Veganistische Chocolade Amandeltaart | Raw vegan

Het recept van deze week is een heerlijke, veganistische amandeltaart. Niet heel ingewikkeld om te maken en relatief gezond, omdat het een raw vegan taart is, met voedzame ingrediΓ«nten. Ideaal om bijvoorbeeld de avond ervoor klaar te maken, in de koelkast te zetten en de volgende dag te serveren. Maar ook lekker als energie snack, want hij is rijk aan plantaardige eiwitten.

Wat heb je nodig veganistische amandeltaart?

  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram ongebrande amandelen
  • 150 gram cacao
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • amandelmelk

Veganistische amandeltaart is gemakkelijk te maken, omdat het een raw vegan taart is. Er komt dus geen oven aan te pas. Dat maakt het ook een handige taart om samen met [kleine] kinderen te maken. Nootjes wegen, nootjes eten, deeg kneden, deeg snoepen, deeg in het blik duwen, taart versieren met amandelen, het resultaat in de koelkast zetten: helpen is leuk, lekker en gezellig.

veganistische amandeltaart

Hoe maak je deze raw vegan taart?

Begin met de amandelen in stukjes te hakken. Gebruik hier een hakmolen of een staafmixer voor. Je wilt hele kleine stukjes, maar het moet niet verpulveren (het moet een andere structuur blijven dan de amandelmeel).

veganistische amandeltaart

Daarna doe je de amandelmeel, de gehakte amandelen, de cacaopoeder, suiker, vanillesuiker en kaneelpoeder in een grote kom. Roer alles goed door elkaar met een spatel.

Vervolgens doe je er beetje bij beetje amandelmelk bij. Begin met 50 ml en kijk wat nodig is. Roer en kneed het deeg iedere keer voordat je meer melk toevoegt. Het is de bedoeling dat je deeg een geheel wordt: het mag niet korrelig zijn, maar het mag ook niet te nat of papperig worden. Gewoon stevig, maar smeuΓ―g.

veganistische amandeltaart

Lees ook: raw vegan proteΓ―ne repen


Doe je deeg vervolgens in een taartvorm of cakevorm. Versier je veganistische amandeltaart met amandelen en zet ‘m in de koelkast. Laat de taart een nachtje staan, of minmaal 4 uur, voor je ‘m serveert.

Je kunt je veganistische amandeltaart serveren in stukjes, of in plakjes als je een cakeblik hebt gebruikt. Je kunt er nog wat extra sjeu aan geven door veganistische chocoladesaus eroverheen te gieten of een dot veganistische slagroom erop te doen.

Columns by Kari

One thought on “Veganistische Chocolade Amandeltaart | Raw vegan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.