en siliconen

plastic vrij speelgoed voor in bad en op het strand

Een heel fijn en mooi duurzaam alternatief voor standaard badspeelgoed zijn speeltjes van natuurrubber en siliconen. Dit zijn super duurzame materialen die heel lang meegaan en vrij zijn van BPA. Let er bij het kopen van siliconen speelgoed op dat het gaat om producten van 100% siliconen: ga voor de betere merken uit milieuvriendelijke shops. Een paar van onze favorieten zijn:


De fantastisch mooie badeendjes, de bootjes en bijtringen van Oil & Carol

Het prachtige badspeelgoed, ballen en bijtringen van Hevea

De super leuke emmertjes, schepjes, vormpjes en andere speeltjes van Scrunch (Funkit)

De lieve speeltjes en diertjes van Sophie de Giraffe

De geweldig schattige beesten van Tikiri

We hebben ook een hele mooie Konges eenhoorn bijtring, maar die zijn we ergens verloren helaas! Zonde, het was zo’n schatje. Verder vind ik het badspeelgoed van Plan Toys ook heel mooi, maar dat hebben we nog nooit getest.


Speelgoed van gerecycled plastic

Greentoys gerecycled plastic

Een ander geweldig milieuvriendelijk badspeelgoed merk is Greentoys. Of eigenlijk is het gewoon speelgoed, maar omdat het van gerecycled plastic is, kun je het perfect gebruiken op het strand, in bad en in de tuin. De meiden spelen er al een tijdje mee en zijn groot fan. We hebben de brandweerauto, een vrachtauto, de roze auto, de bood en de stapelbekers, maar dat is nog maar een kleine greep uit het super leuke en mooie Greentoys assortiment!

Een milieuvriendelijke opbergmand

milieuvriendelijk badspeelgoed

Deze mandjes zie je all over Instagram – want ze zijn geweldig. Maar helaas zijn het vaak de gewone plastic varianten van de Hema of Zeeman. Ik snap het wel: daar kosten ze maar 2 euro. Maar die van Ay-kasa zijn van gerecycled plastic. Ik vind ze ideaal voor de badkamer!

En het badje zelf?

milieuvriendelijk badspeelgoed

Ik ben nog geen milieuvriendelijke badjes of badzitjes tegengekomen, bijvoorbeeld van gerecycled plastic. Alles is van gewoon plastic. Daar ligt nog wel een gat in de markt. Ook voor potjes. We hebben een biologisch afbreekbaar potje, maar die is eigenlijk al meer nergens te koop. Het zou super tof zijn als er milieuvriendelijke alternatieven komen voor al dat tijdelijke spul voor babies, zoals badjes, zitjes en potjes. Tot die tijd kun je de spullen wellicht aan elkaar doorgeven.

Columns by Kari

Contains affiliate links

4 thoughts on “Milieuvriendelijk badspeelgoed: plastic vrij/ gerecycled plastic

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.