Poets de aarde schoon | Bamboe tandenborstels

Er zijn ontzettend veel kleine dingen die we kunnen doen, die samen een gigantische impact hebben op onze planeet. Je eigen herbruikbare broodzak meenemen naar de supermarkt bijvoorbeeld. Herbruikbare wattenstaafjes en wattenschijfjes gebruiken, in plaats van wegwerpproducten kiezen. Je haar wassen met verpakkingsvrije shampoo bar, in plaats van plastic flessen in je badkamer. Poetsen met bamboe tandenborstels, in plaats van plastic borstels. Je denkt misschien “wat maakt mijn ene plastic tandenborstel nou uit?”. Veel meer dan je denkt. 

Waarom jouw plastic tandenborstel uit maakt

Jij bent een essentiële schakel in het bewustzijn van de mensheid, op weg naar een groener leven. Er zijn namelijk nog 7,7 miljard mensen die hun tanden poetsen. En dan heb je ineens een heleboel plastic tandenborstels. Als jij overstapt op een plastic vrijer leven, heeft dat impact. Je inspireert je partner, je beste vrienden, je ouders, je kinderen. En als je jouw bamboe tandenborstels laat zien op social media wellicht nog wel veel meer mensen. En al die mensen inspireren op hun beurt weer de mensen om hen heen. Een positief voorbeeld van hoe verspreiding kan werken. Daar kunnen we in deze vreemde en beangstigende tijd wel wat meer van gebruiken toch?

Op weg naar een plastic vrijer leven

bamboe tandenborstels

In de afgelopen 65 jaar is er ruim 8,5 miljard ton plastic geproduceerd. Dat is meer dan 1000 kilo per nu levende persoon op aarde. Moet je je al dat plastic eens voorstellen! Een derde (!) van al het plastic dat tegenwoordig wordt geproduceerd komt terecht in de natuur. Er ligt ruim 86 miljoen ton plastic in de zee, met grote gevolgen voor verschillende diersoorten, maar ook voor de gezondheid van de oceaan die we zo ontzettend hard nodig hebben om CO2 op te slaan. Je plastic scheiden is belangrijk, maar voorkomen is nog veel beter aangezien slechts 9% van het plastic wordt gerecycled. Je leven zo plastic vrij mogelijk inrichten is niet heel ingewikkeld. Hier vind je inspiratie voor een plastic vrij leven: in de badkamer, in de keuken, onderweg, tijdens het boodschappen doen en meer. 

De bamboe tandenborstels van Paper & Boo

Paper and Boo plastic vrij leven

Paperandboo.com is een heerlijke webshop waar je producten kunt kopen voor jouw plastic vrije badkamer. Denk aan shampoo bars, conditioner bars, body bars, zeepzakjes, wasbare wattenschijfjes en plastic vrije deodorant. En natuurlijk bamboe tandenborstels. Als je een verpakking van vier bamboe tandenborstels koopt krijg je €4,- korting. ‘In bulk’ kopen is ook beter voor het milieu, omdat je dan minder vaak bestellingen hoeft te plaatsen, waardoor er minder vaak postbusjes hoeven rond te rijden. Door ook gelijk andere producten die je nodig hebt voor je badkamer op één plek te bestellen, voorkom je onnodige CO2-uitstoot. Over de verpakkingsmethodes van Paper & Boo hoef je je geen zorgen te maken: deze is volledig biologisch afbreekbaar. De opvulchips bijvoorbeeld zijn composteerbaar. Wij gebruiken ze overigens om mee te knutselen. Zo heb je gelijk een toffe thuisonderwijs activiteit tijdens de quarantaine!

  • Leg een vel papier neer
  • Leg er een nat doekje naast
  • Laat je kind een opvulchip nat maken aan het doekje en daarna op het papier plakken
  • De chips blijven aan het papier plakken. Zo kun je bijvoorbeeld mooie vormen of een landschap maken.
  • Als alles erop zit kan je kind de opvulchips beschilderen.
  • Tip! Er zitten momenteel veel eenzame ouderen in quarantaine. Misschien kunnen jullie wat mooie kunstwerkjes van gerecycled materiaal opsturen?
Columns by Kari

Ad – Paid & Gifted

4 thoughts on “Poets de aarde schoon | Bamboe tandenborstels

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.