De Afvalbak van een Veganist, Deel 2

Het is tijd voor deel 2 van “De Afvalbak van een Veganist”, oftewel ik laat zien wat wij de afgelopen weken aan veganistische tussendoortjes, beleg, vleesvervangers en lekkernijen hebben gegeten. Mocht je deel 1 hebben gemist, klik dan hier, want daar vind je nog meer lekkere plantaardige hapjes! Het doel van deze blogs is om te laten zien welke vegan producten je in de supermarkt kunt vinden, zodat jij ze ook kunt uitproberen als het je lekker lijkt. Want plantaardig eten is super gemakkelijk & een stuk beter voor het milieu!

Chocolade Freak

[easy-image-collage id=20467]

Je dacht toch niet dat je, als je plantaardig gaat eten, geen chocolade meer kunt eten? Ik ben GEK op chocola. Het enige waar je op moet letten is dat je pure chocoladeproducten koopt, waar geen melk(poeder) of ei in is verwerkt, in plaats van melkchocolade. Vorige maand liet ik de Cacao Oats van TREK al zien: die veganistische tussendoortjes eet ik iedere dag omdat ze mij energie geven voor de borstvoeding en mega lekker zijn. Maar deze chocolade- lekkernijen heb ik de afgelopen maand ook gegeten:

AH Biologische Pure Chocolade met Hazelnoot: ik noemde deze al even in mijn “Dagmenu van een Veganist” – dit is mijn favoriete chocoladereep. Helemaal plantaardig en zooo lekker vanwege de stukjes hazelnoot. ‘s Avonds met een kopje thee, Netflix serie… hmmm even tijd voor mezelf. Een reep van 100 gram kost €1,59 bij de Appie.

Just Good Sultana Cacao Hazelnoot: Deze reep bevat 100% natuurlijke ingrediΓ«nten, zoals dadels, havervlokken, hazelnoten, cacao en rozijnen. Geen toegevoegde suikers en toch super smaakvol. Ik vind het een echte aanrader. Een pak van 4 reepjes kost €2,69 bij de AH.

Leev Oer Mini’s Chocolade Amandelmeel: Wij zijn best wel Leev fan omdat ze een redelijk goed vegan assortiment hebben. Maar deze chocolade koekjes vond ik zelf niet zo bijzonder. Aya vond ze wel heel lekker en omdat het een wat gezonder alternatief is op chocolate chip cookies koop ik ze wel eens voor haar. Ik vond dit zakje bij Kruidvat voor €2,00. Ik ben ze bij de Appie nog niet tegengekomen.

Paul’s Quinoa Nuts & Dark Chocolate: Deze waren in de aanbieding want ze gingen uit het assortiment. En ik moet eerlijk zeggen dat ik wel snap waarom: ze zijn niet super lekker. Ze hebben een beetje een scherpe smaak.

Plantaardige Vleesvervangers

[easy-image-collage id=20468]

We eten iedere dag vleesvervangers, dus dit is slechts een kleine greep uit onze afvalbak van de afgelopen weken. Meer vleesvervangers vind je in deel 1!

AH Biologische Tofu Roerbakreepjes Fijn Gekruid: Zowel de fijn gekruide als de pittig gekruide variant van deze soja roerbakreepjes zijn een aanraders. Super lekker bij rijst- en pastagerechten. Gewoon smaakvol en in een paar minuten klaar. Een bakje van 180 gram kost €1,99 bij de AH.

BOON Burgers Falafel: Ik ben fan van BOON. Een bedrijf met een mooie missie en lekkere producten. Deze falafel burgers zijn een echte aanrader, bijvoorbeeld bij een couscous gerecht of op een broodje. Twee burgers (180 gram) kosten €3,09 bij de Appie.

BOON Bapao Sate: De Chili Bapao had ik vorige maand genoemd en vond ik heel lekker. De Sate en de Ketjap variant vind ik zelf wat minder. Als je dus op zoek bent naar een lekkere vegan bapao, zou ik eerst de Chili bapao van BOON proberen! Hij kost €1,09 bij Jumbo.

AH biologische tofu Naturel: met blok witte tofu kun je zoveel kanten op. Je kunt er vegan scrambled eggs van maken, je kunt het lekker kruiden met cajun of je marineert het met ketjap en Indonesiche kruiden. Dus even voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling dat je dit gewoon zo uit de verpakking eet, dan zit er weinig smaak aan! Kruiden en/of marineren en bakken, dan wordt het heelrijk. Een blok van 375 gram kost slechts €1,39 bij de AH.

Veganistische Tussendoortjes & Beleg

[easy-image-collage id=20469]

Bio Today Raisins & Cranberry: dit zijn heerlijke koekjes voor tussendoor of voor bij de koffie. Super child proof, want geen geur, kleur en smaakstoffen en gezoet met siroop uit granen en fruit. Een zak van 200 gram kost €2,29 bij de Appie.

LIGA Evergreen Bosvruchten: Yes people, de meeste Evergreens bevatten ook geen dierlijke producten. (De Crunchy varianten zijn niet vegan!) Kom je er nu achter dat je stiekem al jaren lang veganistische tussendoortjes at? Fijn he. En ze blijven toch ook gewoon lekker, die vertrouwde Liga’s. €1,65 voor een pak.

Kokosbrood: In het meeste kokosbrood zit gelatine en is dus niet vegan. Maar het kokosbrood van Theunisse en van Bio Today is wel plantaardig. Dus als je op zoek bent naar vegan broodbeleg zijn deze de moeite waard om uit te proberen! Die van Theunisse kost 1,99 bij de AH en is glutenvrij. Die van Bio Today is niet glutenvrij en kost €2,69 bij Jumbo.

Columns by Kari

2 thoughts on “De Afvalbak van een Veganist, Deel 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.