De Nieuwe Vega(n) Burgers van Mister Kitchen: V-Burgers

Mister Kitchen heeft weer iets nieuws! Na de V-Spreads – veganistische groentespreads boordevol groente – hebben ze nu de V-Burgers uitgebracht. Drie “vleesvervangers” waarvan twee veganistisch en één vegetarisch. Geen kunstmatige toestanden, gewoon pure, biologische ingrediënten. De burgers bevatten ook geen soja, maar groenten, granen, bonen en kruiden. Mijn drie vrouwen en ik waren vanavond, op Dierendag 2018, bij de lancering in de keuken van Mister Kitchen in de Westergasfabriek. 

Het was weer een heel gezellig gebeuren, in de keuken van de Misters. Lieve mensen, heerlijk & verzorgd eten, vuurtje buiten en uiteraard een V-quiz (weer niet gewonnen, darn..)

[easy-image-collage id=20919]

De Veganistische V-Burgers van Mister Kitchen

Thaise Curry

Deze V-Burger bevat groenten, volkoren rijst, kikkererwten, zaden, kokos en een speciale Mister Kitchen curry mix. Dit is absoluut mijn favoriet. Super smaakvol. De buitenkant van de burgers is krokant en de binnenkant is zacht. De burger is vullend, maar niet zwaar op de maag. Een echte aanrader.

Kikkererwten/Citroen

Hé, dat klinkt bekend! Een van de V-spreads heeft dezelfde smaak. Die spread vind ik heerlijk (en Aya ook), want hij is heel zacht. Dus uiteraard was ik heel benieuwd naar de vegan burger variant van deze smaak. De burger bevat groenten, kikkererwten, bulgar, zaden en citroen. Ik vind deze iets minder interessant dan de Thaise Curry, maar nog steeds erg lekker. Ik zal ‘m dan ook absoluut gaan kopen.

Lees ook: De Veganistische Groentespreads van Mister Kitchen

De Vegetarische V-Burger van Mister Kitchen

Paddestoelen/Kaas

De burger bestaat uit groenten, spelt, zwarte bonen, kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en kaas. Uiteraard vind ik het, als veganist, heel jammer dat deze burger kaas bevat. Ten eerste omdat hij super lekker klinkt (op de kaas na) en ten tweede omdat het met zulke mooie, lekkere ingrediënten echt niet nodig is om kaas toe te voegen. Maar goed, ik snap dat er veel kaasliefhebbers zijn en ik ben zeker heel blij met de 2/1 verhouding wat betreft vegan/vega. Mijn vrouw en Isaya zijn dol op kaas en vonden deze burger super lekker.

Waar zijn de V-Burgers te koop?

Bij de Appie natuurlijk, net als de groentespreads, pindakazen van Mister Kitchen. Ik raad je zeker aan om gauw een kijkje te nemen in het vega schap van jouw Appie!

[easy-image-collage id=20920]

Columns by Kari

2 thoughts on “De Nieuwe Vega(n) Burgers van Mister Kitchen: V-Burgers

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.