Maar wat eet je dan wel? | De afvalbak van een veganist

“Maar wat eet je dan wel?” en “Is dat niet moeilijk?” zijn twee van de meest gestelde vragen als ik vertel dat ik geen dierlijke producten eet. Veganistisch eten wordt steeds gangbaarder en populairder, doordat er steeds meer kennis beschikbaar is over de belasting van vlees, vis, melk, eieren en kaas op het milieu en de gezondheid. Maar voor veel mensen is het nog steeds iets wonderbaarlijks: want wat eet je dan wΓ©l? Met mijn recepten liet ik dat al wekelijks zien, maar in dit nieuwe segment maak ik het hopelijk nΓ³g een stukje tastbaarder. In “de afvalbak van een veganist” laat ik je zien welke verpakkingen van veganistische producten er in onze vuilnis liggen, hoe het eten heeft gesmaakt en waar je het kunt kopen. Hopelijk ontdek je op deze manier niet alleen een heleboel lekker eten, maar zie je ook dat veganistisch eten helemaal niet moeilijk is.Β 

Food Empties

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik iedere maand mijn beauty empties deel: ik laat zien welke makeup, skincare en haircare producten ik heb opgemaakt en of ik ze aanraad of niet. “De afvalbak van een veganist” zal min of meer hetzelfde zijn, maar dan over veganistisch eten! De afgelopen maand heb ik, steeds als ik eraan dacht, een lege verpakking bewaard. Ik zal per product vertellen wat het is en of het een aanrader is!

[easy-image-collage id=20162]

TREK Cacao Oat: Deze zijn super lekkere havermoutrepen met pure chocolade. Ze bevatten redelijk veel veganistische eiwitten waardoor het handige snacks zijn voor sportievelingen (en mama’s die borstvoeding geven). Ze kosten ongeveer 3,30 (voor 3 repen) en zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Ik koop ze wekelijks opnieuw, omdat het heerlijke, gezonde tussendoortjes zijn waar je veel energie van krijgt.

Punselie’s: Deze stroopkoekjes zijn echt verslavend. Ze zijn gevaarlijk. Zo lekker! Het is niet je standaard “healthy vegan snack”: er zitten 5 E-nummers in (wel allemaal vegan-friendly). ze kosten 1,45 (ik geloof voor zo’n 15 of 18 koekjes) en zijn verkrijgbaar bij de AH. Als we ze in huis halen zijn ze in 24 uur op.

BOON Bapao Chili: Veganistisch Bapao is de nieuwste lancering van BOON. Ze maken al een hele tijdΒ heerlijke vegan vleesvervangers. Ze bestaan voor 40% uit groenten en komen in 3 verschillende smaken. Deze chili Bapao was de eerste die ik heb getest en ik vind het een aanrader. Lekker als snack of als vleesvervanger bij je avondmaaltijd. Ze kosten 1,09 bij Jumbo.

HOLIE Choco Goodies: Isaya spotte de verpakking in de supermarkt en hij moest mee. Het zijn ontbijtgranen met weinig suiker, zout en vol vezels. Ze komen in 3 smaken. Wij hebben de choco geproefd en het is best lekker. Aya at de “leeuwenkeutels” vooral als snack, zonder (plantaardige) melk. Een vepakking van 270 gram kost 3,29 bij de Appie. Na die eerste keer hebben we ze (nog) niet opnieuw gekocht.

[easy-image-collage id=20163]

Leev Spelt Stroopwafels: Stroopwafels zijn over het algemeen niet vegan. Dus ik was blij toen ik deze van Leev tegenkwam. Niet alle producten van Leev zijn vegan, maar ze hebben wel een lekker veganistisch aanbod. Voor de echte stroopwafel liefhebber zijn ze misschien wat wennen, maar ik vind ze lekker. De spelt stroopwafels (6 stuks) kosten 1,99 bij de AH.

Leev Kinderboerderij Koekjes: Deze koekjes kocht ik voor het eerst als onderdeel van Isaya’s traktatie bij de peuters. Er zitten, behalve soja, namelijk geen allergie-gevoelige ingrediΓ«nten in – handig als je kindje gaat trakteren. De koekjes zijn heerlijk en echt een aanrader voor kleintjes. Een verpakking van 140 gram kost 1,99 bij de AH,

Bio Today Cranberry and Chocolate: Ik vind de koekjes van Bio Today echt heerlijk. Ze zijn gezond, voedzaam en vullend en je wordt de smaak niet gauw zat. En anders kies je gewoon een andere smaak. Ze zijn 2,39 bij de Appie.

AH Basic Vegan Schnitzel: Ik ben altijd zo blij als er weer een nieuwe vegan vleesvervanger in de schappen van de Albert Heijn ligt. AH wisselt het assortiment regelmatig. Soms worden producten die voorheen vegan waren opeens vegetarisch en andersom. Deze schnitzel is super lekker. Ik eet ze minstens twee keer per week. Je betaalt 2,29, voor 2 stuks.

[easy-image-collage id=20164]

De Nieuwe Koekenbakkers Speltkoekjes: Deze koekjes heb ik bij de Jumbo geshopt, voor 1,99. Ze zijn niet echt blijven hangen: ze waren niet super smaakvol. De Bio Today koekjes zijn lekkerder.

Pure Fruit Yo Yo’s van Bear: Deze snoepjes moet je hebben. Isaya is er DOL op. En ze zijn guilt free, want ze bestaan uit 100% puur fruit. Het is opgerold gedroogd fruit en heel smaakvol. Ze komen in 3 smaken. In een doos zitten 5 zakjes van 2 rolletjes en je krijgt bij ieder zakje van 2 een tof kaartje dat je kunt sparen. Wij hebben al een giga stapel van die kaartjes, want we hebben deze snoepjes standaard in huis. Ze kosten 2,99 bij de Appie.

Good Morning Cranberry van Sultana: Ja, Sultana heeft ook gewoon veganistische tussendoortjes. Deze Good Morning koekjes zijn de laatste weken favoriet bij ons. Ze komen in 2 smaken en in een pak zitten 5 zakjes met 2 koekjes. Ze zijn heel smaakvol en erg vullend. Ze kosten 1,99 bij de AH.

BOON Nuggets met Bite: Dit is een van de vegan vleesvervangers van BOON. Ze zijn eigenlijk allemaal aanraders en verkrijgbaar bij JUMBO. Deze nuggets zijn gemaakt van bonen, groenten en net als alle andere producten lekker en bijzonder gekruid. Ze kosten 2,99 voor 8 nuggets.

Veel plezier met uitproberen!

Columns by Kari

2 thoughts on “Maar wat eet je dan wel? | De afvalbak van een veganist

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.