De afvalbak van een Veganist, Deel 6

Het is al weer drie maanden geleden sinds de laatste Afvalbak van een Veganist. We hebben flink doorgesnabbelt en ik heb braaf gefotografeerd wat we opaten aan veganistische hapjes, maar het ontbrak mij even aan tijd om ze met jullie te delen. Dat betekent dat de producten zich opstapelden en ik genoodzaakt was om ze op te splitsen in twee blogs. In deze afvalbak deel ik 18 (!) verschillende vegan tussendoortjes die we de afgelopen tijd hebben gegeten. Dus als je inspiratie zoekt voor tussendoortjes zonder melk, ei en andere dierlijke producten, lees gauw verder!


Even voor de duidelijkheid: als we producten eten die ik in eerder Afvalbakken heb gedeeld, plaats ik die niet opnieuw in een blogpost. Je vindt dus in iedere afvalbak nieuwe producten, geen herhaling, ook al eten we vaak dezelfde tussendoortjes opnieuw. Wil je dus nog meer vegan inspiratie, rommel dan eens door de oudere Afvalbakken!


Bekende tussendoortjes die veganistisch zijn

vegan tussendoortjes
  • Liga Haverkick Appel en Liga Haverkick Bosvruchten: zelf vind ik deze repen niet zo lekker, maar mijn vrouw vindt ze zalig. Ik vind ze een beetje “boterig” smaken. Isaya vindt ze overigens ook heel lekker.
  • Liga Knapperige haverrepen Honing: De eerste keer dat ik deze repen proefde vond ik ze super lekker. De tweede keer dat we een doos kochten, vond ik ze minder lekker en daarna trok ik de mierzoete smaak niet meer.
  • Muesli+ Chocolade & Hazelnoten: Dit zijn smakelijke, kleine chocoladerepen, in ieder geval verkrijgbaar bij Jumbo. Het is een heel lekker en luchtig tussendoortje. En super goedkoop.
  • Time Out Granenbiscuit: Dit blijven lekkere koekjes, vind ik. De McVitie’s haverkoeken (zie hieronder) smaken echter nog net even wat lekkerder, zijn niet individueel verpakt (milieuvriendelijker) en zijn goedkoper.
  • Maiswafels: Een lekker en gezond alternatief voor rijstwafels, waarvan wordt geadviseerd niet teveel e eten.

Minder bekende vegan tussendoortjes

vegan tussendoortjes
  • McVitie’s Digestive The Original en McVitie’s Crunchy Haverkoek: Ik geloof dat dit voorheen Verkade koekjes waren. In de de meeste Verkade koekjes zit echter melk en/of ei. In deze van McVitie’s echter niet! En ze zijn super lekker. En heel betaalbaar. Echt een dikke aanrader.
  • Smaakt Spelt Mueslikoeken: Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer zo goed weet hoe deze koeken smaakten. Maar meestal vind ik alles van Smaakt wel lekker. Het zijn altijd hele voedzame en gezonde tussendoortjes. Ze bevatten geen suiker en zijn biologisch.
  • SchΓ€r Choco Chip Cookies: Toen ik de verpakking zag, op de website van Jumbo, dacht ik okΓ©, we zullen zien. Maar deze glutenvrije chocolate chip koekjes zijn echt zalig!
  • Molennaartje Spelt Fruitreep Rood Fruit: Deze koekjes koop ik altijd als ik met de meisjes in het tuincentrum ben. Het is het gezonde en biologische alternatief voor de Haverkicks van Liga. Ik vind ze veel lekkerder dan die van Liga.
  • Nature Valley Crunchy Haver en Pure Chocolade: Dit zijn echt heerlijke crunchy repen. Lekker vullend: ze geven een goede energieboost. Zeker een aanrader. We kopen ze bij de Appie.

Vegan tussendoortjes voor babies

vegan tussendoortjes voor babies
  • Sores Baby Mais Fingers Mais smaak en Sores Baby Mais Fingers Aardbei smaak: Ik vind dit lekkere, biologische snacks. Alela is iets minder impressed, dus ik koop ze alles soms nog voor Isaya als een chipsvervanger. Wij halen ze bij de Dirk van den Broek.
  • Bolletje Nijntje Baby Biscuit: In het begin vond Alela ze heel lekker, daarna liet ze de Nijntje koekjes steeds staan. Ook Isaya vindt vooral de verpakking en de vorm van de koekjes interessant. De smaak zelf iets minder.
  • Organix Fingerfoods Apple Rice Cakes: Deze zijn zΓ³ lekker. Als ik die zak open trek, eet Alela er misschien 2 en ik de rest – in one go. Maar goed ook, vanwege dat hele rijst en rijstewafel verhaal.
  • Ella’s Kitchen Strawberry & Banana Maize Puffs: Deze puffs vonden beide meisjes niet zo interessant helaas.
  • De Kleine Keuken Biologische Groentewolkjes: De Kleine Keuken is altijd wel een succes hier. Helaas zitten er in veel dingen melk.
Columns by Kari

Contains one affiliate link

One thought on “De afvalbak van een Veganist, Deel 6

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.