De fijnste schoenen van TOMS |One for One

Isaya loopt er al een jaar mee weg: de schoenen van TOMS. En ze stonden ook al heel lang op mijn eigen verlanglijstje. Niet alleen omdat de TOMS prachtige schoenen maakt, maar ook omdat ze voor ieder verkocht paar een paar weggeven aan iemand in nood. TOMS is een waar pareltje al het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. In deze blog laat ik zien welke schoenen van TOMS ik heb uitgekozen, vertel ik hoe ze vallen & zitten en laat ik zien hoe ik ze heb gestyled.

Nude schoenen van TOMS

Dit zijn de schoenen waar ik voor heb gekozen. Het zijn taupekleurige nubuck espadrille instapschoenen met stiksels. De schoenen hebben een prachtige nudekleur en zijn stevig, maar zacht. Als je erin stapt, voelt het direct comfortabel. De eerste keer dat ik ze aanhad, heb ik er een paar uur op gewandeld. Ze zaten heerlijk, ik kreeg geen blaren en aan het einde van de dag zaten ze nog steeds als een droom. Ik heb maar weinig schoenen die zo lang zo lekker zitten.

schoenen van TOMS

De maten van de schoenen van TOMS voor volwassenen is true to size. Voor de kinderschoenen vallen ze groot en zou ik een halve tot een hele maat naar beneden aanbevelen. Maar ik heb maat 39 en die zit als gegoten. Ik denk dat, naast het esthetische aspect van TOMS schoenen, dit comfort echt het grootste pluspunt is. En wat ik verder natuurlijk echt geweldig vind aan TOMS is hun manier van ondernemen.

schoenen van TOMS

Hoe werkt TOMS aan een betere maatschappij?

Het One for One systeem van TOMS werkt als volgt:

  • Voor ieder paar schoenen dat je koopt geven ze een paar schoenen weg. Deze schoenen zijn afgestemd op de behoeften en woonomgeving van het kind in nood. TOMS heeft op deze manier al 75 miljoen paar schoenen weggeven!
  • Met de aankoop van TOMS Eyewear zorg je dat mensen in nood een volledig oogonderzoek kunnen krijgen van medische professionals.
  • Met de aankoop van Toms Tassen draag je bij aan opleidingen voor vroedvrouwen en de aanschaf van materialen die onmisbaar zijn voor een veilige bevalling.
  • De aankoop van een pak koffie van TOMS Roasting Co. is goed voor 140 liter veilig drinkwater, waar iemand in nood een week mee doet.
  • TOMS werkt actief tegen gun violence in de USA door een krachtig standpunt in te nemen en handtekeningen & brieven te verzamelen voor congres.
  • Wil je meer weten? Er staan prachtige filmpjes over hun projecten op het TOMS YouTube kanaal.

schoenen van TOMS

Je kunt de espadrilles van TOMS op onwijs veel verschillende manieren stylen. Ze staan super leuk met lange broeken én met korte broeken. Maar ook heel mooi onder jurkjes en rokjes. Doordat ze zo veelzijdig zijn heb je enorm veel cost-per-wear. En TOMS schoenen zijn al heel erg betaalbaar. Ik zie mezelf deze schoenen echt op een dagelijkse basis dragen, omdat ze zo comfortabel zijn [hallo, #momlife] en overal bij passen.

van den Assem

Voor dit lookbook heb ik mijn TOMS gestyled met een jurk van Repeat Cahsmere. Een simpele outfit, super mom-proof en toch elegant en mooi. Mijn taupekleurige leren jasje past perfect bij de schoenen en mijn nudekleurige rugzak van DKNY ook. Mijn zonnebril is van Jil Sander en mijn draagzak is een Ergobaby.

schoenen van TOMS

Je kunt mijn schoenen en andere schoenen van TOMS kopen bij van den Assem. Wil je weten welke TOMS schoenen Isaya heeft? Lees dan mijn blog van vorig jaar over haar stappers!

Columns by Kari

Ad [gifted]

One thought on “De fijnste schoenen van TOMS |One for One

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.