De Afvalbak van een Veganist, Deel 4

De laatste Afvalkbak van een Veganist van 2018! In deze nieuwe blog laat ik 12 veganistische producten zien die we de afgelopen weken hebben gegeten en gedronken, wat we er van vonden, hoe duur ze waren en waar je ze kunt kopen! Er zitten een paar heerlijke, gezonde en fijne aanraders bij en ik vetel meer over omega 3 voor veganisten, dus lees gauw verder!

Veganistische Tussendoortjes

Verkade Oaties: Deze koekjes zijn echt zalig! Ik denk mijn meest favo tussendoortjes vondst sinds TREK repen. Super smaakvol en slechts 7 ingredienten! Ze zijn ook glutenvrij. De Verkade Oaties kosten €2,49 bij de AH.

Zonnature Lekker Luchtige Choco: Ja! Deze zijn lekker! Gepofte rijst en dadels, rozijnen en natuurlijk chocola. Ze zijn 100% natuurlijk en biologisch en kosten €1,99 bij de AH.

Hero Good N Go: Zo fijn dat steeds meer grote mainstream merken vegan producten gaan maken. Iedereen begint te snappen dat het beter is voor mens, dier en milieu. Deze tussendoortjes, met zonnebloempitten, cacao en pinda zijn super smaakvol. Ze kosten €1,99 bij de AH.

Verstopte Groenten

Magioni Bloemkool pizza bodem: een (grotendeels) plantaardige opvoeding betekent echt niet een kind dat dΓ³l is op groenten. We moeten net als alle andere ouders door allerlei hoepeltjes springen om alle vitamientjes bij Aya binnen te krijgen. 70 gram groente per pizzabodem is natuurlijk niet veel, maar hij is wel lekker! Hij kost €3,29 bij de AH.

No Fairytales Wortel Tortilla: ook voor deze tortilla’s geldt dat de groentes natuurlijk niet voldoende zijn, maar alle kleine beetjes helpen (45% van de 40 gram tortilla is groente ). En ze zijn heerlijk! De wortel tortillas kosten €2,49 bij de AH.

Omega 3 voor Veganisten

Zonnatura Lijnzaadolie met ALA: Als veganist is het belangrijk om bewust op zoek te gaan naar manieren om omega 3 binnen te krijgen. In dit artikel lees je alles wat je over omega 3 voor veganisten moet weten. Lijnzaadolie is niet voldoende, maar het is wel een belangrijk begin! Deze van Zonnatura kost €3,25 bij Jumbo.

New Care Algenolie met EPA & DHA: Om omega 3 op een volwaardige manier binnen te krijgen moet je algenolie bijslikken. Wij gebruiken sinds een half jaar de Algenolie van New Care en dat vind ik een echte aanrader, omdat een capsule zowel 125 mg EPA als 250 mg DHA bevat (let op! niet alle algenolie merken bevatten Γ³Γ³k EPA). Wij bestellen deze omega 3 voor veganisten altijd hier.

Veganistische Vleesvervangers

Veggie Chef Chilibonen Burger: De Albert Heijn is onze op-één-na grootste maandelijkse kostenpost, maar ik moet zeggen dat de collectie plantaardige vleesvervangers van de Jumbo momenteel echt beter is. Deze chilibonen burger is slechts één van de vele opties en erg smaakvol. Hij kost €2,49 bij de Jumbo.

Mister Kitchen’s V-Burger Thaise Curry: We waren een tijdje terug bij de lancering van deze nieuwe producten van Mister Kitchen. Twee van de drie V-burgers zijn vegan en deze biologische Thaise Curry burger vinden wij zelf het lekkerst. Hij kost €3,49 bij de AH.

De Vegetarische Slager Kipnuggets: Ik houd niet van alle Vegetarische Slager producten: te “vlezig” – ik snap dat ex-vleeseters dat fijn vinden, maar ik vind dat *yuk*. Deze plantaardige kipnuggets zijn echter wel heel erg lekker! Ze kosten €3,19 bij Jumbo.

Plantaardige melk en Koffie

Alpro plantaardige drinks: uiteraard drinken we plantaardige melk. We kiezen bijna altijd voor Alpro omdat het makkelijk verkrijgbaar is en er B12, calcium, eiwitten en Vitamine D & E aan toegevoegd is. We drinken onder andere sojamelk, havermelk en amandelmelk. Isaya drinkt Alpro groeidrink (bevat ook jodium), aangelengd met ongezoete amandelmelk of ongezoete havermelk. We doen half om half zodat ze niet teveel sojamelk binnenkrijgt. Het Alpro assortiment van de Appie is huge (ook ijs, vla, yoghurt, boter, chocolademelk, etc.)

A.Vogel Bambu: Koffie is natuurlijk gewoon altijd plantaardig, tenzij je er koemelk aan toevoegt. Maar ik wilde toch de Bambu koffie delen in deze blog, omdat het onderdeel is van mijn levensstijl Ik besloot 4 jaar geleden te stoppen met koffie drinken vanwege mijn eerste zwangerschap. Na twee weken knallende koppijn was ik afgekickt en nu drink ik nog steeds alleen deze Bambu (chicorei) koffievervanger of meergranenkoffie.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.