De afvalbak van een Veganist, Deel 5

Tijd voor een nieuwe Afvalbak van een Veganist! Ik heb deze keer 8 veganistische vleesvervangers, 3 lekkere plantaardige tussendoortjes en ook een heuse vegan ice cream battle. Dus als je op zoek bent naar veganistische opties, wat vaker plantaardig wilt eten of gewoon nieuwsgierig bent naar wat een veganist eet, lees dan gauw verder!

Veganistische vleesvervangers

[easy-image-collage id=22924]

De laatste tijd ben ik een beetje uitgekeken op de veganistische vleesvervangers van de Albert Heijn. In vergelijking met de Jumbo is er te weinig keuze vind ik: Appie needs to up it’s vegan game. De Mini Gourmette burgers die tijdens de feestdagen in de schappen lagen waren een dikke teleurstelling: slechts 1 van de 2 variaties die erin zaten waren lekker. De Broccoli burger van SoFine – een van de merken van de Jumbo – is momenteel echt mijn favoriet. Dit is zo een smaakvolle veganisitsche vleesvervanger! De Zigeuner Schnitzel van Veggie Chef is dezelfde plantaardige zigeuner schnitzel die al enkele jaren met verschillende labels wordt verkocht door verschillende supermarkten en hij smaakt op zich prima. De veganistische kaasschnitzel van Good Bite heb ik zelf niet gegeten (ik lust geen kaas), maar mijn kaasmonsters vonden ‘m heerlijk: dus dikke aanrader voor degenen die kaas missen als ze plantaardig eten!

[easy-image-collage id=22926]

De veganistische nuggets van Vegafit zijn nog steeds lekker en verkrijgbaar bij Albert Heijn. Ook smaakvol, in het vers schap van de Appie, was deze Bapao van de Vegetarische Slager. Ik vind deze lekkerder dan de vegan Bapao van BOON, maar die van BOON zijn wel echt een stuk gezonder. Dit is echt vegan junkfood (maar da’s ook wel eens lekker). De twee burgers van SOTO zijn echt onwijs lekker. SOTO is een merk dat je in de schappen van de natuurwinkel vindt. Zowel de Energie Medaillon als de Quina Nuggets van SOTO zijn een echte aanrader.

Vegan Ice Cream

Toen ik deze twee bakken geluk had gekocht bij de AH deed ik een kleine poll op mijn Instagram met de vraag “welke denken jullie dat lekkerder is”. 95% dacht die van Ben & Jerry’s. En hoewel het veganistische Hazelnoot Chocolade ijs van Alpro echt heeeeeeel erg lekker is, is het geen match voor de uberzoete en uberchocolade Non-Daity Fudge Brownie van B&J. Ik koop ze om & om en geniet van beide, maar die van B&J is lekkerder en die van Alpro is gezonder. Er is de laatste tijd zoveel heerlijk veganistisch ijs te vinden in de supermarkt: daar word ik zΓ³ blij van! In de volgende Afvalbak kun je vast & zeker nog meer heerlijke vegan ice cream vinden.

Veganistische tussendoortjes

Zo fijn dat Verkade steeds meer veganistische tussendoortjes heeft! In de vorige Afvalbak liet ik de Oaties van Verkade al zien en deze maand kan ik de Granola koekjes aanbevelen. Ze hebben een lekkere amandelsmaak en zijn gemaakt met pure chocolade. Maar ook de Leev OERR Mini’s (Brownie Hazelnoot) zijn echt heel erg lekker. Deze zak met koekjes gaat er altijd in 24 uur doorheen bij ons thuis. Gek genoeg vind ik ze altijd bij de drogist: zowel Kruitvat als Trekpleister verkoopt ze. Tot slot verorberden we deze Hummus chops van Eat Real. Ze zijn super lekker en een goed iets gezondere en 100% plantaardige alternatief voor chips.

Eet smakelijk!

Columns by Kari

4 thoughts on “De afvalbak van een Veganist, Deel 5

  1. Oh klopt de boroccoli burger is super lekker. Helaas moet ik na de jumbo een paar dorpen verder. Maar soms ben ik daar en moeten de schappen nig bij gevuld worden en vang ik helaas bot. Maar ben ik in de buurt van een supermarkt( in een ander dorp), ga ik altihd op zoek naar natuurlijke vervangers. Zo vind je soms iets nieuws.

    1. Wat fijn dat jij ‘m ook zo lekker vindt! Ooo maar argh ik ken het, zo balen als je dan voor noppes gaat. Ik ben ook altijd heel blij als ik iets nieuws vind. Als je steeds dezelfde keuzes krijgt voorgeschoteld komen de burgers je op een gegeven moment ook een beetje de neus uit πŸ˜‰ Liefs, Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.