De Afvalbak van een Veganist, Deel 7

Terwijl ik deze blogpost typ, ligt er al weer een hele tas met food empties klaar. Mijn vrouw heeft het vegan afval inmiddels naar de bijkeuken verbannen. Sorry jongens, ik loop wat achter met deze categorie op mijn website! Maar ik vind het zo belangrijk om te blijven laten zien hoe gemakkelijk plantaardig eten is en hoeveel keuze er ook is! Plantaardig eten is namelijk veel beter voor het milieu. Dus daar is ‘ie: deel 7 van “De Afvalbak van een Veganist“. Deze keer weer lekker veel veganistische “vleesvervangers”, vegan beleg, drinken, snoepjes, ijs en andere plantaardige lekkernijen!


Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk producten te linken zodat je ingrediΓ«nten kunt checken en eventueel online boodschappen kunt doen/ je lijstje online kunt samenstellen. Als ik het niet heb gelinkt, kon ik het product niet online vinden.


Veganistische vleesvervangers

veganistische vleesvervangers

Er is zoveel keuze als het gaat om veganistische vleesvervangers. Soms staat het aangegeven op de verpakking: “100% plantaardig” of “vegan”. Soms moet je even zelf goed kijken of er geen melk(poeder), kaas of ei in zit verwerkt. In deze afvalbak van een veganist valt er te kiezen uit:

Zoals je kunt zien heeft met name de Jumbo heel veel keuze als het gaat om veganistische vleesvervangers. Dat is ook een belangrijke reden waarom we regelmatig bij Jumbo boodschappen bestellen.


Goed om te weten!

Ik feature producten altijd maar één keer, ook al gebruiken we ze iedere dag of week. Zo blijft iedere afvalbak uniek en is er geen herhaling. Wil je meer veganistische inspiratie? Check dat de andere Afvalbakken van een Veganist.


Veganistische chocolade

Ik ben echt een chocolademonster. Zeker sinds mijn zwangerschap en bevalling van Alela. Daarvoor hield ik veel meer van chips, maar daar kan ik sinds de zwangerschap niet meer tegen. Vreemd hoe dat werkt! Maar ik ben dus altijd op zoek naar veganistische chocolade. Ik probeerde laatst de Handgemaakte Choco Lekkernijen van de Spar. Ze zijn niet allemaal vegan, dus kijk even goed op de verpakking als je ze ziet liggen. Het was een lekkere reep!

Ik ben ook echt dol op de Amandel chocolademelk van Alpro. Niet de soja variant – die vind ik te zwaar. Maar de amandel drink met dark choco is echt een aanrader en ook lekker warm. Je kunt natuurlijk ook zelf chocolademelk maken, door cacaopoeder toe te voegen aan je plantaardige melk naar keuze. Wij gebruiken altijd de Raw Organic Food Cacao. Deze gebruik ik ook om cakes, taarten, muffins, koekjes en chocoladepannenkoeken te maken.

Veganistisch broodbeleg

Ik houd absoluut niet van dat veganistische “vlees” beleg. Maar mijn meisjes wel, dus het ligt wel in onze afvalbak. Ik heb er niks bij geschreven, want ik vind het niet lekker, maar het is ideaal als je van vlees[smaak] houdt of het lastig vindt om plantaardig te eten. Ook zitten er vaak allerlei gezonde voedingsstoffen, zoals plantaardige eiwitten, in deze producten verwerkt. In deze afvalbak vind je :

Veganistisch snoepen

veganistische tussendoortjes

Vaak zit er melk of ei verwerkt in koekjes of melk of gelatine verwerkt in snoepjes. Hoewel Isaya niet volledig veganistisch eet [ze eet kaas bij opa en oma en soms eet ze op bezoek producten waar ei of melk in is verwerkt, als ze daar trek in heeft], krijgt ze thuis natuurlijk wel gewoon veganistische lekkernijen. De YoYo Bear snoepjes heb je in de aardbei variant al voorbij zien komen in een eerdere afvalbak. De mango smaak en de framboos variant vond ze ook lekker. We hebben inmiddels ruim 300 YoYo Bear kaartjes, dus ik vind het niet zo vreemd dat Isaya een beetje is uitgekeken op deze snoepjes. Maar ze zijn desalniettemin een aanrader, als je op zoek bent naar lekkere, maar gezonde snoepjes voor je kroost.

Andere aanraders uit deze afvalbak zijn, de veganistische yoghurt van Alpro, de Blije Bisquitjes van Verkade en de vegantistische Cornetto ijsjes. Gewoon lekker. Als je meer vegan ijs inspo wilt, kijk dan even bij deze afvalbak. En als je meer veganitsiche tussendoortjes wilt leren kennen, vind je er maar liefst 18 in deze afvalbak.

Tot slot in deze overvolle afvalbak van een veganist: de vitamine D druppels van Laveen. Kindjes tot vier jaar moeten iedere dag vitamine D bijslikken. Dat kun je doen op een zo natuurlijk mogelijk wijze, zonder toegevoegde meuk. Niet alle producten van Laveen zijn helaas vegan, maar deze wel! Er staat op “peuter” maar het is gewoon de opvolger van de zuigelingendruppels waar vitamine D en K in zit, voor de eerste weken na de geboorte.

Columns by Kari

bevat affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.