Vier weken zon in een flesje | MineTan Review

Zoals jullie weten ben ik team zonnebrand all the way. Ik vind het ontzettend belangrijk om goed te smeren, smeer mezelf en de meiden iedere dag in en schrijf regelmatig over natuurlijke zonnebrand op mijn blog. Je zult mij niet zien liggen bakken in de zon. Maar ik vind het wel mooier; een gebruinde teint. Ik vind dat ik er dan gezonder en minder moe uitzie en ik voel me ook echt beter en mooier. Het gebruiken van een zelfbruiner mousse is een gezonde manier om een gebronsde huid te creΓ«ren. Superfijn voor de zomermaanden, dagjes strand en op vakantie, maar ook als je er in de winter wat minder bleek uit wilt zien. In deze blog review ik de MineTan zelfbruiner mousse. Klaar voor wat befores [bleek spook] en afters [vier weken in de zon- look]? Lees dan gauw verder!

Over de zelfbruiner mousse van MineTan

Ik heb deΒ MineTan Coconut zelfbruiner mousse gebruikt. Deze donkerbruine mousse is ideaal voor de zeer lichte of lichte huid en kan worden gebruikt voor het lichaam een het gezicht. Ik heb de mousse alleen op mijn lichaam gebruikt: benen, voeten, billen, buik, borst, rug, armen, schouders en nek. Er zijn verschillende soorten zelfbruiners van MineTan, voor alle huidtinten. De fles bevat 200 ml en is goed voor 2 a 3 tanning sessies. De Coconut zelfbruiner mousse bevat 70% kokosnootwater en is dus super hydraterend. Een van de mogelijke problemen waar veel mensen die aan selftanning doen tegenaan lopen, is een droge huid of droge plekken. Die droge plekken zorgen voor ruwe stukjes huid, waar de zelfbruiner niet goed en egaal op blijft zitten. Daar heb je met deze zelfbruiner dus geen last van als het goed is. Een flesje kost €29,95, dus je betaalt ongeveer €10,- per sessie en een tan blijft 5 tot 7 dagen zitten. Een hele mooie deal in zelfbruinerland. Verder goed om te weten: MineTan is uiteraard dierproefvrij.

Ook belangrijk: een zelfbruiner bevat geen spf, dus je moet na het zelfbruinen altijd gewoon nog zonnebrand opsmeren om je huid te beschermen tegen de zon.

Prep your skin

Ik ben een moeder van twee kleine gupjes, dus veel tijd om te zelfbruinen heb ik natuurlijk niet. Het moet snel, efficiΓ«nt en in één keer goed. Iedere week zelfbruinen is geen optie voor mij, tenzij ik op vakantie ben. Omdat ik de MineTan zelfbruiner mousse voor het eerst testte, begon ik met alleen mijn benen. Daardoor duurde het iets langer voor ik mijn hele lijf had gedaan. Maar als je in één keer je hele lichaam doet, ben je in een paar minuten klaar met aanbrengen. Tenminste, als je de tanning handschoen gebruikt, wat ik je altijd aanraad als je zelfbruiner gebuikt – welke dan ook! Dat helpt met een egale applicatie. Als je een ruwe huid hebt met droge plekken of als je nog oude tan op he huid hebt zitten, raad ik je aan om eerst te scrubben. Scrubben vooraf zorgt voor een egaler resultaat en ook dat je tan langer blijft zitten. Ik was de avond ervoor vergeten te scrubben [#badbeautyblogger] maar het bleek geen probleem voor het aanbrengen.

MineTan zelfbruiner mousse
BEFORE: mijn benen voor het gebruik van de zelfbruiner mousse

Mijn eerste ervaring met de zelfbruiner mousse: benen

Mijn eerste ervaring was direct positief. Het aanbrengen van de zelfbruiner mousse met de handschoen ging heel snel. Doordat de mousse vrij donker is kon ik gemakkelijk zien waar ik al was geweest. De eerste seconden na het aanbrengen dacht ik bij mijn voeten en knieΓ«n dat er donkere plekken zouden ontstaan, maar een minuut later waren die weg en was alles één egale kleur. KnieΓ«n, ellebogen, handen en voeten zijn beruchte “lastige zelfbruinplekken”, maar ik heb hier met de MineTan zelfbruinen mousse geen last van. Al na tien minuten zag ik eruit alsof ik 3 weken aan mijn tan had gewerkt op CuraΓ§ao. Een supermooie, natuurlijke teint – niet oranje of over the top, gewoon heel naturel, maar wel Γ©cht een stuk bruiner. Bij aanbreng ruikt de zelfbruiner mousse trouwens ook echt naar een Caribisch strand πŸ™‚

MineTan zelfbruiners
AFTER: mijn benen na het gebruik van de zelfbruiner van MineTan

Ik had de wekker op een uur gezet, maar er kwamen wat mamadingen tussendoor dus na twee uur spoelde ik mijn tan af. Dit kost een klein minuutje. Bij het afspoelen moet je even goed opletten dat je alles afspoelt, anders krijg je oneffenheden, maar dat zie je direct en dan spoel je het alsnog weg. Ik denk dat ik het de volgende keer misschien nog wel langer laat zitten dan twee uur, maar dat moet iedereen even voor zichzelf uitvogelen. Goed om te weten: hoewel de tan vrij snel intrekt, ben ik wel op een handdoek gaan zitten op onze spierwitte Eames stoelen, want het geeft wel een beetje af. Trek dus niet een witte broek aan als je tan nog aan het intrekken is. Met het afdrogen – na het afspoelen – heb ik wat voorzichtiger dan gewoonlijk gedept, voor de zekerheid. 

De rest van mijn lichaam

Zelfbruiner mousse before and after
BEFORE: Mijn buik voor het aanbrengen van MineTan

Toen ik zag dat mijn benen er echt van waren opgeknapt, ging ik gelijk verder met de rest van mijn lijf. Ook dat aanbrengen ging supersnel. Weer met de handschoen en ik kon gemakkelijk zien waar ik al was geweest. Met name als je zelf je rug doet is dat heel handig. Ik weet niet precies hoe lang ik de zelfbruiner mousse op mijn lichaam heb laten zitten – er kwamen uiteraard wat mamadingen tussendoor – maar ik vermoed zo’n 1,5 tot 2 uur. Na het afspoelen had ik, net als bij mijn benen, een mooie, egale, gebronsde teint. ’s Avonds rook ik een beetje naar zelfbruiner, maar ik voelde mij de hele dag niet plakkerig of alsof er iets op mijn huid zat. Ook voelde mijn huid niet droog aan: gewoon zacht en gehydrateerd. De volgende ochtend na het douchen was de zelfbruiner geur verdwenen, zat de tan er nog steeds mooi op en was mijn huid nog steeds gehydrateerd.

MineTan zelfbruiner mousse
AFTER: mijn buik na het gebruik van de zelfbruiner mousse

Eindoordeel

Ik vind deze zelfbruiner mousse van MineTan een dikke aanrader. Natuurlijk zijn alle huidskleuren mooi. Ik zou nooit willen beweren dat je niet mooi bent met een spierwitte huid. Ik voel me zelf alleen wel fijner als ik niet zo bleek ben. Ik associeer een gebronsde huid met CuraΓ§ao [waar ik vandaan kom] met zonnige dagen op het strand, met me vrij voelen, met bloten voeten in het zand, met cocktails tijdens Happy Hour, met slippers en shorts, met lekker in je vel zitten, met zon, zee, muziek… allemaal positieve dingen. Ik word er blij van als ik dat een beetje uit een flesje kan halen. 

Columns by Kari

Ad [gifted + paid]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.