De afvalbak van een Veganist, Deel 9

Het is alweer 3,5 maand geleden sinds de laatste Afvalbak van een Veganist. Hoogste tijd dus om te laten zien wat wij, als vegan gezin, de afgelopen tijd hebben gegeten. Producten uit de gewone supermarkten die vrij zijn van dierlijke ingrediΓ«nten. Dus geen: ei, melk, room, kaas, vlees of vis. Maar wel: veganistische kaas, veganistische boter, veganistische yoghurt, vegan ‘vleesvervangers’ en eivervangers, chipjes, chocola en nog veel meer! Wil je graag (wat vaker) plantaardig eten? Lees dan gauw verder!

Veganistische boter, kaas & eieren

veganistische kaas

Ik eet zelf geen kaas, maar ik heb wel drie kaasmonsters in huis. De veganistische “rookkaas” van Nature Moi is favoriet hier. Deze koop je bij de Jumbo. De Violife slices van de Albert Heijn zijn ook lekker, begrijp ik van mijn vrouw. Maar van Violife moet je vooral de cream cheese hebben. Die is heerlijk, bijvoorbeeld samen met dadels. We gebruiken als smeerboter meestal Alpro [onder andere verkrijgbaar bij AH], omdat we niet zo vaak naar de natuurwinkel gaan. De meisjes vinden het lekker. Als eivervanger gebruik ik kikkererwtenmeel. Let op: dit is geen eivervanger om gebakken ei mee te maken, maar als eivervanger in cake, taart, muffins, oliebollen en andere baksels. Dit merk komt van de natuurwinkel, maar Jumbo en AH hebben het merk Smaakt.

Veganistische vleesvervangers

veganistische vleesvervangers

De Woezel & Pip sticks van Jumbo zijn natuurlijk favoriet bij Isaya. Ze is dol op de boekjes en gehoorspellen [super leuk, moet je opzoeken op Spotify, wordt ingesproken door Katja Schuurman] van de toch wat stoute hondjes en de arrogante buurpoes. Dus uiteraard smaakt alles met hun gezicht erop extra lekker. Deze Quorn nuggets vond ik in het vriesvak van de Appie. Ze zijn 100% smakeloos, helaas. De witte tofu ProLaTerre haalde ik bij de natuurwinkel, maar ik raad eigenlijk gewoon de biologische witte tofu van de AH of Jumbo aan, dat is een stuk betaalbaarder. De SoPeace burgers komen van de Jumbo – het SoFine merk is heel uitgebreid en lekker. Ik heb geen idee meer hoe deze burgers smaakten… Ik zal ze weer eens halen!

Vegan chips & chocola

veganistische chips

Ik ben dol op chips, maar ik word er ook heel snel misselijk van. Vooral als er allemaal troep aan toe is gevoegd. De lekkerste chips bevat – net als de lekkerste friet – alleen aardappels, zout en zonnebloemolie. De Naturel Bio Chips van de AH zijn erg lekker, wel vrij vet. De Lentil Chips van Eat Real zijn zalig [verkrijgbaar bij AH] en mijn favoriet. Ze zijn wel redelijk scherp. De Lentil chips van Go-Tan waren ook best lekker. De Hands Off chocolade vond ik okΓ©. Niks kan wat mij betreft tippen aan de Biologische Pure Hazelnoot chocolade van de Albert Heijn.

Nog meer plantaardige lekkernijen

veganistisch eten

De Groente Broodjes van de AH zijn uiteraard niet plastic vrij of milieuvriendelijk verantwoord. Ik wilde ze even uitproberen. Ik vond alleen de paprika smaak [de rode] lekker, de rest niet de moeite [of het plastic eigenlijk] waard. De Provamel toetjes komen van de natuurwinkel. Deze zijn per stuk verpakt in kleine kuipjes. Als je verpakkingsvrijer boodschappen wilt doen, kun je beter kiezen voor een groter pak vegan vla of yoghurt. Dat is ook echt zalig in veganistische smoothies. Ze zijn overigens wel gewoon heel lekker! De VeggieFries van Green Power Foods [AH] zijn erg lekker, maar tegenwoordig bakken we onze eigen plastic vrije frietjes! De bussen van MyMuesli zijn niet allemaal vegan: sommige smaken bevatten honing. Ze verkopen ook smaken met melk, maar MyMuesli heeft een heel groot aanbod veganistische muesli’s. De muesli’s zijn super lekker en leuk om cadeau te geven.

Vegan multivitamine voor kinderen

veganistische multivitamine voor kinderen

Ik heb lang gezocht naar een multivitamine voor Isaya. Uiteindelijk kocht ik deze van Animal Parade, op advies van een moeder die voor haar werk dagelijks met haar neus boven de ingrediΓ«ntenlijsten hangt en zelf ook veganistisch opvoedt. Isaya vindt ze lekker en eet ze zonder problemen. De Animal Parade pillen eet ze onder andere voor de B12 en vitamine D. Voor de plantaardige Omega 3 krijgt ze een paar keer per week deze algenolie door plantaardige yoghurt. Tot slot, nog wat vegan broodbeleg! Deze Paprika & Courgette van Smaeck is lekker voor op brood. We hebben het een keer gekocht, omdat ik meestal val voor de Kikkererwten V-spread van Mister Kitchen, maar het was lekker.


Ik hoop dat je weer lekker wat inspiratie heb voor je veganistische keuken! En als je nog meer plantaardige producten zoekt, neem dan een kijkje bij een van de 8 andere Afvalbakken van een Veganist. Producten die we eerder al hebben gebruikt zet ik namelijk nooit in een nieuwe afvalbak. Iedere blog bevat unieke producten!


Columns by Kari

Deze blog bevat enkele affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.